Na de feestdagen heb ik (letterlijk en figuurlijk) mijn buik vaak wel vol van alle zoetigheid. Deze peer-havermoutkoekjes zijn gelukkig helemaal niet zo zoet en daarnaast een heerlijk en verantwoord tussendoortje. Ik maakte al eens eerder zo’n fijn havermoutkoekje, maar dan in combinatie met appel. Deze keer had ik rijpe peren op de fruitschaal liggen en die gaan qua smaak nu eenmaal zo lekker samen met kardemom.
BAKTIP: Als de koeken uit de oven komen, moeten ze nog even afkoelen op een afkoelrooster. Wanneer je een flinke hoeveelheid maakt, is dit drielaagse afkoelrooster een uitkomst!
Ik ga deze maand nog een stuk meer zoete recepten met jullie delen, waarbij ik zo weinig mogelijk suiker gebruik. Natuurlijk altijd zonder op smaak in te leveren. Wist je dat er op Laura’s Bakery een categorie “Minder zoet” te vinden is, die vol staat met lekkere en verantwoorde recepten met zo min mogelijk (of helemaal geen) suiker?
Meer bak inspiratie met havermout?
Geen probleem! Dit vind je vast ook lekker:
Ik vond ze eerlijk gezegd tegenvallen. Ze waren droog. En na 2 uur bewaren in een trommeltje waren ze klef en zacht.
Als ze droog waren dan heb je ze helaas te lang of heet gebakken. Zijn ze nog warm het trommeltje in gegaan? Door de warmte kan er namelijk condens ontstaan en kunnen de koekjes klef en zacht worden.
Heerlijke koekjes. Lekker zacht en fris.
Ik zal ze zeker nog een keer bakken 😉
Nee hoor, ze waren echt helemaal afgekoeld! Zeker een paar uur.
Hoi,
Ik had precies hetzelfde. Goed afgekoeld met toch klef nu.
En wat weinig smaak helaas, ben er nog niet helemaal achter waar dat aan ligt.
Wat vervelend! Ik durf niet te zeggen waardoor dat kan komen, want het was hier niet het geval. Misschien heb je grotere / rijpere peren gebruikt dan ik. Verder gaat er natuurlijk heel weinig suiker in dit recept, dus als je een zoet koekje verwacht dan is dit niet het juiste recept.
Heerlijke koekjes! De verhoudingen kloppen perfect en de kardemom is een zalige smaaktoevoeging.
Heerlijk, moeilijk om niet allemaal in 1 x op te eten