Het Caprese salade spiesje kennen we inmiddels allemaal, maar wist je dat je jouw favoriete Griekse salade ook makkelijk aan een spiesje kunt rijgen. Deze Griekse salade spiesjes zijn heerlijk om op tafel te zetten met een feestje. Met het betere weer in zicht is het natuurlijk ook een top bijgerecht om te serveren bij de barbecue. Net zoals dat bij de meeste salade spiesjes is het recept niet heel spannend, maar ik hoop dat ik jullie hier wel weer mee kan inspireren.
Griekse salade spiesjes
Griekse salade spiesjes
Als bijgerecht bij de barbecue, borrelhapjes of op een feestje. Deze Grieke saladespiesjes zijn lekker voor bijna elke gelegenheid.
Porties: 16 spiesjes
Ingrediënten
- 4 trostomaten
- 1/4 komkommer
- 100 gram feta
- 1 rode ui
- olijven
- peper naar smaak
Instructies
-
Snijd de tomaten in kwarten en snijd blokjes van de komkommer. Snijd ook de feta in kleine blokjes en leg de olijven klaar.
-
Zodra je alle ingrediënten hebt voorbereid, rijg je ze een voor een aan een spiesje. Begin steeds met een tomaat, omdat deze het grootste is, maar wissel voor de vorm af met de andere ingrediënten.
-
Leg de spiesjes op een bord en snijd de rode ui in ringen. Verdeel de ui over de spiesjes en breng op smaak met een beetje peper.
Tips
- Tip: Houd jij wel van zwarte olijven? Kies dan net zoals een originele Griekse salade ook voor zwarte olijven.
- Tip: Als je ze wilt voorbereiden, zou ik dit maximaal een dagdeel van tevoren doen (dan blijven ze het lekkerst). Je kunt alle losse onderdelen wel alvast een dag van tevoren snijden en los van elkaar luchtdicht verpakt in de koelkast bewaren.
Bewaren
Als ze over zijn van een feestje of borrel en niet de hele middag op tafel hebben gestaan, kun je ze max. twee dagen luchtdicht verpakt in de koelkast bewaren
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Wat een lekker idee! Ga ik doen…