Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Breekbrood voor kleine broodjes

Laura Kieftdoor Laura Kieft
24 maart 2021
in Borrelhapjes, Brood, Feestdagen, Hartige recepten, Pasen
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept
kleine witte bolletjes brood

Dit breekbrood uit mijn borrelboek stond hier twee jaar geleden op tafel voor de paasbrunch. Mooi geserveerd op een taartstandaard in het midden van de tafel en eromheen stonden allerlei soorten beleg. Iedereen scheurde steeds weer een klein broodje af om met beleg naar keuze op te smikkelen. En als je niet goed kunt kiezen welk beleg je op je broodje wilt: van deze kleine broodjes kun je er genoeg op! Dit brood is ook perfect voor de borrel trouwens, voorzien van allerlei lekkere dips.

Over die dips gesproken, er staan heerlijke recepten hier op mijn blog. Maar in Het Borrelhapjes Bakboek vind je er nog meer. In mijn boek staan ruim 150 recepten voor borrelhapjes (met en zonder oven!) en sauzen en dips. En je kunt er dus ook prima (paas)brunches mee organiseren.

kleine broodjes bakken
Recept afdrukken

Breekbrood met zaden en pitten

Voor bij de borrel is dit een ideaal breekbrood, maar ook bij het ontbijt, de lunch of brunch zijn deze kleine witte broodjes ideaal!
Porties: 30 broodjes
28 cm bakvorm

Ingrediënten

Voor het deeg

  • 500 gram bloem
  • 7 gram instant (droge) gist
  • 10 gram suiker
  • 10 gram zout
  • 30 gram zachte boter
  • 325 ml lauwwarme melk

Voor de toppings

  • sesamzaad
  • maanzaad
  • zonnebloempitten
  • pompoenpitten
  • mengsel van bovenstaande

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed in 10-15 minuten tot een mooi soepel deeg waar je een vliesje van kunt trekken.
  • Dek de kom af en laat ongeveer een uur rijzen tot het deeg in volume is verdubbeld. Bekleed vast een bakvorm met bakpapier.
  • Stort het deeg op je werkblad en druk de lucht eruit. Verdeel het deeg in 30 stukken. Draai elk stukje deeg tot een mooi bolletje en dip deze in een van de toppings. Leg de broodjes in de bakvorm.
  • Dek de bakvorm met broodjes af met folie en laat 45-60 minuten staan voor de tweede rijs.
  • Bak het brood in ongeveer 15 minuten op 220 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Bewaren

Goed verpakt buiten de koelkast 3-4 dagen houdbaar. In de vriezer tot 3 maanden.

Vorige post

Volgende post

Paasontbijt inspiratie
Lammetjes taart (4 persoons)Schaap taart

Related Posts

Paasei arretjescake

door Laura Kieft
05 april 2021
3

Ben...

Bananenbrood lemon meringue gebakje

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft
03 april 2021
0

Had...

Schaap taart

Lammetjes taart (4 persoons)

door Laura Kieft
27 maart 2021
16

Ik...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 18

  1. Leonie says:
    4 weken geleden

    Hoi Laura,

    Zou hetzelfde kunnen met jouw recept voor glutenvrije broodjes?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 weken geleden

      Ik durf het niet met zekerheid te zeggen!

      Beantwoorden
      • Leonie says:
        3 weken geleden

        Misschien maar proberen dan, of ik ga op safe 🙈

        Beantwoorden
  2. Lydia says:
    3 weken geleden

    Hoi Laura wordt de binnenste broodjes wel gaar? Ik zit zo te puzzelen met keiharde bolletjes aan de buitenkant en niet gare bolletjes aan de binnenkant. Daarom twijfel ik zo aan deze hoeveelheid. Groetjes Lydia

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 weken geleden

      Zeker worden die allemaal gaar! Een groot brood wordt immers ook gaar van binnen.

      Beantwoorden
      • Lydia Van Leeuwen says:
        3 weken geleden

        Vandaag een eerste poging!! We vergaten de bolletjes en na 2,5 rijzen was het baksel ietwat uit de pan gegroeid. De definitie vd breekbroodjes is voor verbetering vatbaar maar het smaakte heerlijk! Als topping werkt haverzamelen en polenta ook goed!

        En ja, helemaal gaar na 15 min 😉

        Beantwoorden
  3. Martine Vandermeeren says:
    3 weken geleden

    Deze heb ik gemaakt op het feestje voor mijn man (wat toen nog mogelijk was) De reacties waren super, meer dan geslaagd!!!het is super gemakkelijk en oogt heel mooi.
    Ik had ook een versie gemaakt zonder suiker want onder de gasten waren er met glucose-intolerantie.
    Voor ons is dit recept zeker een blijver!

    Beantwoorden
  4. Stefanie says:
    3 weken geleden

    Hoi Laura,

    Ik wil het breekbrood een dag van tevoren maken, hoe warm ik deze de dag erna weer op zodat de broodjes vers blijven? Op een lagere temperatuur in de oven weer even?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 weken geleden

      Een paar minuten op 200 graden zou voldoende moeten zijn.

      Beantwoorden
  5. Guillaumine says:
    3 weken geleden

    Hoi Laura, beetje rare vraag misschien. Maar je tijdsplanning voor het kneden van het deeg, is dat gebaseerd op met hand kneden of met een machine? En indien die tijd is bepaald voor met de hand, hoe lang dan kneden in de machine? (Heb een super mooie KitchenAid, die ik te weinig werk laat doen).

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 weken geleden

      In principe 10 minuten met de machine en 15 met de hand. Zolang je er daarna maar een mooi vliesje van kunt trekken. Ik doe het zelf ook altijd met mijn KitchenAid!

      Beantwoorden
  6. Patricia says:
    2 weken geleden

    Beste Laura, kan je het brood ook maken tot de 2de rijtijd. En dan de tweede rijstijd in de koelkast doen over nacht, zodat je het de volgende ochtend kan bakken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 weken geleden

      Ik heb het niet getest voor elk recept dat online staat, maar wel heb ik ermee geëxperimenteerd en er dit artikel over geschreven: https://www.laurasbakery.nl/brooddeeg-laten-rijzen-in-de-koelkast/

      Beantwoorden
  7. Kelly says:
    2 weken geleden

    Een aantal weken geleden al eens op de proef gemaakt! Erg lekker! Nu staat hij weer te rijzen voor morgen (1e paasdag). Heb er nu al zin in 😇

    Beantwoorden
  8. Dewi says:
    2 weken geleden

    Zo makkelijk om te maken en erg lekker! Vandaag deze broodjes gemaakt en de hot cross buns. Bedankt voor de fijne receptjes.

    Beantwoorden
  9. Jenny says:
    2 weken geleden

    Hoi Laura,

    Er staat bloem in het recept. Kan het met tarwebloem? Of gebruik je iets anders?

    Beantwoorden
    • Marianne says:
      2 weken geleden

      Tarwebloem is prima voor dit recept!

      Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 weken geleden

      tarwebloem kan prima hoor.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Kitkat chocolade fudge, je kunt je er vast wel iets bij voorstellen hoe ongelofelijk lekker dit is. Je hebt er maar vier verschillende ingrediënten voor nodig en het is gevaarlijk snel gemaakt 😉.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bakken #chocoladefudge #kitkat #kitkatfudge #chocolade
  • BAKTIP! Een typisch Hollandse cake: de stroopwafel tulband. Samen met de oranje sprinkles perfect voor Koningsdag! Is een complete tulband te groot? Maak dan gewoon minder beslag en bak er cupcakes van.⁠
⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#tulband #koningsdag #oranjeboven #stroopwafel
  • BORRELHAPJE! Als je op Koningsdag een lekker hartig hapje in oranje kleuren op de borreltafel wilt serveren, dan zit je helemaal goed met deze pompoen-feta bruschetta. Heerlijk zijn ze!⁠
⁠
Het recept staat al even online en is via de zoekbalk op het blog te vinden, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#pompoen #feta #bruschetta #borrelhapje
  • NIEUW! Je kunt een bananenbrood in vele vormen en maten gieten. Natuurlijk in de bekende cakevorm en  ik bakte er ook al eerder muffins van! Deze keer koos ik voor de tulband. Daarmee kun je heel wat mensen blij maken en als je er nog een lekkere cream cheese frosting bij maakt is het meteen een enorme traktatie.⁠
⁠
Het recept staat vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #tulband #bananencake #bananenbroodtulband #bakken
  • GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172161823_3829677197145882_6782183361967113970_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=UkVsInqPusYAX_I-YVf&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=f592ec44ded5caec5cd8acfa0721c5e7&oe=609F0365' title='GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel 'Glutenvrij bakken doe je zo!', samen met nog veel meer tips over glutenvrij bakken.⁠ ⁠ Deze glutenvrije appeltaart staat ook al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken'>
  • NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠
⁠
Wist je dat het maandthema van de Laura @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172146132_162167219111167_167097550645834483_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=0u1pZzSiTaYAX_PAL_3&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=6b6b2e383c750b48d43946413287790c&oe=60A1AF2F' title='NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠ ⁠ Wist je dat het maandthema van de Laura's Bakery Bakgroep deze keer filodeeg is? In deze groep kun je jouw filodeeg baksels (en andere baksels) delen met andere thuisbakkers. ⁠ ⁠ Je vindt de link naar het artikel en de link naar de Laura's Bakery Bakgroep in mijn profiel > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Schaap taart

Lammetjes taart (4 persoons)

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Kitkat chocolade fudge

Kitkat chocolade fudge

17 april 2021
Bananenbrood tulband met noten

Bananenbrood tulband met noten

14 april 2021

Filodeeg inspiratie

12 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Kitkat chocolade fudge

door Laura Kieft-17 april 2021-4

Chocolade fudge is één van de meest makkelijke recepten om te maken, maar toch kreeg ik het voor elkaar dat ik dit recept opnieuw moest maken. En wel om deze reden: ik had de eerste keer...

Bananenbrood tulband met noten

door Laura Kieft-14 april 2021-4

Zoals je inmiddels misschien wel weet koop ik alleen maar bananen om later iets mee te bakken. De laatste tros bananen die na een week rijp genoeg was om mee aan te bak te gaan...

Filodeeg inspiratie

door Laura Kieft-12 april 2021-0

Heb jij het al gezien: begin deze maand is de Laura’s Bakery Bakgroep op Facebook van start gegaan! Een leuke online groep waarin iedereen zijn of haar baksels kan delen. Daarmee wil ik graag iedereen...

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft-09 april 2021-9

Het gebeurt maar weinig dat ik spontaan de keuken induik om wat lekkers te bakken. Voor Laura’s Bakery sta ik altijd veel in de keuken en de recepten die ik dan maak liggen vrijwel eigenlijk...

Veelgestelde bakvragen #5

door Laura Kieft-07 april 2021-4

Zoals sommigen van jullie zullen weten proberen wij met ons team meerdere keren per week al jullie bakvragen te beantwoorden (die kunnen jullie stellen onderaan de recepten). Zelfs per mail, via Instagram en via Facebook...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft-05 april 2021-3

Ben jij iemand waar thuis al voor Pasen geen paasei meer in huis te vinden is, of ben jij toch meer iemand die na de paasdagen nog een pot vol met chocolade eitjes op tafel...

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft-03 april 2021-0

Had jij al eens bedacht om een simpele plak bananenbrood om te toveren tot een waar lemon meringue bananenbrood gebakje? Het kwam laatst in mij op toen ik nog een half bananenbrood had liggen en...

Lancering Laura’s Bakery Bakgroep

door Laura Kieft-01 april 2021-2

Het is feest: vanaf vandaag start officieel de Laura’s Bakery Bakgroep via Facebook. Een online groep om jouw baksels te delen, baktips uit te wisselen en om je vragen over een recept te stellen. Daarnaast...

Deense appel-kaneel broodjes

door Laura Kieft-29 maart 2021-10

Na de snelle Deense abrikozen broodjes kon ik het niet laten om een nieuwe versie te maken. Het werden deze Deense appel-kaneel broodjes. Wederom een snelle versie, maar wel een overheerlijke versie. De combinatie van...

Lammetjes taart (4 persoons)

door Laura Kieft-27 maart 2021-16

Ik wilde weer eens een grote spektakel taart maken voor Pasen, alleen bedacht ik me al snel dat dit jaar maar weinig mensen zo’n grote taart zouden maken. Dus het werd alsnog een spektakel taart,...

Breekbrood voor kleine broodjes

door Laura Kieft-24 maart 2021-18

Dit breekbrood uit mijn borrelboek stond hier twee jaar geleden op tafel voor de paasbrunch. Mooi geserveerd op een taartstandaard in het midden van de tafel en eromheen stonden allerlei soorten beleg. Iedereen scheurde steeds...

Paasontbijt inspiratie

door Laura Kieft-22 maart 2021-0

Het is bijna Pasen en zoals jullie van Laura’s Bakery gewend zijn deel ik dan ook weer de nieuwste recepten. Ik kan jullie vertellen: er komen deze week ook weer heerlijke nieuwe recepten online die...

Lemon meringue pie fudge

door Laura Kieft-20 maart 2021-22

Voordat ik aan een bakdag begin, schrijf ik de recepten die ik wil maken op verschillende briefjes. Dat is dan een snelle uitwerking die in de keuken vaak nog iets wordt aangepast. Het recept voor...

Witte chocolade-frambozen scones

door Laura Kieft-17 maart 2021-3

Driemaal is scheepsrecht, want ik had precies zoveel pogingen nodig om deze witte chocolade-frambozen scones met succes te maken. Waar ik normaal na een misbaksel ga sleutelen aan de ingrediënten, was dat nu niet het...

Basisrecept: trempeersiroop

door Laura Kieft-15 maart 2021-8

Een trempeersiroop is ongelofelijk makkelijk om te maken en je kunt er allerlei leuke smaken aan geven. Op deze manier voorkom je niet alleen dat je gebak uitdroogt, maar kun je ook een lekker smaakje...

Kaaskroketjes

door Laura Kieft-13 maart 2021-11

Het liefst maak ik deze kaaskroketjes iedere week, zo lekker vind ik ze. Eerst maak je een overheerlijke kaasragout die je vervolgens met onder andere paneermeel omtovert tot kleine kroketjes. Nog even frituren en daarna...

Pizza quattro formaggi

door Laura Kieft-12 maart 2021-2

Voor echte kaasliefhebbers bestaat er natuurlijk maar één pizza: de pizza quattro formaggi. Op deze ‘vierkazen pizza’ hoor je vanzelfsprekend vier verschillende Italiaanse soorten kazen te vinden. Naast de basis van mozzarella bestaan deze kazen...

Pulled jackfruit wraps

door Laura Kieft-11 maart 2021-1

Alweer het derde derde vegetarische recept dat deze themaweek online komt! En best een bijzondere vind ik zelf: pulled jackfruit wraps, met BBQ-saus en koolsalade. Van de meeste recepten tijdens deze vegetarische themaweek is Mariette...

Klassieke gevulde champignons

door Laura Kieft-10 maart 2021-0

Ik zal meteen toegeven: ik hou totaal niet van champignons. Toch vond ik dat klassieke gevulde champignons niet mochten ontbreken in mijn borrelhapjesverzameling. Mijn testpanel heeft daarom extra veel hapjes kunnen proeven en keuren: ze...

Geroosterde aubergine met kerrie-yoghurt van Ottolenghi

door Laura Kieft-09 maart 2021-0

Velen van jullie zullen het boek ‘Simpel‘ van Yotam Ottolenghi wel kennen. Volgens mij staat het boek al sinds het uit is in de kookboeken top 3. Ook binnen mijn team is het boek heel...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan