Twee jaar geleden al wilde ik dit recept online zetten. Het kwam er niet van om ze te maken en ze schoven door naar het jaar erop. Je raadt het al, ook daar ging iets niet goed in mijn planning. Dit jaar was ik dus vastberaden om eindelijk de chocolade paasei nestjes te maken. En wat ben ik daar blij mee, ik ben echt ontzettend enthousiast over deze chocolaatjes. Het is misschien last minute omdat het morgen al Pasen is, maar geloof mij: deze chocoladenestjes heb je echt zo gemaakt. Je hebt alleen roomboter, chocolade en paaseitjes nodig. Met een klein beetje mazzel heb je die alledrie al in huis en kun je gelijk aan de slag. Ik maakte mijn chocoladenestjes vorige maand al tijdens de bakdag, maar ik heb ze mooi bewaard om morgen een schaaltje met de chocolaatjes op tafel te kunnen zetten. Ik ben benieuwd hoelang het duurt voor ze op zijn.
Chocolade paasei nestjes
Ingrediënten
- 200 gram melkchocolade
- 60 gram ongezouten roomboter
- kleine dragee eitjes (of andere paaseitjes naar keuze)
Instructies
- Smelt de melkchocolade en laat kort afkoelen. Klop de boter tot een romig en luchtig geheel en voeg de gesmolten chocolade toe.
- Klop tot een gladde massa en doe het chocolademengsel in een spuitzak. Ik gebruikte spuitmondje #233 van Wilton voor de nestjes.
- Spuit nestjes met een doorsnede van 4-5 cm en vul deze met een paar kleine dragee eitjes of één grote.
Super leuk. Als je witte of pure chocolade gebruikt, neem je dan net zoveel roomboter of meer of minder? Ga ze zeker proberen?
Dan kun je dezelfde hoeveelheden aanhouden 🙂
Hoi Laura,
Wat ziet het er weer ontzettend leuk uit. Ik vroeg mij af. Hoeveel nestjes kun je maken van dit recept?
Groetjes Janine
24 stuks!
Ik vind ze echt geweldig! Maar moeten de nestjes ook een bodempje hebben? Ik haal er maar de helft aantal stuks uit ?
Ik heb er ook maar 12 kunnen maken, wel met een dun bodempje.
Hoi Laura
Kan het ook met plantaardige boter en pure chocolade , ivm koemelk allergie kleindochter
Ja hoor! Dan is de verhouding wel iets anders.
Weet je ook hoeveel je van alles moet hebben dan
Nee, dat heb ik niet getest helaas.
Wordt de chocolade hard, of blijft het zacht doordat er boter doorheen gaat?
Het wordt niet zo hard meer als dat de chocolade was nee.
Wordt het dezelfde hardheid als bv botercreme?
Ik wil ze namelijk maken voor op het werk maar dan moeten ze wel een beetje stevig zijn.
Nee, het is steviger dan botercrème.
Hoelang duurt het voordat de nestjes hard zijn?
Ik heb ze op bakpapier gespoten.
Dat durf ik niet te zeggen uit mijn hoofd.
Laat je ze buiten de koelkast hard worden?
Kan zowel in als buiten de koelkast. In de koelkast kan het soms alleen wel wat verkleuren.