Nacho hapjes

Gepost: 16 februari 2018 Laatst bewerkt: 15 juli 2022
66

Ik kan er niets aan doen, maar ik ben echt verzot op nachos. Heerlijk met een klodder sour cream en guacamole om het af te maken. Wat ik dan weer jammer vind aan nachos is dat je soms ook nacho chips hebt zonder topping, dus waar geen vlees of kaas meer op zit. Om dit op te lossen bedacht ik de nacho hapjes. Op ieder chipje zit alles. De complete nacho beleving bij iedere hap. Het nacho hapje is weer eens iets anders om op tafel te zetten. Maak er een paar om te laten zien hoe het moet en laat je gasten daarna zelf hun nacho chips beleggen. Je doet alle losse ingrediënten in bakjes met een klein lepeltje of vorkje en beleggen maar. Ik heb in ieder geval tegen het team gezegd dat we deze nacho hapjes maken de volgende keer dat we elkaar zien. Zo lekker en geslaagd vond ik ze.

Recept afdrukken
4 van 1 stem

Nacho hapjes

Met nacho chips kun je hele lekkere hapjes maken. Zoals deze nacho hapjes met gehakt en guacamole. Smullen maar!

Ingrediënten

  • 1 zak nacho chips
  • geraspte kaas (cheddar en/of mozzarella)
  • sour cream
  • 2 rijpe tomaten
  • sap van een 1/2 limoen
  • 1/2 rode ui
  • verse koriander
  • peper en zout
  • verse guacamole (volgens recept)

Voor het gehakt

  • 400 gram half-om-half gehakt
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 3/4 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl komijnzaad gemalen
  • 1/2 tl koriander
  • snufje chilipoeder (of meer naar wens)

Instructies

  • Doe de kant-en-klare ingrediënten in aparte kommen. Dit geldt voor de chips, geraspte kaas en sour cream.
  • Snijd de tomaten in vieren, verwijder de pitjes en het vocht en snijd vervolgens in kleine blokjes. Snipper ook de rode ui fijn. Doe in een kom samen met de tomatenblokjes en voeg het sap van de limoen, een handje verse koriander, zout en peper toe. Roer door en zet de frisse tomatensalsa weg in de koelkast. Maak ook de guacamole, hier vind je het recept, en doe in een kom.
  • Bereid het gehakt. Bak het rul en voeg de tomatenpuree en alle kruiden toe. Roer goed door en bak op een laag vuur al pruttelend gaar. Doe ook in een kom.
  • Beleg een aantal nacho hapjes zelf als voorbeeld. Neem een chipje en doe hier een een beetje gehakt op, voeg nu wat tomatensalsa en guacamole toe. Maak af met wat sour cream en geraspte kaas.
  • Zet alles op een (buffet)tafel en laat iedereen na de nacho hapjes geproefd te hebben ze zelf maken. Gegarandeerd dat ze in de smaak zullen vallen.
Tips
Maak guacamole niet te ver van tevoren klaar om te voorkomen dat deze bruin kleurt. Hoe verser, hoe beter.
Bewaren
Alle toppings kun je los van elkaar twee dagen in de koelkast bewaren, als de hapjes eenmaal gemaakt zijn moet je ze meteen serveren.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *