Dit breekbrood uit mijn borrelboek stond hier twee jaar geleden op tafel voor de paasbrunch. Mooi geserveerd op een taartstandaard in het midden van de tafel en eromheen stonden allerlei soorten beleg. Iedereen scheurde steeds weer een klein broodje af om met beleg naar keuze op te smikkelen. En als je niet goed kunt kiezen welk beleg je op je broodje wilt: van deze kleine broodjes kun je er genoeg op! Dit brood is ook perfect voor de borrel trouwens, voorzien van allerlei lekkere dips.
Over die dips gesproken, er staan heerlijke recepten hier op mijn blog. Maar in Het Borrelhapjes Bakboek vind je er nog meer. In mijn boek staan ruim 150 recepten voor borrelhapjes (met en zonder oven!) en sauzen en dips. En je kunt er dus ook prima (paas)brunches mee organiseren.
Hoi Laura,
Zou hetzelfde kunnen met jouw recept voor glutenvrije broodjes?
Ik durf het niet met zekerheid te zeggen!
Misschien maar proberen dan, of ik ga op safe ?
Hoi Laura wordt de binnenste broodjes wel gaar? Ik zit zo te puzzelen met keiharde bolletjes aan de buitenkant en niet gare bolletjes aan de binnenkant. Daarom twijfel ik zo aan deze hoeveelheid. Groetjes Lydia
Zeker worden die allemaal gaar! Een groot brood wordt immers ook gaar van binnen.
Vandaag een eerste poging!! We vergaten de bolletjes en na 2,5 rijzen was het baksel ietwat uit de pan gegroeid. De definitie vd breekbroodjes is voor verbetering vatbaar maar het smaakte heerlijk! Als topping werkt haverzamelen en polenta ook goed!
En ja, helemaal gaar na 15 min 😉
Deze heb ik gemaakt op het feestje voor mijn man (wat toen nog mogelijk was) De reacties waren super, meer dan geslaagd!!!het is super gemakkelijk en oogt heel mooi.
Ik had ook een versie gemaakt zonder suiker want onder de gasten waren er met glucose-intolerantie.
Voor ons is dit recept zeker een blijver!
Hoi Laura,
Ik wil het breekbrood een dag van tevoren maken, hoe warm ik deze de dag erna weer op zodat de broodjes vers blijven? Op een lagere temperatuur in de oven weer even?
Een paar minuten op 200 graden zou voldoende moeten zijn.
Hoi Laura, beetje rare vraag misschien. Maar je tijdsplanning voor het kneden van het deeg, is dat gebaseerd op met hand kneden of met een machine? En indien die tijd is bepaald voor met de hand, hoe lang dan kneden in de machine? (Heb een super mooie KitchenAid, die ik te weinig werk laat doen).
In principe 10 minuten met de machine en 15 met de hand. Zolang je er daarna maar een mooi vliesje van kunt trekken. Ik doe het zelf ook altijd met mijn KitchenAid!
Beste Laura, kan je het brood ook maken tot de 2de rijtijd. En dan de tweede rijstijd in de koelkast doen over nacht, zodat je het de volgende ochtend kan bakken?
Ik heb het niet getest voor elk recept dat online staat, maar wel heb ik ermee geëxperimenteerd en er dit artikel over geschreven: https://www.laurasbakery.nl/brooddeeg-laten-rijzen-in-de-koelkast/
Een aantal weken geleden al eens op de proef gemaakt! Erg lekker! Nu staat hij weer te rijzen voor morgen (1e paasdag). Heb er nu al zin in ?
Zo makkelijk om te maken en erg lekker! Vandaag deze broodjes gemaakt en de hot cross buns. Bedankt voor de fijne receptjes.
Hoi Laura,
Er staat bloem in het recept. Kan het met tarwebloem? Of gebruik je iets anders?
Tarwebloem is prima voor dit recept!
tarwebloem kan prima hoor.
Dit recept probeerde ik zopas uit en het zijn mega lekkere broodjes!
Gisteren gemaakt, was super lekker. Alleen in het midden niet gaar, moet ik dan de baktijd verlengen? Hoe voorkom ik dat de bovenkant aanbrandt?
Dan hebben ze inderdaad langer nodig in de oven. Je zou de broodjes af kunnen dekken met aluminiumfolie zodat ze niet verder kleuren.
Deze vandaag weer gemaakt. Heerlijk! Ik zou hem elke week wel kunnen maken, eten. Verveeld nooit. Ook de flammkuchen er bij, maar ik zou hiervan toch de bodem graag wat knapperiger/ harder van hebben zoals ik hem hier in het eetcafé eet. Volgende keer misschien eens met Zeeuwse bloem proberen. De smaak was wel top! Lekker met brie prosciutto en rode ui en een versie met spek en ui.
Zeeuwse bloem is vooral bedoeld voor koekjes. Ik heb mijn flammkuchen altijd met knapperige bodem dus met bloem kan het prima. Dunner uitrollen kan wel een oplossing zijn.
Ah bedankt. Ik heb het inmiddels nog eens gedaan. Oven iets warmer en zonder bakpapier. Nu was de bodem bijna perfect.
Dit weekend ga ik weer je breekbrood maken. Bijna elk weekend staat hij nu op tafel. Ik heb een pak zonnepittenbrood, zou het daar ook mee kunnen? Lijkt me leuk om dat te combineren met witte en volkoren broodjes.
Wat leuk om te horen! En dat lijkt mij wel. Weet alleen niet of dat brood verschilt in baktijd.
Kan ik dit deeg ook maken met de broodbakmachine??
Dat heb ik niet getest.
Ze zijn heerlijk! Zelf voeg ik gepofte knoflook en Italiaanse kruiden toe, smullen!!
Hey Laura
Heb je ook hele simpele recepten
?
Zeker! Neem vooral een kijkje onder de recepten, er zijn er heel veel 🙂
Goedemiddag,
Kunnen deze broodjes in een springvorm gebakken worden? Of moet het in een broodbakvorm?
Dank je wel alvast voor je antwoord!
Lijkt mij prima moeten kunnen in een springvorm 🙂
Kan ik ook volkorenmeel gebruiken ipv bloem?
Dat heb ik zelf niet getest, dus durf ik je niet te zeggen. Wellicht helpt dit artikel je erbij: https://www.laurasbakery.nl/vervangers-voor-bloem/
Hallo,
Zijn dit harde of zachte broodjes?
Eerder aan de zachte kant.
Heerlijk recept!
Ik wil het voor zondag graag maken.
Heeft jouw voorkeur het buiten de koelkast te bewaren of toch invriezen en zondag laten ontdooien?
Alvast bedankt.
In dit artikel geef ik tips: https://www.laurasbakery.nl/zelfgebakken-brood-bewaren/
Welk formaat schaal of springvorm heb je nodig voor deze 30 broodjes?
28 cm bakvorm (staat bovenaan het recept).
Hoi!
Ik wil graag knoflook breekbrood maken, kan dat met dit recept en dan iets van knoflook of kruiden erdoorheen? Heb je nog tips?
Vandaag 2x gemaakt. De eerste keer was het super dens en kwam ik er achter dat mijn potje gist te oud was. 2e is super goed gelukt. Heb het op een bakplaat gemaakt en de bolletjes deeg in de vorm van een kerstboom gelegd voor het kerstdiner op school morgen. Er komt kruidenboter bij in de vorm van een ster als piek. Morgen nog 1 brood bakken voor mijn andere kind. Wordt een groot succes!
Dag laura,
Ik wil graag breekbrood maken voor de 1e en 2e kerstdag kan ik patent tarwebloem gebruiken er voor of moet ik
zelfrijdend bakmeel gebruiken ?
Met vriendelijke groet Nathalie
Voor dit recept gebruik je bloem. Tarwebloem of patentbloem kan allebei. Hier lees je er meer over: https://www.laurasbakery.nl/verschillende-soorten-bloem/
Hallo Laura,
Wat een heel leuk recept weer.
vraag: ik heb de kleine zwarte bakblikjes uit jou serie bij t kruitvat en zou de broodjes heel graag daarin bakken, heb jij een idee op welke temperatuur en hoe lang??
Wat leuk! Dat heb ik zelf niet getest, dus durf ik je niet exact te zeggen, maar ik zou wellicht wat lager in temperatuur gaan en ongeveer dezelfde tijd aanhouden.