Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Glutenvrije broodjes – 3 varianten

Laura Kieftdoor Laura Kieft
08 november 2018
in Allergenen, Brood, Glutenvrij, Hartige recepten, Lactosevrij, Suikervrij
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Na de aankondiging van de glutenvrije themaweek was het gelijk een veelgestelde vraag: komt er ook een recept voor brood online? Voor wie nog nooit glutenvrij brood heeft gegeten: het is over het algemeen niet per se het lekkerste brood. Vaak is het erg droog en compact, niet te vergelijken met het ‘gewone’ brood dat vol zit met gluten. Het is dus een behoorlijke uitdaging om brood te bakken dat glutenvrij is. Een uitdaging die Monique met beide handen aanpakte. Ze maakte maar liefst 3 verschillende soorten glutenvrije broodjes. Eentje naturel, een tweede met noten en zaden en de derde met vijgen. Ze liet mij een stukje proeven en ik moest alsnog even wennen, want het is niet te vergelijken met het brood dat ik altijd in huis heb. Maar na een paar hapjes was ik ook overtuigd. Deze broodjes zijn elastisch (ja, dat vind ook ik heel gek klinken bij brood 😉 ) en nog wat vochtig. We delen het basisrecept voor glutenvrij brood met je, maar ook hoe je de twee variaties kunt maken!

Recept afdrukken

Glutenvrije broodjes

De lekkerste varianten op glutenvrije broodjes: noten-zaden broodjes en vijgenbroodjes. Smullen maar!
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

BASISRECEPT

  • 200 gram amandelmeel
  • 60 gram psylliumvezels
  • 3 tl bakpoeder
  • flinke snuf zout
  • 3 el appelazijn
  • 3 eieren (M)
  • 300 ml kokend water

Smaakvariaties (voeg toe aan het basisrecept)

    Noten-zaden broodjes

    • 30 gram pompoenpitten
    • 30 gram zonnebloempitten
    • 30 gram walnoten en/of pecannoten
    • havervlokken ter decoratie

    Vijgen

    • 6 vijgen (in stukjes gesneden)

    Instructies

    • Verwarm de oven voor op 180 °C (boven- en onderwarmte). Zet een ovenschaal met (genoeg!) water op de bodem van de oven.
    • Meng amandelmeel, psylliumvezels, bakpoeder en zout in een kom door elkaar. Maak je een smaakvariatie? Voeg dan nu de smaakmakers toe en roer door de droge ingrediënten.
    • Voeg het azijn en de eieren toe en meng goed door elkaar. Giet als laatst het water erbij en kneed tot een deeg. Het is nog wat plakkerig, dat hoort zo.
    • Verdeel het deeg in 6 stukken en vorm er pistolets van. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
    • Bak de broodjes in ongeveer 45 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
    • Laat ze even afkoelen zodat ze wat steviger worden. Daarna kun je genieten.

    Tips

    • Tip: Je zou zelfs nog meer kunnen variëren door het toevoegen van zongedroogde tomaatjes, olijven en Italiaanse kruiden. Er is ontzettend veel mogelijk.
    • Bewaren: 1-2 dagen luchtdicht verpakt buiten de koelkast. In de vriezer tot 3 maanden houdbaar.

    Vorige post

    Volgende post

    Glutenvrije zandkoekjes
    Glutenvrije brownie

    Related Posts

    Sweet chili saus

    door Laura Kieft
    22 januari 2021
    2

    Ik...

    Wit brood

    door Laura Kieft
    20 januari 2021
    12

    Ik...

    Moussaka

    door Laura Kieft
    18 januari 2021
    16

    Alle...

    Laura Kieft

    Laura Kieft

    Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

    Reacties 17

    1. An de Kraker says:
      2 jaar geleden

      Laura, leuk al deze glutenvrije recepten, kan Monique ook bladerdeeg maken dat gluten en lactosevrij is, is mij nog niet gelukt. Succes verder met het bakken in (straks) je nieuwe keuken.

      Beantwoorden
      • Laura Kieft says:
        2 jaar geleden

        Ik zal het eens vragen, leuke uitdaging (de gewone versie ook trouwens 😉 )

        Beantwoorden
    2. Walter says:
      2 jaar geleden

      Wat zijn psylliumvezels? Volgens wikipedia stimuleert het de stooelgang. Nogal raar in combinatie met broodbakken.

      Beantwoorden
      • Laura Kieft says:
        2 jaar geleden

        Dat wordt veel gebruikt bij glutenvrij bakken, hier lees je er meer over: https://www.laurasbakery.nl/glutenvrij-bakken-doe-je-zo/

        Beantwoorden
        • Walter says:
          2 jaar geleden

          Laura, bedankt voor de verwijzing naar artikel. Enkel, daar spreekt men van 1 a 3 tl. Lijkt me ruim minder dan de 60 gram in het broodrecept. Mss 6 gram?
          Lijkt me overigens het proberen waard’.

          Beantwoorden
    3. Walter says:
      2 jaar geleden

      In het artikel woedt van een of twee tl gesproken. Moet dat in het recept dan ook niet bv 6gr zijn ipv 60 gr?

      Beantwoorden
    4. Tirza Hogendorp says:
      2 jaar geleden

      Klopt het dat de broodjes paars zijn aan de binnenkant? 🙄 smaak is goed!

      Beantwoorden
      • Laura Kieft says:
        2 jaar geleden

        Zou niet paars moeten zijn, heb je iets anders gedaan in het recept?

        Beantwoorden
      • Michelle says:
        2 jaar geleden

        dit kan komen door de psylliumvezels, er zijn PV die een paarse kleur afgeven 😉

        Beantwoorden
    5. Renee says:
      2 jaar geleden

      Lijkt me een heerlijk recept!
      Twee vraagjes: hoeveelheid psylliumvezels, moet dit 60 of 6 gram zijn?
      En vraag 2: kun je de broodjes ook in de stoomoven maken (zonder bak water onderin)? En dan op laag of hoe stand?

      Beantwoorden
      • Laura Kieft says:
        2 jaar geleden

        De hoeveelheden in het recept kloppen, dus gewoon dat aanhouden. Stoomoven heb ik zelf geen ervaring mee dus dat durf ik niet te zeggen.

        Beantwoorden
        • Renee says:
          2 jaar geleden

          Dank je wel voor je reactie, ik ga het recept proberen!

          Beantwoorden
    6. Ashley Opstal says:
      2 maanden geleden

      Goedenmiddag,

      Mijn binnenkant word niet gaar… buitenkant is iets krokant en ziet er goed uit. Hoe zou dit kunnen komen?

      Groetjes Ashley

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        2 maanden geleden

        Zou het aan je oven kunnen liggen of heb je iets aan het recept veranderd?

        Beantwoorden
        • Ashley Opstal says:
          2 maanden geleden

          Hoi Laura,

          Bedankt voor je reactie. Ik heb niks aan het recept veranderd. Hoe kan ik hem dan van binnen gaar krijgen? Ik heb een hete lucht oven? Die bak water doe ik ook, die misschien niet doen?
          Groetjes

          Beantwoorden
          • Laura's Bakery says:
            2 maanden geleden

            Wat vervelend en gek zeg! Ik durf het dan eigenlijk ook niet te zeggen zo op afstand, het klinkt niet alsof je iets verkeerd doet.

            Beantwoorden
          • Vanessa says:
            2 weken geleden

            Een hete lucht oven gaat wat harder dan een conventionele oven, je kan proberen de temperatuur bij recepten 10% lager te zetten. (Als er geen aparte temperatuur gegeven wordt voor een hete lucht oven).

            Beantwoorden

    Geef een reactie Reactie annuleren

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

     

    Waar ben je naar op zoek?

    Generic filters
    Exact matches only

    Uitgebreid zoeken

    Over Laura's Bakery

    Laura’s Bakery

    Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

    Veel bakplezier! Liefs, Laura

    Hier kun je mij ook volgen

    Blijf op de hoogte

    Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Mijn boeken

    Het Laura’s Bakery Basisbakboek
    Het Laura’s Bakery Bakboek
    Het Borrelhapjes Bakboek
    Het Kinderbakboek

    Volg mij op instagram

    • Een heerlijk tussendoortje voor aankomende week: havermout-amandel eierkoeken! Dat is weer eens wat anders dan de klassieke eierkoek, maar zeker zo lekker.⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#eierkoeken #havermout #tussendoortje
    • NIEUW! Al eens volkoren pancakes geprobeerd? Dat is dus hartstikke lekker! Ik deel vandaag op het blog het recept voor een variant met appel en kaneel met jullie. Fijne zaterdag 🤗.⁠
⁠
De link naar het recept vind je in mijn bio > @laurasbakery⁠
⁠
#zaterdagbakdag #weekend #pancakes #volkoren
    • 1 RECEPT, 5 LAYOUTS! Om jullie te laten zien hoe multifunctioneel Het Receptenboek is, heb ik 1 recept op 5 verschillende manieren opgeschreven of ingeplakt.⁠⠀
⁠⠀
1. Simpel. Balpen en wat stickers zijn voldoende.⁠⠀
2. Gebruik een handletterpen voor toffe titels en je kunt ook heel handig een foto bij het recept plakken!⁠⠀
3. Ook met foto, maar een andere indeling, daarvoor gebruik je een blanco pagina en de receptstickers.⁠⠀
4. Knip een recept uit een magazine en plak het in! Dit recept staat op een promotiekaartje voor Het Receptenboek en heeft toevallig dezelfde styling.⁠⠀
5. Print het recept vanaf de website uit op 90% en dan past het qua breedte perfect in Het Receptenboek!⁠⠀
⁠⠀
Dit zijn 5 simpele verschillende manieren om recepten in te schrijven, maar ik kan er nog wel 20 bedenken. Met toffe tekeningetjes erbij bijvoorbeeld!⁠⠀
⁠⠀
Vertel, hoe zou jij je recept inschrijven (of plakken)?⁠⠀
⁠⠀
RESERVEER NU! Via de link in mijn profiel kun je jouw exemplaar van Het Receptenboek reserveren, dan ben je ook nog op tijd om mee te doen aan een toffe winactie > @laurasbakery⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
    • NIEUW! Wist jij al dat het helemaal niet moeilijk is om zelf sweet chili saus te maken? En zo ontzettend lekker zeg! Dan smaken de borrelhapjes die je erin gaat dippen extra lekker kan ik je beloven 😉.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#sweetchilisaus #borrelhapjes
    • BAKTIP! Appel-kaneelcake met een lekkere laag fudge er bovenop. Je maakt de fudgelaag ontzettend snel en makkelijk, doordat je er kant-en-klare fudge voor gebruikt! Maar je kunt het bijvoorbeeld ook vervangen door dulce de leche, ook erg lekker 😉.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#fudge #cake #appelkaneelcake #baktip #bakken
    • NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/139832269_281229826684238_2033910250201291457_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VLo3mtiOg-4AX90mgRy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=b0cf33e8be8e4a3349cbb9ed41833328&oe=6031CD8B' title='NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura's Bakery. Daar werd namelijk ontzettend vaak naar gevraagd! Heb jij nog meer verzoekjes op het gebied van brood? Laat ze maar horen in de comments 👇🏻.⁠ ⁠ Het recept voor dit wit brood en nog vele andere broden vind je op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken'>

    HANDIGE BAKTIPS

    Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

    Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

    Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

    Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

    Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

    RECEPT OMREKENEN

    Naar een grotere of kleinere vorm

    Populaire berichten

    No bake stroopwafel cheesecake

    Basisrecept vanille botercrème

    Biscuit recept

    Snelle cinnamon rolls

    Volgende Post
    Glutenvrije brownie

    Glutenvrije brownie

    Menu
    • Zoete recepten
    • Hartige recepten
    • Handige Baktips
    • Inspiratie
    • Feestdagen
    Navigatie
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – Veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring
    Recepten
    • Muffins
    • Pancakes
    • Schuimpjes
    • Taarten
    • Truffels & Bonbons
    • Vullingen en Toppings
    • Zonder oven
    Meest recent

    10 lekkere bananenbrood recepten

    25 januari 2021

    Volkoren appel-kaneel pancakes

    23 januari 2021

    Sweet chili saus

    22 januari 2021
    Mijn bakboeken

    Het Laura's Bakery Basisbakboek

    Het Laura's Bakery Bakboek

    Het Borrelhapjes Bakboek

    2020 | all rights reserved

    Hoofd categorieën
    Selecteer sub
    Zoeken

    10 lekkere bananenbrood recepten

    door Laura Kieft-25 januari 2021-0

    De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

    Volkoren appel-kaneel pancakes

    door Laura Kieft-23 januari 2021-3

    Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

    Sweet chili saus

    door Laura Kieft-22 januari 2021-2

    Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

    Wit brood

    door Laura Kieft-20 januari 2021-12

    Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

    Moussaka

    door Laura Kieft-18 januari 2021-16

    Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

    Vanillecake zonder ei

    door Laura Kieft-16 januari 2021-20

    Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

    Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

    door Laura Kieft-15 januari 2021-24

    Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

    Volkoren bananenbrood muffins

    door Laura Kieft-13 januari 2021-23

    Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

    Appel-havermout ontbijt uit de oven

    door Laura Kieft-10 januari 2021-28

    Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

    Havermout ontbijttaart

    door Laura Kieft-09 januari 2021-8

    Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

    Vegetarische groene havermoutburger

    door Laura Kieft-08 januari 2021-8

    Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

    Appel-havermoutkoekjes

    door Laura Kieft-07 januari 2021-26

    Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

    Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

    door Laura Kieft-06 januari 2021-8

    Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

    Speculaas havermoutpap

    door Laura Kieft-05 januari 2021-5

    Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

    Bakken met havermout

    door Laura Kieft-04 januari 2021-14

    Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

    Mueslibollen (mueslibroodjes)

    door Laura Kieft-02 januari 2021-10

    Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

    De Bakstrijd: januari 2021

    door Laura Kieft-01 januari 2021-0

    We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

    Mijn 2020

    door Laura Kieft-31 december 2020-5

    Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

    Oliebollen met banketbakkersroom

    door Laura Kieft-30 december 2020-2

    Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

    Stroopwafel oliebollen

    door Laura Kieft-29 december 2020-6

    Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

    • 1
    • 2
    • 3
    • …
    • 114
    • 115
    No Result
    View All Result
    • Inloggen
    • Registreer
    • Zoete recepten
    • Hartige recepten
    • Handige Baktips
    • Inspiratie
    • Feestdagen
    • Recepten omrekenen
    • Printables
    • Over ons
      • Over Laura’s Bakery
      • Mijn boeken
      • Het Laura’s Bakery Receptenboek
      • FAQ – veelgestelde vragen
      • Samenwerken
      • Contact

    Welkom terug!

    Log hieronder in op uw account

    Wachtwoord vergeten Registreer

    Wachtwoord opnieuw aanvragen

    Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

    Inloggen

    Geef een naam op voor je collectie



    Annuleren
    Maak collectie aan