Er was een tijd dat ik met enige regelmaat quesedilla’s maakte als avondeten. Nu ik dit opschrijf vraag ik mij gelijk af waarom ik dit al zolang niet meer heb gedaan. Daar moet ik verandering in gaan brengen. Ik maakte laatst wel deze mini quesedilla’s met spinazie. Zelfde idee, maar dan al gesneden in klein snack formaat waardoor je ze heel goed bij een verjaardag of andere gezellige gelegenheid op tafel kunt zetten. Ik at ze zelf op tijdens een filmmiddag, ook een perfecte moment voor deze kleine quesedilla’s.
Mini quesedilla's met spinazie
Ingrediënten
- 4 mini tortilla’s
- groene pesto (volgens recept)
- spinazie (vers)
- zongedroogde tomaatjes (in stukjes)
- feta (in blokjes)
- geraspte kaas
- peper en zout
Instructies
- Smeer de helft van de tortilla’s in met een dun laagje pesto. Verdeel hier wat blaadjes spinazie overheen. Daarna volgen de zongedroogde tomaatjes, fetablokjes en geraspte kaas. Sluit af met peper en zout naar smaak.
- Leg de kale tortilla’s hier bovenop en zet een koekenpan op het fornuis. Wanneer deze heet is leg je er een quesedilla in, bak deze aan beide kanten goudbruin tot de kaas is gesmolten. Om te voorkomen dat de helft van de vulling eruit valt tijden het omkeren (of ben ik de enige die dit heeft?) kun je hem eerst naar een bord verplaatsen. Tussen twee borden omdraaien en weer terug de pan in laten glijden. Heel simpel en geen geknoei.
- Snijd de quesedilla’s in kleine puntjes en server gelijk.
Tips
- Tip: Je kunt natuurlijk eenvoudig meer tortilla’s gebruiken als je meer hapjes wilt maken.
- Tip: Je kunt de quesedilla’s ook bereiden tussen de twee platen van een grill.
Ik denk alleen dat het 8 kleine tortilla’s moeten zijn anders krijg je nooit geen 16 kleine stukjes ?
Als je elke quesedilla (van 2 tortilla’s) in 8 stukjes snijdt lukt dat wel hoor 🙂
Heb het een keer tussen de klapgrill gemaakt. Was geen succes, alles zat vol met kaas, hahaha. Maar wel lekker, 😉