Kerstkoekjes, ik ben er dol op. En hoewel ik ieder jaar minimaal één keer gingerbread koekjes bak, verzin ik ook altijd graag weer nieuwe recepten voor kerstkoekjes. Dit jaar werden dat onder andere de sinaasappel-cranberry koekjes. Sinaasappel en cranberry combineren heel erg goed samen. In dit geval ging er sinaasappelrasp door het koekdeeg en schepte ik wat cranberry compote in het kuiltje van de koekjes voordat ze in de oven gingen. Resultaat: een heerlijk fris koekje. Knapperig van buiten door het laagje suiker, en smeuïg van binnen.
BAKTIP: Voor dit recept gebruik je de rasp van een sinaasappel. Voor het raspen gebruik ik de rasp van Microplane. Deze heeft een goede grip en raspt erg fijn.
De smaak is heerlijk! Maar 16 koekjes uit dit recept is te weinig, de koekjes worden heel groot en in het midden niet gaar. En ik heb bij de tweede batch het deeg vanuit de koelkast weer op kamer temperatuur laten komen, waardoor ze wat meer spreiden in de oven en meer op het plaatje lijken.