Hamburgerplank

2 augustus 2019
59

Het is weer tijd voor een barbecue bijgerecht. Of eigenlijk is deze hamburgerplank meer een thema barbecue geworden. Je zet namelijk alle ingrediënten voor het maken van de burger op tafel en grilt dan de hamburgers op de barbecue. Kan iedereen aan tafel er zijn of haar eigen hamburger van maken. Wij verzamelden alle ingrediënten op een groot dienblad dat we zo mee konden nemen om uiteindelijk bij mijn zusje en zwager op te eten. Inclusief de barbecue sauzen die vorige week al online kwamen. Hamburgers aan tafel maken doen we wel vaker in onze familie, maar om het zo te combineren met de barbecue was nieuw voor ons. Al weet ik vrij zeker dat we dit zeker nog vaker gaan doen!

 

Hamburgerplank

Zelf je hamburger maken op de barbecue is wel zo lekker. Met deze hamburgerplank is dat helemaal een fluitje van een cent!
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 hamburgers
  • 4 hamburger broodjes
  • barbecue sauzen (volgens recept)
  • 1 vleestomaat
  • 4 plakjes cheddar
  • 1 rode ui
  • 1 krop(je)sla
  • augurken

Instructies

  • Bereid de hamburgerplank voor door de tomaat in dunne plakjes te snijden en de ui in ringen. Maak de sla schoon en leg de blaadjes sla, met de tomaten en de uien op een bord. Dek af en plaats tot serveren in de koelkast.
  • Doe de augurken en de kaas ook in een schaaltje of leg op een bord en zet afgedekt in de koelkast.
  • Snijd de broodjes alvast doormidden. Gril de hamburgers volgens de verpakking op de barbecue en toast ook de broodjes op de barbecue.
  • Optioneel kun je ook wat bacon op de barbecue krokant bakken als extra beleg voor je hamburger.
  • Zet alle bereide ingrediënten en de sauzen op tafel en laat iedereen zijn eigen hamburger bouwen.

Tips

  • Tip: Maak de hamburgerbroodjes eventueel zelf volgens dit recept.
  • Bewaren: de hamburgerplank serveer je direct.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *