Het idee van zelf mijn eigen brood bakken vind ik af en toe nog best overweldigend. Er kan van alles misgaan in mijn ogen. Het deeg moet rijzen en nog meer rijzen om vervolgens afgebakken te worden en dan maar duimen dat het brood van binnen gaar is. Wat ik wel graag zelf bak zijn de broodjes voor een broodje pulled pork of bagels. Hamburgerbroodjes passen wel in dat rijtje en ik nam me voor dat ik hamburgerbroodjes zou gaan bakken voor het blog. De broodjes waren goed gelukt, maar ik had er weinig tot geen rekening mee gehouden hoe groot ze zouden worden en hoeveel ze nog zouden rijzen in de oven. Daarom zal ik hieronder een paar tips geven, zodat jouw broodjes wat platter blijven zoals hamburgerbroodjes horen te zijn.
Denk bij deze broodjes trouwens niet aan die kleffe fast-food hamburgerbroodjes. Dit is een steviger broodje, zonder dat het een hard broodje is. Als ze uit de oven komen lijken ze wel hard, maar je kunt ze niet vergelijken met de harde broodjes zoals wij ze kennen. Ik vind ze het meest lijken op authentieke hamburgerbroodjes uit de Verenigde Staten. Hamburgerbroodjes zoals hamburgerbroodjes bedoeld zijn. Binnenkort komt er ook een lekker recept op het blog voor de meest smeuïge burger ooit en daar horen deze broodjes natuurlijk bij.
Het recept voor de broodjes is heel makkelijk, want alle ingrediënten gaan in één keer in de kom en je mixer met deeghaak doet de rest.
Hallo,
Ik had dit recept graag gebruikt voor mini-broodjes te maken (diameter 4 cm).
Wat zou de baktijd hiervoor zijn?
Groetjes
als je mini cupcakes gebruikt zo’n 10 minuten.
vraag: wat moet de temperatuur inwendig zijn bij bakken burger broodjes zelfde als brood 93 graden?
Dat durf ik niet zeker te zeggen omdat we dat niet hebben getest bij deze broodjes.
hallo beste,
je moet niet naar het deeg kijken of het kleeft ja of nee,je moet gluten kunnen trekken dan is deeg goed
overigens is strijken met ei en water niet juist door dat je melk in het deeg verwerkt kleurt de melissuiker het broodje
wat wel van belang is dat je de broodjes direct na het bakken nat maakt met plantenspuit
zelf brood bakken is heel leuk
tip,,door dat de meeste supermarkten bloem verkopen die vaak slap is,is het toevoegen van 1 eiwit nodig om gluten te verkrijgen
om een vergelijkbaar broodje te krijgen als bij de bakker kun je een vitamine c tablet en een ei toevoegen
Niet helemaal handig neergeschreven:
“Doe ALLE ingrediënten in een kom en roer met een spatel de natte en droge ingrediënten door elkaar.”
“Verwarm de oven voor op 200 °C en maak meng het ei en de eetlepel water samen om de broodjes mee in te smeren. Bestrooi de broodjes hierna met sesamzaadjes.”
Ja duhh, dat ei zit al in m’n deeg……
sorry, ik zie net dat er nog een ei voor de afwerking nodig is.
Kwestie van beter lezen dus.
bedankt voor dit recept…
Neergeschreven is ook een flinke contaminatie vriend, misschien eerst op je eigen taal letten voor je iemand gaat verbeteren.
Ik wil morgen de broodjes serveren bij een hamburger, maar wil eigenlijk het deeg nu al klaar hebben zodat ik ze morgen alleen hoef af te bakken, kan dit?
Hebben wij niet geprobeerd. Ik zou ze gewoon bakken en dan even opwarmen wanneer je ze nodig hebt.
Ik heb de broodjes gemaakt. Zien er supermooi uit. Eentje geproefd, was erg lekker. Rook hier naar vroeger als je langs de lokale bakkerijen fietste.
Dank voor het recept.
Gr. Rene
Wat fijn. Heerlijk die geur inderdaad.
Bedankt voor dit recept!
Wil ik graag uitproberen maar mag dit ook met Volkoren bloem? 🙂
Volkoren meel bedoel je dan denk ik? Dat vraagt eigenlijk om receptaanpassingen. Misschien is dit dan meer voor je: https://www.laurasbakery.nl/volkoren-kaiserbroodjes/
Het afdekken doe je dat met een droge theedoek of een natte?
Met een droge theedoek of ingevet vershoudfolie.
Hoi,
Ik zou ze graag maken met lactose vrije melk en glutenvrije meel… zou dat lukken denk je? of moet ik er dan nog iets aan toevoegen zodat ik op een andere manier gluten verkrijg. Ik las hierboven iemand die nog een extra eiwit toevoegd voor gluten.. maar je hebt ook wel al met de gist de rijs… Dank je wel alvast.
Dat heb ik zelf niet getest, dus zou ik eigenlijk niet zo goed weten. Wellicht dat deze artikelen je helpen bij het maken van een keuze: https://www.laurasbakery.nl/glutenvrij-bakken-doe-je-zo/ en https://www.laurasbakery.nl/vervangers-voor-melk/
Goed recept heb alleen de helft van het meel vervangen door volkorenmeel,iets gezonder en nog steeds erg lekker
Geweldig recept. Vandaag gemaakt en gevuld met pulled beef van de offsetsmoker.
De lekkerste hamburger broodjes ooit.