Zo kun je het best koekjes bewaren

Gepost: 30 oktober 2014 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022

koekjes bewaren

Hoe kan ik het best mijn gebakken koekjes bewaren?

Je kunt het best je koekjes bewaren in een afgesloten trommel. In een koektrommel blijven de koekjes ongeveer 4 tot 6 weken goed. Je kunt kiezen voor een trommel die je luchtdicht kunt afsluiten of voor de bekende metalen koektrommels. In een metalen koektrommel zullen je koekjes langer knapperig blijven, het vocht kan er namelijk door de kiertjes een beetje uit. In een luchtdicht afgesloten koektrommel blijft het vocht juist in de trommel zitten waardoor je koekjes zacht kunnen worden.

koekjes bewaren

Mijn koekjes zijn zacht geworden, hoe maak ik mijn koekjes weer knapperig?

In een luchtdicht afgesloten koektrommel kunnen koekjes zacht worden omdat het vocht niet weg kan. Je kunt ze eenvoudig weer knapperig krijgen door een stukje brood in de trommel te leggen. Wat ook goed helpt voor knapperige koekjes is een bakje rijst in de koektrommel zetten. Het brood of de rijst nemen vocht op waardoor je koekjes knapperig blijven.

Één soort koek per trommel

Doe maar één soort koekje in jouw koektrommel. Met verschillende smaken koekjes in één trommel kunnen de koekjes elkaars smaak overnemen. Ook kan het zijn dat het ene koekje meer vocht bevat dan het andere, waardoor deze de andere koekjes zacht en taai maakt.

Koekjes invriezen

Koekjes kun je heel goed invriezen. Zorg dat de koekjes goed luchtdicht verpakt zijn voordat je ze in de vriezer plaatst. Koekjes kun je ongeveer 3 maanden in de vriezer bewaren.

Op zoek naar de recepten van de foto’s? Die staan op Laura’s Bakery: Triple chocolate chip koekjes | Vanille shortbread koekjes

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

19 reacties

 1. Els schreef:

  Leuke tips! Ik leg zelf een suikerklontje in de koekjestrommel.

 2. Wilma schreef:

  Ik dacht juist het omgekeerde! Ik leg een stukje brood bij hard geworden bitterkoekjes en dan worden ze weer lekker taaij/zacht omdat het vocht uit het brood opgenomen wordt door de koekjes. Een luchtdichte doos houd juist het vocht van buiten weg van de koekjes. In een blikken trommel worden ze taai……..

 3. Adeline schreef:

  Koekjes invriezen… goed idee. Dan kan ik die haverkoekjes uittesten en een deel invriezen voor een later moment 🙂 Als je koekjes invriest, hoe lang doen ze er dan ongeveer over om te ontdooien?

 4. Marloes schreef:

  Wat een goed idee om de koekjes in te vriezen. Ik zat aan te peinzen hoe ik van te voren koekjes kon maken en te zorgen dat ze niet te snel ‘oud’ zouden worden. Zou ik ze ook kunnen invriezen nadat ik ze versierd heb met chocolade?

 5. Lise schreef:

  Normaal bewaar ik koekjes altijd volgens jou tips, in een trommel. Ikzelf leg er dan een stukje brood bij (in een afgesloten trommel), zodat ze lekker knapperig blijven.
  Nu wil ik binnenkort een hele lading koekjes bakken om uit te delen. Wat denk jij dat het handigst is om ze in te verpakken: een doosje of een zakje? En kunnen ze daar dan gewoon zo in, of moeten ze dan nog ingepakt worden met vershoudfolie o.i.d.?

 6. Myranda Willems schreef:

  Kan je het deeg ook invriezen?

 7. Lara schreef:

  Kan ik een sloffenbodem die al afgebakken is invriezen? Zo ja, hoelang kan ik hem in de vriezer bewaren?

 8. Linda van hemelryck schreef:

  Mijn koekjes waren een dag na het bakken slap geworden ik had ze wel een nachtje op het aanrecht laten liggen kan dat de oorzaak zijn ?het is de eerste keer dat ik dat voor heb.

  1. Laura's Bakery schreef:

   Dat zou goed kunnen

 9. Judith Meyer schreef:

  Wanneer ik plakjes cake/koekjes invriest doe ik t in diepvries zakken en zuig het met een rietje de lucht eruit zo heb ik het vacuüm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *