Chocolade paasei nestjes

Gepost: 20 april 2019 Laatst bewerkt: 19 augustus 2023

CHOCOLADE PAASEI NESTJES

Twee jaar geleden al wilde ik dit recept online zetten. Het kwam er niet van om ze te maken en ze schoven door naar het jaar erop. Je raadt het al, ook daar ging iets niet goed in mijn planning. Dit jaar was ik dus vastberaden om eindelijk de chocolade paasei nestjes te maken. En wat ben ik daar blij mee, ik ben echt ontzettend enthousiast over deze chocolaatjes. Het is misschien last minute omdat het morgen al Pasen is, maar geloof mij: deze chocoladenestjes heb je echt zo gemaakt. Je hebt alleen roomboter, chocolade en paaseitjes nodig. Met een klein beetje mazzel heb je die alledrie al in huis en kun je gelijk aan de slag. Ik maakte mijn chocoladenestjes vorige maand al tijdens de bakdag, maar ik heb ze mooi bewaard om morgen een schaaltje met de chocolaatjes op tafel te kunnen zetten. Ik ben benieuwd hoelang het duurt voor ze op zijn.

recept CHOCOLADE PAASEI NESTJES

CHOCOLADE PAASEI NESTJES bakken
Opslaan Recept afdrukken
5 van 4 stemmen

Chocolade paasei nestjes

Deze lekkere zoete chocolade paasei nestjes passen perfect bij Pasen en heb je binnen no time gemaakt. Ze zien er toch ontzettend schattig uit?
Porties: 24 stuks

Ingrediënten

  • 200 gram melkchocolade
  • 60 gram ongezouten roomboter
  • kleine dragee eitjes (of andere paaseitjes naar keuze)

Instructies

  • Smelt de melkchocolade en laat kort afkoelen. Klop de boter tot een romig en luchtig geheel en voeg de gesmolten chocolade toe.
  • Klop tot een gladde massa en doe het chocolademengsel in een spuitzak. Ik gebruikte spuitmondje #233 van Wilton voor de nestjes.
  • Spuit nestjes met een doorsnede van 4-5 cm en vul deze met een paar kleine dragee eitjes of één grote.

Tips

Geen speciaal spuitmondje in huis met meerdere gaatjes? Je kunt ook prima een puntje van een spuitzak knippen, het duurt dan alleen iets langer voordat je nestje klaar is.
Bewaren
In een afgesloten bakje op een droge en koele plek (buiten de koelkast) minstens 4 weken. In verband met vocht/condens zou ik invriezen niet aanraden.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

18 reacties

  1. Diana schreef:

    Super leuk. Als je witte of pure chocolade gebruikt, neem je dan net zoveel roomboter of meer of minder? Ga ze zeker proberen?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dan kun je dezelfde hoeveelheden aanhouden 🙂

  2. Janine wijnberg schreef:

    Hoi Laura,

    Wat ziet het er weer ontzettend leuk uit. Ik vroeg mij af. Hoeveel nestjes kun je maken van dit recept?

    Groetjes Janine

  3. Sjaan schreef:

    Ik vind ze echt geweldig! Maar moeten de nestjes ook een bodempje hebben? Ik haal er maar de helft aantal stuks uit ?

    1. Marja schreef:

      Ik heb er ook maar 12 kunnen maken, wel met een dun bodempje.

  4. Ina schreef:

    Hoi Laura
    Kan het ook met plantaardige boter en pure chocolade , ivm koemelk allergie kleindochter

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor! Dan is de verhouding wel iets anders.

      1. Ina schreef:

        Weet je ook hoeveel je van alles moet hebben dan

        1. Laura's Bakery schreef:

          Nee, dat heb ik niet getest helaas.

  5. Mieke schreef:

    Wordt de chocolade hard, of blijft het zacht doordat er boter doorheen gaat?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het wordt niet zo hard meer als dat de chocolade was nee.

  6. Angelique schreef:

    Wordt het dezelfde hardheid als bv botercreme?
    Ik wil ze namelijk maken voor op het werk maar dan moeten ze wel een beetje stevig zijn.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee, het is steviger dan botercrème.

  7. G Steins schreef:

    Hoelang duurt het voordat de nestjes hard zijn?
    Ik heb ze op bakpapier gespoten.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat durf ik niet te zeggen uit mijn hoofd.

  8. Amber schreef:

    Laat je ze buiten de koelkast hard worden?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Kan zowel in als buiten de koelkast. In de koelkast kan het soms alleen wel wat verkleuren.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept