Picknick desserts to-go

Gepost: 27 augustus 2018 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
1

Als ik iets het lekkerste onderdeel van de maaltijd vind, dan is het wel het dessert. Dat terwijl ik op een gewone dag eigenlijk geen toetje eet. Is er echter een speciale gelegenheid, zoals uiteten of een lekkere picknick, dan ben ik haantje de voorste als het tijd is voor het zoete moment. Ik denk dat ik dan ook wel aangedrongen heb op dit artikel, want ook bij een picknick hoort een zoetje. We hebben de afgelopen weken al allerlei hartige hapjes gedeeld en vandaag gooien we al onze toetjes ideeën er in een artikel bij. Een kleine koelbox of koeltas is voor sommige toetjes vereist, maar dit heb jij er vast wel voor over. 

1. Kwark panna cotta met kersen

Een recept dat we nog recentelijk gedeeld hebben, maar hoe handig om panna cotta in glaasjes te bereiden. Zo neem je het gemakkelijk mee naar jouw picknick.

Hier vind je het recept!

2. Appel-bramen crumble

De bramen zijn nu in het seizoen en kun je bijvoorbeeld verwerken in deze lekkere crumble. Serveer crumble in kleine schaaltjes of in een grote en geef iedereen een lepel om aan te vallen.

Hier vind je het recept!

3. No bake mini cheesecake met gegrilde ananas

Cheesecake to go is het perfecte toetje voor bij een picknick. Heerlijk tropisch met gegrilde ananas. Daar maak je mij blij mee.

Hier vind je het recept!

4. Mango aardbeien crumble

Je kunt natuurlijk ook een lekkere crumble voorbereiden, want ook afgekoeld nog lekker om te eten. Daarnaast hoef je niet bang te zijn dat je cake of taart “lelijk” wordt tijdens het vervoeren, want een crumble is al rustiek van zichzelf.

Hier vind je het recept!

5. No bake aardbeien citroen mini cheesecake

We houden van no bake glaasjes hier op het blog, dat moge nu duidelijk zijn. Deze met aardbeien en citroen zijn we helemaal weg van. Deksel dicht en meenemen.

Hier vind je het recept!

6. Eton Mess

Als je Laura’s Bakery op Instagram volgt dan weet je dat er in de toekomst wellicht een Eton Mess cupcake eraan komt, maar voor bij de picknick nemen we ook genoegen met het originele recept in een glaasje.

Hier vind je het recept!

7. Aardbeien roomkaas quesedilla

Dat een dessert to go niet altijd in een bakje of glaasje hoeft, bewijzen we met deze lekkere zoete quesedillas. Heb jij ze al eens gemaakt?

Hier vind je het recept!

8. Lemon meringue kwark

Pimp je kwark met lemon curd en schuimpjes. Dekseltjes erop en je toetje is ready to-go.

Hier vind je het recept!

9. No Bake Kinder Chocolade mini cheesecake

Deze is enorm favoriet gebleken en we geven jullie geen ongelijk. Neem het mee naar je picknick en smullen zul je.

Hier vind je het recept!

Als je nu niet genoeg ideeën hebt voor iets lekkers zoets bij de picknick dat je makkelijk mee kunt nemen dan weten we het ook niet meer. Laat het smaken!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *