Ik plaats eigenlijk altijd alleen maar zoetigheid online voor koningsdag. Daar besloot ik dit jaar verandering in te brengen, want er wordt natuurlijk ook genoeg gesnackt van hartige hapjes op deze dag. Misschien zelfs nog wel meer. Al zou ik stiekem ook best de dag doorkomen op de abrikozen bladerdeeg gebakjes en Koningsdag sloffentaartjes hoor 😉 . Wat variatie is natuurlijk nooit verkeerd, dus daarom deze oranje mini paprika’s met vulling. Ik halveerde oranje snoeppaprika’s en vulde deze met een roomkaas mengsel. Simpel en snel om te maken, maar zó lekker om van te snaaien.
BAKTIP: Vind jij het ook zo’n vervelende klus om je verse kruiden fijn te snijden? Ik ben fan van de kruidenschaar. Hiermee is dit klusje zo gepiept!
Gevulde oranje snoeppaprika's
Ingrediënten
- 12 snoeppaprika’s
- 200 gram roomkaas
- 25 gram geraspte kaas
- 3 plakjes salami (fijngesneden)
- 4 zongedroogde tomaten (fijngesneden)
- 2 handje verse basilicum (fijngesneden)
- zout en peper
Instructies
- Snijd alle paprika’s in de lengte door. Je kunt het groene steeltje verwijderen, maar ik liet deze zelf zitten (daar eet je gewoon omheen 😉 ). Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en leg ze aan de kant.
- In een kom voeg je alle overige ingrediënten samen, roer ze goed door elkaar. Proef eventueel even een beetje, je kunt het nu nog eenvoudig verder op smaak brengen.
- Ikzelf vond het makkelijk om de vulling in een spuitzak te doen en zo de paprika’s te vullen, maar je kunt dit natuurlijk ook met een lepeltje doen. Als de vulling in de paprika’s zit hoef je alleen nog maar even met een mesje ze strak af te smeren (ook dit is optioneel).
2e kerstdag, restjes dag, lekker nog 3 karbonades met mosterd voorbereid, veul stokbrood over ( ff 2 minuutjes knapperig maken in de oven en heb nog een volle bak snackpaprika over, dus dit recept probeer ik graag….. Ben benieuwd wat het wordt….. Dankjewel Laura