bbq-toetjes verzameld

2 september 2017
3

Door Lian – Ondanks het huidige slechtere weer hebben we begin deze week weer kunnen barbecueën. Misschien heb je wel een van onze bbq-toetjes gemaakt. Voor degene die zich nu afvragen waar ik het over heb zal ik het nog een keer vertellen. In de maanden juli en augustus hebben Laura en ik ervoor gekozen om met twee zomer thema’s voor jullie aan de slag te gaan. Een van die thema’s was zoete lekkernijen voor bij de barbecue. Omdat er in de nazomer meestal ook nog prima gebarbecued kan worden, delen we nog een keer alle recepten in een handig overzicht.

1. gegrilde donut en fruit spiesjes

We begonnen onze bbq-toetjes met een zoet spiesje. We combineerden fruit met donuts om direct te bewijzen dat je veel meer dan alleen maar vlees, vis of groenten aan een spies kunt rijgen.

Hier vind je het recept!

2. aardbeien roomkaas quesedilla’s

Laura liet zien hoe je een zoete quesedilla ook op de barbecue kunt grillen. Ook nog steeds makkelijk na het barbecue seizoen te maken in de pan of onder de grillplaat.

Hier vind je het recept!

3. gevulde bbq ijshoorntjes

Jullie waren zo ontzettend enthousiast op social media over deze ijshoorntjes dat ik toch wel benieuwd ben wie ze allemaal gemaakt heeft. Ook een leuk idee voor bij een kampvuur.

Hier vind je het recept!

4. gegrilde cake met kersen

Na de donuts wisten we een ding zeker: gebak dat moet je grillen. Laura koos voor cake en kersen. De kersen zijn misschien niet meer in het seizoen, maar ieder ander fruit kan natuurlijk ook.

Hier vind je het recept!

5. bananenpakketjes

Een oude bekende voor velen. De banaan op de bbq blijft dan ook gewoon lekker. Ik voegde zelf onder andere Bastogne en marshmallows toe en kreeg van velen de tip om er de volgende keer ook wat likeur bij te doen.

Hier vind je het recept!

6. gegrilde perzik met kaneelijs en karamel

Naast het bananenpakketje nog een bbq-toetje klassieker, namelijk de gegrilde perzik. Deze moet je gewoon maken!

Hier vind je het recept!

7. No-bake cheesecake met gegrilde ananas

Misschien op het oog niet een standaard bbq-toetje, maar de smaak van gegrilde ananas maakt dit dessert.

Hier vind je het recept!

8. Bbq popcorn

Laura zei het zelf al: misschien niet een echt toetje, maar wel heel erg leuk voor na een barbecue om te maken. Ik ben het er volledig mee eens. Ontzettend leuk voor de kinderen.

Hier vind je het recept!

9. S’mores

We sloten onze bbq-toetjes maanden af met de Amerikaanse barbecue klassieker de s’more. Laura laat zien dat we ze in Nederland ook kunnen maken. Iets meer werk, maar wel heel leuk om eens te doen.

Hier vind je het recept!

En zo kwam er een einde aan onze barbecue avonturen. Ik kijk er met een beetje weemoed op terug. Het weer was niet altijd even denderend de afgelopen twee maanden en om het bbq seizoen af te sluiten met deze verzameling van toetjes voelt als een vroegtijdig afscheid van goed weer waar ik nog totaal niet klaar voor ben.

Hopelijk wordt september (en anders hopelijk oktober) een top maand met heel erg lekker weer en krijgen we de mooiste nazomer ooit. Daar ben ik wel aan toe, net zoals de vakantie naar Frankrijk die vandaag voor mij begint. Tot snel weer!

Lian van Rens

Lian is groot fan van de Amerikaanse keuken en ze is vooral gek op brownies, cheesecake en cinnamon rolls. Favoriete bezigheid als het regent? Verschillende variaties chocolate chip koekjes bakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet geOpenbaareerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *