Ik ben er over uit, bbq-toetjes zijn misschien niet de mooist uitziende toetjes, maar wel ontzettend lekker. Het zijn van die toetjes waar je intens gelukkig van kunt worden en waar je er ook eigenlijk niet te veel van moet eten. Aan ons de eer om het er wel zo smakelijk mogelijk uit te laten zien en ik hoop dat ik dat een beetje bereikt hebt. Het zou namelijk ontzettend zonde zijn als je dit lekkere bananenpakketje van de barbecue niet zou uitproberen. Om in de sfeer te blijven maakte ik deze foto’s buiten, ondanks dat de zon niet echt scheen. Maar hopelijk brengt dit dan meer het gevoel naar voren dat dit een super leuk kampeer of camping toetje is. Net zoals de gevulde hoorntjes ook erg leuk voor kinderen.
Het maken van dit toetje is niet moeilijk en laat je vooral inspireren om er je eigen draai aan te geven. Ik gebruikte zelf de ingrediënten zoals hieronder beschreven, maar je bent vrij om een ander koekje te nemen, extra fruit toe te voegen of andere chocolade te gebruiken. Maak er een klein feestje van.
BAKTIP: Heb je alle ingrediënten in huis, maar gaat de barbecue niet aan? In een ovenvast schaaltje met deksel kan je dit heerlijke toetje ook bereiden.
Goede tip! Ik beperkte mij tot op heden tot bananen met een scheutje rum en Rolo’s, maar met kinderen er bij is dit een feestje. Zou het kwaad kunnen om op de alu-folie eerst een strookje vetvrij papier te leggen? Ik ben geen liefhebber van rechtstreeks van alu-folie eten.
Dat lijkt me geen probleem om jet eerst in bakpapier te vouwen en dan aluminium.
Hmmm, het water loopt me in de mond 🙂
Bij mij wordt de bastogne 1 grote kleffe zwarte plak en wordt de chocolade zo dun, dat het net water lijkt. Heb je een idee hoe ik dit zou kunnen voorkomen?
Dat klinkt als verbrand. Dus minder lang laten bakken moet de oplosing zijn.
Ik ken de situatie op de bbq niet, maar er zijn nog steeds bbq’ers die de bbq vol storten met kolen. De temperatuur gaat dan makkelijk de 200°C over. Leg in een helft van de bbq minder of zelfs geen kolen. Daar zal de temperatuur lager zijn en geen verbranding optreden. Geldt ook voor het vlees. Wel het deksel er op!
Dit klinkt en ziet er ontzettend lekker uit! Kan ik dit ook in de oven maken? Zo ja, op welke temperatuur en hoelang zou het dan moeten?
Dat moet lukken, zou zo’n 180 graden aanhouden denk ik, verder hetzelfde als op de bbq