gevulde oranje snoeppaprika’s

42

Ik plaats eigenlijk altijd alleen maar zoetigheid online voor koningsdag. Daar besloot ik dit jaar verandering in te brengen, want er wordt natuurlijk ook genoeg gesnackt van hartige hapjes op deze dag. Misschien zelfs nog wel meer. Al zou ik stiekem ook best de dag doorkomen op de abrikozen bladerdeeg gebakjes en Koningsdag sloffentaartjes hoor 😉 . Wat variatie is natuurlijk nooit verkeerd, dus daarom deze oranje mini paprika’s met vulling. Ik halveerde oranje snoeppaprika’s en vulde deze met een roomkaas mengsel. Simpel en snel om te maken, maar zó lekker om van te snaaien.

Gevulde oranje snoeppaprika's

Een makkelijk, maar lekkere snack: gevulde oranje snoeppaprika's. Ook nog eens heel toepasselijk bij Koningsdag!
Porties: 24 stuks

Ingrediënten

  • 12 snoeppaprika’s
  • 200 gram roomkaas
  • 25 gram geraspte kaas
  • 3 plakjes salami (fijngesneden)
  • 4 zongedroogde tomaten (fijngesneden)
  • 2 handje verse basilicum (fijngesneden)
  • zout en peper

Instructies

  • Snijd alle paprika’s in de lengte door. Je kunt het groene steeltje verwijderen, maar ik liet deze zelf zitten (daar eet je gewoon omheen 😉 ). Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en leg ze aan de kant.
  • In een kom voeg je alle overige ingrediënten samen, roer ze goed door elkaar. Proef eventueel even een beetje, je kunt het nu nog eenvoudig verder op smaak brengen.
  • Ikzelf vond het makkelijk om de vulling in een spuitzak te doen en zo de paprika’s te vullen, maar je kunt dit natuurlijk ook met een lepeltje doen. Als de vulling in de paprika’s zit hoef je alleen nog maar even met een mesje ze strak af te smeren (ook dit is optioneel).
Bewaren

Afgedekt in de koelkast tot je ze serveert. Je kunt ze prima een dag van tevoren maken (of alleen de vulling voorbereiden).

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *