5x zelf kerstcadeautjes maken

Gepost: 10 december 2015 Laatst bewerkt: 1 december 2023

januari 7

Zelf kerstcadeautjes maken is in Amerika mateloos populair. Flesjes met zelfgemaakt vanille-extract, een potje karamelsaus, of een setje voor het maken van chocolademelk. Je kunt het zo gek niet bedenken, maar er zijn talloze dingen zelf te maken die je cadeau kunt geven. Ik focus mij hier even op de eetbare cadeautjes die je cadeau kunt geven. Geïnspireerd door de Amerikaanse trend ging ik namelijk eens na wat ik zelf al eens had gemaakt en wat superleuk is om cadeau  te geven.

Theedoos met kerstkoekjes

De theedoos op de foto maakte ik niet voor Kerst, maar hier kun je natuurlijk prima een kerstversie van maken! Er zijn speciale kersttheetjes te koop, maar ook andere lekkere winterse theeën. Voor de koekjes ga je natuurlijk voor kerstkransjes. Helemaal leuk is het om zelf leuke kerstkoekjes te bakken. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik zou heel erg blij worden van zo’n leuke Kerst theedoos!

pot vol kerstkoekjes 2a

Koekjespot

Vorig jaar maakte ik een glazen pot om zelf kerstkoekjes mee te maken, ideaal om cadeau te geven natuurlijk! In dit artikel leg ik je uit hoe je de pot maakt. Hang een leuk kaartje met kerstwensen en de bereidingswijze aan de pot. Papiertje eromheen en klaar is jouw originele kerstcadeau!

zelfmaak cadeautjes 1

Chocoladereep

Als ik chocolade smelt om bijvoorbeeld truffels in te dippen, maak ik vaak een chocoladereep van de overgebleven chocolade. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon wat chocolade smelten speciaal voor het maken van zo’n reep. Ik gebruikte dit keer een speciale chocoladereep mal, maar je kunt de chocolade ook prima op een stuk bakpapier gieten. Om er een echte kerstreep van te maken strooi je er sprinkles en Kerst M&M’s overheen. Verpak de reep in folie en een vrolijk papiertje en jouw zelfgemaakte chocoladereep is klaar om cadeau te geven.

chocolademelk lepels 2a

Chocolademelk lepels

Je hoeft je gesmolten chocola natuurlijk niet om te toveren tot een reep, je kunt er ook kleine blokjes van maken. Steek daar een houten lepeltje in en je hebt chocolademelk lepels gemaakt! Ik strooide er zelf wat Kerst sprinkles over, dat staat extra leuk zo tijdens de feestdagen natuurlijk! Om er helemaal een leuk cadeaupakketje van te maken zet je de chocolademelk lepel in een leuke (kerst)mok, doe je er nog wat lekkers bij en verpak je het geheel als cadeautje!

cranberry compote 2a

Cranberry compote

Compote is misschien een beetje gek om cadeau te geven, maar ik weet zeker dat je hier mensen blij mee maakt. Elke kook- en bakliefhebber weet wel raad met een potje cranberry compote. Maak er lekkere pancakes mee, of verwerk ze in de tiramisu. Koken met deze compote gaat natuurlijk ook prima, het past goed bij vleesgerechten. Bind een mooi lint om het inmaakpotje en hang er een leuk kaartje aan, dat geeft ook al een stuk leuker cadeau. Het recept voor de compote vind je hier!

Geef jij wel eens zelfgemaakte (eetbare) dingen cadeau? Ik ben benieuwd naar jullie ideeën!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

8 reacties

 1. Margot schreef:

  Ik vind het een leuk idee om iets zelfgemaakts te geven! Fijne inspiratie!

 2. Nicole schreef:

  Dat zijn echt leuke cadeautjes om te geven en te krijgen. 🙂

 3. Lianne schreef:

  Leuke ideeën zitten ertussen! Ik vind het altijd erg leuk om wat te maken als cadeautje! Vooral de theedoos vind ik erg leuk! 🙂

 4. Maaike schreef:

  Vorig jaar gaf ik ook zo’n theedoos cadeau, met snoepjes, koekjes, thee.. Ga dit jaar eens de koekjespot uitproberen denk ik.

 5. pips schreef:

  Het koekje wat links boven in de doos zit waar heb je die gekocht ?

  1. Laura schreef:

   Alle koekjes kwamen bij Action vandaan, zaten bij elkaar in een verpakking.

 6. Linda schreef:

  Wat een leuke ideeën!

 7. Juudith schreef:

  wat een leuke dingetjes zeg! Ik vind de pot met alle ingrediënten voor koekjes echt super leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *