No-bake cheesecake met gegrilde ananas

Gepost: 12 augustus 2017 Laatst bewerkt: 28 mei 2023
No-bake cheesecake met gegrilde ananas

Ik ben dol op cheesecake. Daarom kon ik het niet laten om jullie te verwennen met een lekker bbq-toetje waarin ik mijn cheesecake obsessie in kwijt kon. Ik koos voor no-bake cheesecake glaasjes met gegrilde ananas als laatste bbq-toetje die ik voor jullie hier op het blog maak. Wees echter niet getreurd, want ik zal de komende zaterdagen nog enkele bbq-toetjes delen tot het einde van deze maand. Dus hopelijk laat die zon zichzelf snel zien, zodat jullie van al die toetjes kunnen gaan genieten. Zo niet, dan maken we ze gewoon met een grillpan. Ook erg lekker. 

Ik vulde met dit recept 5 lage glaasjes. Ik denk dat de hoeveelheid cheesecake dan precies voldoende is zonder dat het zwaar valt of ontzettend vullend is. Je kunt natuurlijk ook een iets hoger glaasje nemen, maar dan krijg je er waarschijnlijk maar 4 toetjes uit. Mijn glaasjes hebben een diameter van 7 cm.

nobakecheesecake-ananas-3

 

Cheesecake met ananas

Opslaan
Recept afdrukken

4.50 van 4 stemmen

No-bake cheesecake met gegrilde ananas

Deze no-bake cheesecake met gegrilde ananas is een perfect bbq-toetje tijdens de warme zomerse dagen. Makkelijk te maken en heel erg lekker.
Porties: 4 glaasjes

Ingrediënten

  • 100 gram gember en citroen koekjes
  • 200 gram roomkaas
  • 75 gram fijne kristalsuiker
  • 1 el vanille pasta of merg van 1 vanilleboon
  • 125 ml slagroom

Topping

  • 4 ananasschijven (vers of uit blik)
  • kaneelsuiker

Instructies

  • Verkruimel de koekjes en verdeel deze, 2-3 tl per toetje, over de bodem van de glaasjes. In een kom meng je de roomkaas met de suiker en vanille pasta. Roer met een spatel door elkaar.
  • In een andere kom klop je de slagroom stijf. Voeg dit toe aan het roomkaas mengsel en spatel er voorzichtig doorheen.
  • Doe het cheesecake mengsel in een spuitzak en vul hiermee de glaasjes.
  • Zet de cheesecake glaasjes vervolgens afgedekt in de koelkast. Laat ze minimaal 2 uur opstijven, maar je kunt ze ook prima een dag van tevoren maken.
  • Leg de ananasschijven op een bord en bestrooi aan beide kanten met de kaneelsuiker. Zorg dat je grill of de barbecue heet is en grill de ananas zo’n 1-2 minuten aan beide kanten. Als de grillstrepen mooi goudbruin zijn en de ananas begint te karameliseren zijn ze goed.
  • Snijd de ananasschijven in kleine stukjes en verdeel over de cheesecake glaasjes. Serveer direct, terwijl de ananas nog warm is.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

20 reacties

  1. Reni schreef:

    Mmm ziet er erg lekker uit, ik vindt de glaasjes erg leuk waar kan ik die kopen?.

    1. Lian van Rens schreef:

      In de supermarkt ? Ik bewaar altijd glazen verpakkingen voor als ik mijn eigen toetjes maak.

      1. Reni schreef:

        Oh van die crème brulee glaasjes? ?

  2. Dina schreef:

    Het is weer een heerlijk cheese-cake recept, maar hoe verwerk je de gember, ik heb niet veel ervaring met gember nog, graag reactie.

  3. Eveline schreef:

    Gember/citroen koekjes.. klinkt lekker, maar kan ze even niet plaatsen. Waar koopt men dat? Of eerst zelf bakken?

    Klinkt als een heel erg lekker toetje, ook in de herfst en dan de ananas gewoon in grillpan of contactgrill. Meteen maar gepind 🙂

    1. Lian van Rens schreef:

      Je vindt ze van het merk Farm Brothers (sowieso bij de AH) maar ook de Hema heeft ze nu van eigen merk. Als je ze niet kunt vinden kun je ook een ander koekje nemen ?

  4. Trudy schreef:

    Klinkt alweer heerlijk.
    Goed idee van die grillpan. Op een balkon kan je nu eenmaal niet barbecueën.
    Dit soort glaasjes heb ik ooit eens in een doosje van 4 gekocht. Bij AH. Rond de Kerst.

  5. Britt schreef:

    Dit klinkt zo goed!

  6. Oh dit ziet er feestelijk en onwijs lekker uit! Makkelijk en toch een mooi dessert.

  7. Homemade by Joke schreef:

    lieve Lian, je zult het niet geloven maar ik heb echt nog nooit een cheesecake gemaakt.
    Nu ik dit ontzettende lekkere en gemakkelijk te maken dessert zie vind ik dat ik er ook eens mee aan de slag moet gaan. Een mooi gerechtje om mee te beginnen 😉
    Liefs, Joke ♥

  8. Ilse schreef:

    Waar koop je die leuke bakjes/ potjes?

    1. Laura Kieft schreef:

      Deze zijn van GU desserts die je in de supermarkt kunt kopen 😉

  9. Lotte schreef:

    In dit recept moet je slagroom opkloppen voor een zomers dessert. Nu vraag ik mij af: hoe krijg je in de zomer je slagroom stijf.
    Vorig jaar een slof gemaakt maar uiteindelijk met alleen een restje banketbakkersroom want de slagroom stortte gelijk in en ook in de mix met de banketbakkersroom was het bijna vloeibaar. En zelfs de bus slagroom kon geen toefje maken dus aan mijn klopkunsten lag het niet.
    Moet ik een koude kom gebruiken omdat het te warm is of heb je andere tips?

    1. Lian van Rens schreef:

      Ik heb de afgelopen dagen drie keer slagroom stijf geklopt en het is hier binnen 27-28 graden. Geen problemen gehad. Slagroom tot het allerlaatste moment koud houden voordat je gaat mixen. Daarnaast voor slagroom als toef voor de zekerheid klopfix toegevoegd. Maar voor zoiets als dit toetje moet het geen probleem zijn, het gaat weer terug in de koelkast en stijft verder op door de roomkaas.

  10. Claudia schreef:

    Kan er evt ook vanille-aroma of vanillesuiker in ipv de boon/pasta?

  11. Marijke schreef:

    Ik heb het gemaakt en het was heerlijk! Een blijvertje. Ik heb alleen een probleem met het mengen van de roomkaas met de slagroom. Ik krijg altijd klonters. Heb je een tip voor me waardoor dit komt en hoe ik dit kan voorkomen?

    1. Laura Kieft schreef:

      eerst even de roomkaas doorroeren zodat die al wat losser is. En dan rustig spatelen, eventueel slagroom in beetjes toevoegen.

      1. Marijke schreef:

        Bedankt!
        Zou het ook met Mon Chou zacht en luchtig gemaakt kunnen worden i.p.v. de “harde” Mon Chou?

        1. Laura Kieft schreef:

          Kan, maar dan wordt het wel minder stevig.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept