Met het officiële begin van de zomer volgende maand wil ik ons dit jaar eens gaan bezighouden met bbq-recepten. Het leuke aan barbecueën vind ik toch wel de dingetjes die je zelf kunt maken, het is zoveel goedkoper dan die kant-en-klaar pakketten hoewel die natuurlijk wel heel makkelijk zijn. We beginnen hier op het blog met deze gemarineerde saté spiesjes voor de bbq. Ik maak al een aantal jaar mijn eigen marinade en het geeft het vlees zoveel meer smaak. Veel mensen houden wel van saté, maar ik houd er niet zo van en was dan ook erg huiverig over deze spiesjes. Gelukkig is het vooral de satésaus ik ze niet lust en met heel veel trots nu verkondigt dat ik dit wel heel graag zou willen eten.
Wees trouwens niet bang dat we alleen hartige dingen voor op de barbecue gaan delen hier op het blog, ik heb ook heel veel zin om op zoete toer te gaan en de ideeën stromen over. Laten we voor nu maar eerst beginnen met mijn spiesjes voor de bbq. Ik ben trouwens benieuwd welke zoete lekkernij jij het liefst bereid ziet worden op de bbq. Laat het ons hieronder in een reactie weten.
BAKTIP: Deze spiesjes zijn met houten satéprikkers gemaakt. Je zou ook deze handige herbruikbare rvs satéprikkers kunnen gebruiken.
Wat een heerlijk recept, ga het deze week nog proberen.
Nog een kleine handige tip: ik knip het vlees altijd met een gewone schaar (uiteraard wel apart houden voor alleen de keuken) en maak de marinade in een druk en sluit zakje waar het vlees dan meteen bij kan.
Dankjewel voor het recept ?
Hele goede tip. Kan het ook lekker in marineren!
Foto’s zien er heerlijk uit! Ik marineer mijn kip met ongeveer dezelfde ingrediënten!
Ziet er goed uit, zelf voeg nog een el gembersiroop en een el basterdsuiker aan de marinade toe.
schouderkarbonades ook heerlijk, van mijn vriendin gekregen deze tip. Haar man is Indisch. Nou die sateetjes bij haar gaan er altijd in als koek. Dag in de marinade.