Bananenpakketje van de bbq

29 juli 2017 Laatst bewerkt: 1 juni 2023
Bananenpakketje van de bbq
58

Ik ben er over uit, bbq-toetjes zijn misschien niet de mooist uitziende toetjes, maar wel ontzettend lekker. Het zijn van die toetjes waar je intens gelukkig van kunt worden en waar je er ook eigenlijk niet te veel van moet eten. Aan ons de eer om het er wel zo smakelijk mogelijk uit te laten zien en ik hoop dat ik dat een beetje bereikt hebt. Het zou namelijk ontzettend zonde zijn als je dit lekkere bananenpakketje van de barbecue niet zou uitproberen. Om in de sfeer te blijven maakte ik deze foto’s buiten, ondanks dat de zon niet echt scheen. Maar hopelijk brengt dit dan meer het gevoel naar voren dat dit een super leuk kampeer of camping toetje is. Net zoals de gevulde hoorntjes ook erg leuk voor kinderen. 

Het maken van dit toetje is niet moeilijk en laat je vooral inspireren om er je eigen draai aan te geven. Ik gebruikte zelf de ingrediënten zoals hieronder beschreven, maar je bent vrij om een ander koekje te nemen, extra fruit toe te voegen of andere chocolade te gebruiken. Maak er een klein feestje van.

BAKTIP: Heb je alle ingrediënten in huis, maar gaat de barbecue niet aan? In een ovenvast schaaltje met deksel kan je dit heerlijke toetje ook bereiden.

bananenpakketje2
bananenpakketje-SVS

 

Bananenpakketje uitgelicht

Recept afdrukken

5 van 2 stemmen

Bananenpakketje van de bbq

Bij de bbq hoort natuurlijk ook iets zoets. Dit bananenpakketje van bbq is zeker een aanrader. Eenvoudig én erg lekker.
Porties: 1 bananenpakketje

Ingrediënten

 • 2 Bastogne koeken
 • 1 banaan
 • handjevol melk chocoladedruppels
 • 4 marshmallow of mini marshmallows

Instructies

 • Verkruimel de Bastogne koeken. Neem een vel aluminiumfolie en maak een bodempje van kruimels voor je pakketje.
 • Schil de banaan en snijd deze in de lengte door midden. Leg de twee helften op de koekkruimels. Beleg de bananen met de chocolade en gebruik gehalveerde marshmallows om het pakketje af te maken.
 • Wil je dat de marshmallows niet aan het aluminiumfolie blijven plakken? Strooi dan nog een laagje kruimels over de marshmallows of smeer de vouw randen van het folie dunnetjes in met zonnebloemolie.
 • Bak je pakketje in een gesloten barbecue voor 8-10 minuten of gebruik een voorverwarmde oven van 180 °C als het geen barbecueweer is, maar je wel deze pakketjes wilt maken.
Tips

Tip: Serveer je bananenpakketje van de bbq met karamelsaus of een bolletje ijs.
Bewaren

De ingrediënten kunnen los van elkaar bewaard worden, maar samen al in een pakketje is het niet houdbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

8 reacties

 1. Eugene schreef:

  Goede tip! Ik beperkte mij tot op heden tot bananen met een scheutje rum en Rolo’s, maar met kinderen er bij is dit een feestje. Zou het kwaad kunnen om op de alu-folie eerst een strookje vetvrij papier te leggen? Ik ben geen liefhebber van rechtstreeks van alu-folie eten.

  1. Lian van Rens schreef:

   Dat lijkt me geen probleem om jet eerst in bakpapier te vouwen en dan aluminium.

 2. Nicole schreef:

  Hmmm, het water loopt me in de mond 🙂

 3. Janine schreef:

  Bij mij wordt de bastogne 1 grote kleffe zwarte plak en wordt de chocolade zo dun, dat het net water lijkt. Heb je een idee hoe ik dit zou kunnen voorkomen?

  1. Lian van Rens schreef:

   Dat klinkt als verbrand. Dus minder lang laten bakken moet de oplosing zijn.

 4. Eugene schreef:

  Ik ken de situatie op de bbq niet, maar er zijn nog steeds bbq’ers die de bbq vol storten met kolen. De temperatuur gaat dan makkelijk de 200°C over. Leg in een helft van de bbq minder of zelfs geen kolen. Daar zal de temperatuur lager zijn en geen verbranding optreden. Geldt ook voor het vlees. Wel het deksel er op!

 5. Esther schreef:

  Dit klinkt en ziet er ontzettend lekker uit! Kan ik dit ook in de oven maken? Zo ja, op welke temperatuur en hoelang zou het dan moeten?

  1. Laura Kieft schreef:

   Dat moet lukken, zou zo’n 180 graden aanhouden denk ik, verder hetzelfde als op de bbq

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *