
Het is denk ik alweer ruim een half jaar geleden dat ik deze fantastische speculoos cake bakte, maar het water loopt me nog steeds in de mond als ik er weer aan denk. Door het beslag gingen kaneel, kruidnagel en speculooskoekjes en uiteraard ook een mooie speculoos swirl toen het beslag eenmaal in de vorm zat. Ter decoratie voegde ik nog meer stukjes koek toe, dat vind ik er altijd zo mooi en gezellig uitzien op de bovenkant. Tot slot hoop ik dat jullie allemaal snel aan de slag gaan met dit recept, want deze cake wil je echt niet missen!

Speculoos cake
Ingrediënten
- 200 gram fijne kristalsuiker
- 200 gram ongezouten roomboter
- 4 eieren
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 tl kaneel
- 0,5 tl kruidnagel
- 75 gram speculoospasta
- 100 gram speculooskoekjes
- Extra speculooskoekjes ter decoratie
Instructies
- Mix boter en suiker romig.
- Voeg de eieren een-voor-een toe en mix tot deze zijn opgenomen.
- Voeg zelfrijzend bakmeel, kaneel en kruidnagel tegelijk toe, mix tot je deze droge ingrediënten niet meer ziet.
- Breek de koekjes in kleine stukjes en spatel ze door het beslag.
- Stort de helft van het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm. Verdeel de helft van de speculoospasta met theelepels over het beslag, roer het er een klein beetje doorheen.
- Schep de rest van het beslag in de vorm en doe hetzelfde met de resterende speculoospasta. Verdeel nog wat extra koekkruimels over de cake heen.
- Bak de cake in ongeveer 60 minuten op 170°C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Als de koekjes bovenop tegen het einde van de baktijd erg donker kleuren, kun je de cake afdekken met aluminiumfolie. Zo gaart de cake wel verder, maar kleurt hij niet meer.
4-5 dagen goed verpakt en buiten de koelkast houdbaar. Alles over het bewaren van cake lees je hier.
Wow, compliment: hoe verzin je zo’n zalige combinatie. Ik ga deze zeker maken.
Hij staat hier in de oven, ruikt al lekker!
Hoi Laura! Kun je deze cake, net als velen andere soorten cake, ook invriezen? 🙂
Absoluut! https://www.laurasbakery.nl/cake-bewaren-doe-je-zo/
Hoi Laura
Ziet er lekker uit😍
Klopt het dat de resterende speculaaspasta er dan gewoon bovenop komt (op het deeg, onder de speculaasstukjes)?
Dat klopt! Je kunt het er nog een beetje door swirlen als je wilt.
Super! Dankjewel! 🙂
Ziet er lekker uit. Maar de vraag is… Kan de kruidnagel worden weggelaten?
Grtjs Viviane
Het kan, maar dan zou ik de kaneel vervangen door speculaaskruiden.
Dank je wel 😊
Dank je wel 😊
Super lekker!
Helemaal top!
Heb wel eieren gescheiden.
Oehh, ziet er TOP uit! Ga hem snel maken!!
Mmm, wat is hij lekker! En vullend, ontzettend!
Wat een heerlijk recept Laura.. Gisteren gemaakt en iedereen was super enthousiast en noemde het één van de lekkerste cakes die ze ooit hadden gegeten. Super smeuïg en lekker met de lichte crunch van de speculooskoekjes. 😊
Hey Laura
Heb gisteren de Speculaascake gemaakt en hij is heerlijk, maar heb 1 probleempje, mijn speculaaspasta in naar de bodem gezakt. Enig idee wat ik fout heb gedaan.
Dank u
Ann
Het zou kunnen dat je beslag te luchtig was, je kunt direct stoppen met mixen zodra de droge ingrediënten zijn opgenomen.