Zelf chocolade kruidnoten maken

Gepost: 12 november 2021 Laatst bewerkt: 20 november 2024
Zelf chocolade kruidnoten maken

Ieder jaar weer maak ik kruidnoten volgens mijn basisrecept. Ik geef er ook vaak een twist aan, waardoor er nu al verschillende soorten kruidnoten online staan. Vandaag voeg ik daar de chocolade kruidnoten aan toe. Ik snoep zelf altijd eerst de kruidnoten met witte- en melkchocolade eruit, die vind ik het lekkerst. En dat is ook gelijk het fijne van zelf chocolade kruidnoten maken, je maakt gewoon alleen de smaken die je lekker vindt!

BAKTIP: In dit recept smelt je de chocolade au bain marie. Met een smeltpan heb je dit zo voor elkaar. Niet in huis? Gebruik dan een vuurvaste kom.

Dol op kruidnoten en wil je meer soorten maken? Deze recepten zijn overheerlijk:

chocolade kruidnoten-2a

 

schaal met kruidnoten

Opslaan
Recept afdrukken

4.60 van 10 stemmen

Chocolade kruidnoten recept

Voortaan maak je chocolade kruidnoten gewoon helemaal zelf, het is absoluut niet moeilijk. En uiteraard: veel lekkerder dan de gekochte variant.
Porties: 70 stuks

Ingrediënten

  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 125 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 tl speculaaskruiden
  • mespunt zout
  • 6 el melk

Chocolade

  • 120 gram witte chocolade
  • 120 gram melkchocolade
  • 120 gram pure chocolade

Instructies

  • Klop de boter en suiker romig in een kom. Eenmaal romig, voeg je de rest van de ingrediënten toe. Kneed het tot een mooi deeg. Leg het deeg daarn het liefst in de koelkast om te rusten, daar wordt het nog lekkerder van. Geen zin om te wachten? Je kunt ook gelijk verder gaan.
  • Verdeel het deeg in kleine stukjes en draai hier balletjes van. Leg deze met voldoende tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat. Je zult waarschijnlijk 2-3 bakplaten kunnen vullen.
  • Bak de kruidnoten op 180 °C (boven- en onderwarmte) in 20-25 minuten gaar. Laat ze afkoelen op de bakplaat.
  • Eenmaal afgekoeld is het tijd om er chocolade kruidnoten van te maken. Werk per soort chocolade. Smelt van een soort chocolade twee derde au bain marie. Eenmaal gesmolten haal je de kom van de pan en voeg je de rest van die soort chocolade toe. Blijf roeren tot het volledig gesmolten is.
  • Dip de kruidnoten in de chocolade en leg ze daarna op een vel bakpapier. Herhaal dit voor alle kruidnoten en alle soorten chocolade. Laat de chocolade volledig uitharden voordat je ze in een trommel doet.
Bewaren

In een afgesloten trommel 2-3 weken houdbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept