Tegenwoordig kunnen we de bagel niet meer wegdenken als broodje op de menukaart van verschillende lunchtentjes. Een bagel eet je eigenlijk altijd met roomkaas erop als basis, maar een simpel plakje kaas met een lik boter is net zo lekker op een bagel. Deze meergranen bagels passen in de huidige eetcultuur waarbij we toch graag brood met wat meer granen eten, zodat we ons minder schuldig hoeven te voelen over al die taartjes.
Ik maakte de meergranen bagels met het broodmeel van Robèrt van Beckhoven die ik ook al besproken had in Foodnieuws #17. Ik vind het wel prettig dat er nu broodmeel in de supermarkt ligt. Gebruik namelijk geen broodmix voor deze bagels, want die mixen zijn meestal gemaakt voor de broodmachine zodat je alleen nog maar water hoeft toe te voegen. Broodmeel is gewoon een meel variant en om die reden moet je zelf nog alle overige ingrediënten toevoegen.
Toevallig dat je juist vandaag een bagelrecept post; vanmorgen dacht ik er juist aan om die eens te gaan bakken 🙂 die ga ik dus eens lekker uitproberen!
Bedankt! En… Gefeliciteerd met je dochter!
Dankjewel! 🙂
Is het recept voor vier of acht nagels? 630 gr meel lijkt me erg veel voor vier
Ik was toevallig het artikel aan het lezen en zag de fout. Evengoed bedankt voor de oplettendheid. Het recept is voor 8 bagels, maar ik heb ‘m zelf inderdaad gehalveerd. Daardoor is de fout ontstaan. Nu klopt het allemaal weer 😉
Dank je wel hoor , ik ben namelijk gek op Bagels en ben dan ook heel blij met je recept , deze week ga ik ze zeker maken en dan laat ik wel weten of het is gelukt , groetjes Gissie
I love bagels, maar heb ze nog nooit zelf gemaakt. Leek mij erg moeilijk, maar dit fijne basisrecept klinkt super goed! Die ga ik even opslaan
Heb je misschien een tip waarop de bagels het beste kunnen liggen tijdens het rusten na dat ze gevormd zijn? Ik had ze op een bakpapiertje gelegd maar kreeg ze er niet meer af, waardoor ze erg misvormd zijn (wel nog steeds erg lekker 😉 dus probeer het graag nog een keer)
Oh wat gek, ik leg ze ook altijd op een bakpapiertje.
Hey, super handig recept! De nagels zijn goed van vorm en dikte. Enkel vind ik de mijne heel flauw van smaak. Is dit normaal of kan dit aan het meel liggen?
Groetjes
Ik weet niet wat voor meel je hebt gebruikt? Verder moeten bagels het natuurlijk ook vooral van het beleg hebben.