In Amerika noemen ze dit soort koekjes thumbprint cookies. Aangezien ik duimafdruk koekjes een beetje stom vind klinken hou ik het gewoon lekker op thumbprint cookies. Het is eigenlijk niet meer dan een koekje waar je met je duim een kuiltje indrukt dat je vervolgens vult. Met zelfgemaakte jam bijvoorbeeld! Maar je kunt meer soorten vullingen gebruiken. Wat dacht je van chocola, karamel, glazuur of een lekkere crème? Ja, ik heb geloof ik nog wel wat inspiratie voor meer thumbprint cookies!
Je kan natuurlijk ook altijd de jam op de koekjes doen voor je ze gaat bakken.
Erg lekker, en het bewaart heel wat langer!
Dat is ook een goede optie inderdaad.
Hallo Laura,
Wat een leuk recept! Ik bak dit soort koekjes graag met wat Dulce de Leche erin en wat gehakte amandeltjes. Dit bak ik dan wel mee zodat de dulce zich wat verder caramelliseert. Ze worden niet zacht want voor die tijd zijn ze al op!
Dat klinkt ook heerlijk!
In Zweden kennen wij deze koekjes als frambozengrotten. Het is een van de meest populairste recepten, en inderdaad wij doet de frambozenjam voor het afbakken in de kuil.
Wat zien ze er heerlijk uit!
Looking goohood! ^-^
Hoi Laura
Ik heb van het weekend deze koekjes gemaakt met de vulling van het bakfeest zoals hieronder beschreven staat maar ze liepen helemaal uit. Enig idee hoe dat komt ☺
Kan het zijn dat de koekjes misschien niet genoeg gekoeld waren? Als het warm weer is koel ik het deeg altijd goed, dan heb je veel minder kans dat je koekjes uitlopen.
Hoi Laura, ik maak deze koekjes vandaag voor de tweede keer. De eerste keer had ik ze buiten de koelkast laten rusten en liepen deze uit. Vandaag heb ik ze lang genoeg in de koelkast laten staan, en ze zijn alweer uitgelopen. Enig idee waardoor dit komt?
Waren de balletjes deeg echt hard dat je ze uit de koelkast haalden? Het zou kunnen dat het door het warme weer wat lastiger is, soms zet ik ze ook wel eens in de vriezer.
Hoi Laura,
Ik had gisteren deze koekjes gemaakt. Ik liet ze gevormd een hele nacht rusten in de koelkast. Toen ik ze had gebakken liepen ze helemaal uit. Enig idee hoe dat komt?
Groetjes
Han
Dat is wel apart, zeker als ze de hele nacht in de koelkast hebben gestaan. Heb je misschien ander soort ingrediënten gebruikt? En de direct uit de koelkast in de oven gezet?
Hoi ben ik weer,
Waarom rol je de suiker eigenlijk door suiker?
gr Han
het hoeft niet per se, maar je krijgt een lekker knapperig laagje
Deze koekjes ken ik goed, maar het hele idee is de koekjes te bakken met de jam!
Door het bakken wordt de jam iets steviger en lekker “chewy”, als je dat niet doet loopt de jam er uit als je het koekje aan het eten bent.. en het is lang zo lekker niet. Uiteraard kun je ook andere vullingen gebruiken, een beetje pindakaas onder de jam bijvoorbeeld is ook heerlijk…