Een ongelofelijk lekkere perentaart, gebaseerd op het recept voor een Franse perentaart met een luxe amandelspijs. Deze lekkere taart moet je echt eens proberen!
Franse perentaart
Als zoete foodblogger heb ik een grote voorliefde voor de Franse patisserie. Ik mag dan ook graag een stukje Franse perentaart eten. Officieel heet deze taart een ‘Tarte bourdaloue’ en bestaat deze uit een knapperige koekbodem, gevuld met een amandelcrème en gestoofde peren. Een simpele combinatie, maar ongelofelijk lekker.
Ik maakte de taart met mijn recept voor zandtaartdeeg in combinatie met een vulling van frangipane, wat ik vaak een luxe amandelspijs noem voor degenen die niet bekend zijn met de term ‘frangipane’. Je bakt deze Franse tarte bourdaloue in z’n geheel af, met een prachtig resultaat.
Makkelijke perentaart
Deze taart is gelukkig niet alleen erg lekker en mooi om te zien, maar daarnaast ook echt een makkelijke perentaart. Zowel het zandtaartdeeg als de frangipane zijn absoluut niet ingewikkeld om te maken.
En dan het meest belangrijke: mijn proefpanel was razend enthousiast. Ik heb zelfs gehoord dat deze perentaart toegevoegd werd aan het rijtje lievelingstaarten. Dat is precies wat je wil horen als je je best gedaan hebt in de keuken, nietwaar? 😉
BAKTIP: de Franse perentaart wordt vaak in een ronde bakvorm gebakken, maar ik gebruikte een rechthoekige bakvorm met losse bodem.
Verticaal doorsnijden? Dat ligt eraan hoe je de peer vasthebt 🤭 bedoel je gewoon in 4 parten?
Ik bedoel van het steeltje tot aan de onderkant. Je hebt dan 2 parten. Dat is misschien duidelijker!
Ohh, dankjewel Laura! Ik wilde al langer een tarte bourdaloue maken in die rechthoekige vorm, maar nu hoef ik het recept niet meer zelf om te rekenen 🙂 Direct aan de bak dus maar!
Hoi Laura, moet je de appels ook koken?
Ja, je kunt het exact hetzelfde bereiden.
Kan je nog iets met het suikerwater doen?
Je zou er bijvoorbeeld trempeersiroop van kunnen maken: https://www.laurasbakery.nl/basisrecept-trempeersiroop/
Lekker, heb 1el speculaaskruiden toegevoegd aan het deeg,
icm met peer en amandel een lekkere combinatie.
thnx voor het recept.