Brood bakken: 10 recepten

24 januari 2022
Brood bakken: 10 recepten
14

Is een van jouw goede voornemens om in 2022 meer zelf te bakken, zoals brood? Maar weet je niet zo goed met welk recept je moet beginnen? Laat mij je op weg helpen met deze 10 heerlijke recepten om zelf brood te bakken. Van wit brood tot aan Grieks pitabrood: er zit voor ieder wat wils tussen.

Er gaat voor mij niets boven een lekker vers wit brood uit te oven. Het liefst snijd ik al een plakje broodje af als het nog warm is en dan met een klein beetje roomboter erop. Met dit recept bak jij eenvoudig zelf een vers wit brood. Voor de liefhebbers van maïsbrood heb ik ook een recept online staan.

Vind jij het kneden van het deeg lastig als je zelf brood wilt bakken? Dan kun je ook kiezen voor een no knead bread. Supermakkelijk om te maken! Het brood heeft alleen een lange rijstijd. Uiteraard heb ik ook een recept voor een volkoren no-knead bread.

Je kunt ook zelf brood bakken voor bijvoorbeeld een brunch of borrel. Dan is leuk om te kiezen voor kleine broodjes, zoals een breekbrood of mini sesam bolletjes.

Brood bakken wanneer je geen gluten mag eten kan soms een uitdaging zijn, maar niet met dit recept voor glutenvrije broodjes! En ik geef je ook nog drie variatietips voor het bakken van deze broodjes. Voor de fans van bagels, met bijvoorbeeld een beetje roomkaas, heb ik een recept voor heerlijke meergranen bagels.

Ook voor bij het avondeten kun je zelf brood bakken. Wat dacht je van zelfgemaakte hamburgerbroodjes? Of Grieks pitabrood, om lekker te dippen in tzatziki.

Wat voor soort brood ga jij binnenkort zelf bakken? Ik ben benieuwd. Laat je het me weten in een reactie hieronder?

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *