Kruidnoten tiramisu

Kruidnoten tiramisu
84

De eerste foto’s van jullie kruidnoten tiramisu heb ik online al voorbij zien komen. Het recept stond namelijk een tijdje geleden al in de nieuwsbrief (meld je hier gratis aan!). Superleuk om te zien altijd dat jullie gelijk met recepten aan de slag gaan. Al jaren stond het idee van een kruidnoten tiramisu op mijn lijstje, maar uiteraard wil ik er zoals gewoonlijk wel graag mijn eigen draai aan geven. Meestal zie je dat er alleen kruidnoten worden gebruikt, maar het leek mij juist lekker om de tiramisu te combineren met lange vingers. Dat bleek een juiste ingeving, ik heb er van zitten smullen. Ook koffie gaat supergoed samen met speculaas. Mocht je het willen maken zonder koffie, dan is chocolademelk een goed alternatief.

Kruidnoten tiramisu

Een eenpersoons portie tiramisu in sinterklaas sferen. Misschien wel de lekkerste tiramisu ooit door de toevoeging van speculaas.
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 125 ml slagroom ongeklopt
  • 250 gram mascarpone
  • 1 el suiker
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 1-2 kopjes koffie
  • 16 lange vingers
  • zakje kruidnoten
  • chocoladeschaafsel (door een reep te raspen)

Instructies

  • In een kom voeg je slagroom, mascarpone, suiker en speculaaskruiden samen. Mix op hoge snelheid tot een stijf mengsel. Schep in een spuitzak met gladde spuitmond en leg in de koelkast tot je het straks nodig hebt.
  • Zet de koffie en giet in een schaaltje. Houd 4 lange vingers apart, de rest dip je in de koffie. Leg ze per 3 stuks op gebaksbordjes.
  • Spuit een eerste laagje room op de bodem van lange vingers. Dip dan de kruidnoten in de koffie en leg deze hier bovenop. Ik gebruikte 12 kruidnoten per gebakje.
  • Eindig met nog een laagje van de room. Maak het af met een lange vinger die je diagonaal op de tiramisu legt. Decoreer verder met wat kruidnoten die je fijnhakt en chocoladeschaafsel. Dit maak je eenvoudig zelf door een reep chocolade te raspen.
Bewaren

2-3 dagen houdbaar, afgedekt in de koelkast.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

4 reacties

  1. Emma schreef:

    Zou je dit recept ook in een grote schaal kunnen maken??

    1. Ikke schreef:

      Ik heb het in een grote schaal gemaakt. Je hoeft het dan niet met de spuitzak.
      Het was heerlijk!!

  2. Jopie schreef:

    Wat zou je kunnen gebruiken ipv koffie?

  3. Trudy schreef:

    Dit ziet er zo gaaf uit.
    Elke keer als ik dit zie loopt het water me in de mond, nou ja bijna dan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *