Paaseitjes fudge

Gepost: 26 maart 2016 Laatst bewerkt: 25 juni 2024

paaseitjes fudge 1a

Ik heb de snelle chocolade fudge ontdekt hoor. Met Kerst maakte ik een eerste portie en daarna zijn er al vele variaties gevolgd, zoals deze Rolo fudge bijvoorbeeld. Zelfs met smaakjes chocolade heb ik geëxperimenteerd, aardbeien chocola om precies te zijn. Dat is heel lekker, maar echt goed uitharden wil het niet. Maar goed, ik dwaal af. Wat ik eigenlijk wilde zeggen, is dat ik dus al veel soorten chocolade fudge gemaakt heb, alleen nog nooit met melkchocolade. Schandalig en daarom de hoogste tijd om daar verandering in te brengen. Pasen leek mij een prima excuus, melkchocolade fudge met paaseitjes, yum! Om het nog lekkerder te maken ging ik op zoek naar een lekker smaakje. Voor het kleurcontrast wilde ik witte chocolade paaseitjes gebruiken. Bij Hema vond ik witte eitjes met een bramenvulling. Zó lekker dat ik na één eitje geproefd te hebben twijfelde of ik ze nu wel in de fudge moest verwerken. Maar ik ben blij dat ik het toch heb gedaan, de combinatie is namelijk zalig!

paaseitjes fudge 2a

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 3 stemmen

Paaseitjes fudge

Paaseitjes verwerken in je baksels? Dat is een hartstikke goed idee! Kijk maar naar deze paaseitjes fudge. Om te smullen!
Porties: 40 blokjes fudge

Ingrediënten

  • 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
  • 340 gram melkchocolade
  • 1 tl vanille extract
  • 1-2 zakjes paaseitjes

Instructies

  • Bekleed als eerst een kleine ovenschaal van ongeveer 16×24 centimeter met bakpapier. Haal ook alvast de papiertjes van de paaseitjes af. Doe de gecondenseerde melk, chocolade en vanille extract in een pannetje. Zet deze op een laag vuur en blijf roeren tot de chocolade helemaal is gesmolten.
  • Giet de chocolademassa in de ovenschaal en duw de paaseitjes zachtjes in de fudge. Verplaats ze niet meer en druk ze ook niet harder aan. De eitjes smelten door de warmte, maar als je er vanaf blijft zullen ze wel hun vorm behouden door de stevige fudge die er omheen zit.
  • Laat de fudge zo’n 3 uur afkoelen en stollen, dat kan ook (afgedekt) in de koelkast. Daarna kun je de fudge in blokjes snijden.
Tips

Je kunt kiezen welke paaseitjes gebruikt, dat maakt niet zoveel uit. Ik koos voor witte Hema eitjes met een vulling van bramen.

Omdat de paaseitjes een stuk harder zijn dan de fudge zelf, is het handig om je mes in heet water te dopen voordat je de fudge in blokjes snijdt. Je zult zien dat dit veel gemakkelijker gaat.

Bewaren

De paaseitjes fudge bewaar je in een afgesloten bakje in de koelkast, dan blijft het ongeveer een week goed.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

33 reacties

  1. Daniëlle schreef:

    Oh deze paaseitjes zijn echt heerlijk! Leuk om ze in een fudge te verwerken. Dat zal vast heel lekker zijn!

  2. Heb pas een chocolade bark gemaakt, ook heel lekker! Maar moet zeggen dat ik die gecondenseerde melk in dit recept wel heel erg verleidelijk vind klinken…

    Fijn weekend!

  3. Joyce schreef:

    “Blijft een week goed” ??? Optimist, bij ons thuis niet hoor ???

    1. Laura schreef:

      Haha, voor degenen die wilskracht hebben blijft het een week goed 😛

  4. Bertine schreef:

    De fudge staat in de koelkast, ben erg benieuwd hoe het zal smaken!!

    Groetjes Bertine

  5. Lianne schreef:

    Ziet er goed uit! Leuk gedaan met die paaseitjes! 🙂

  6. Wendy schreef:

    Leuk recept. Heb het net gemaakt en staat in de koelkast.

    Bedankt en fijne paasdagen

  7. Je@net schreef:

    Wauw…dat ziet er lekker uit!
    Met Sinterklaas maakte ik een pepernoten fudge en vorige week heb ik een witte fudge met paaseitjes gemaak. Maar deze met melkchocolade ziet er zo lekker uit, dat ik voor de paasbrunch van morgen toch nog maar even aan de slag gegaan ben :o)

  8. Carla schreef:

    Leuk idee!
    Heel fijne Paasdagen!
    Xus,
    Car

  9. Marja schreef:

    Echt heerlijk recept, zoals eigenlijk alles op je site. Ik ben fan.

  10. Carrie schreef:

    lijkt me heerlijk en wil het graag maken! Maar op hoeveel graden moet de oven en hoe lang moet de fudge bakken?
    Fijne Paasdagen!

    Carrie

    1. Laura schreef:

      Je bakt de fudge niet, je laat hem stollen in of buiten de koelkast.

  11. karlien schreef:

    Hoe bizar lekker moet dit zijn!!

  12. Silvia schreef:

    Namens mijn collega’s bedankt! Want ondanks dat je zo je eitjes opmaakt, is het toch een flinke hoeveelheid fudge die je anders samen om moet eten 😉
    Maar….. de schaal was binnen 5 minuten leeg, dus ik zeg: geslaagd!

    1. Laura schreef:

      Haha, goed om te horen! 😉

  13. Henneke schreef:

    Lijkt me heerlijk om eens uit te proberen. Maar……..waar koop ik zo,n blikje gecondenseerde melk?

    1. Petra schreef:

      Bij de AH. Ook gezien bij de Jumbo.

    2. Laura Kieft schreef:

      In de supermarkt, meestal bij de Aziatische producten.

  14. Petra schreef:

    Dat is lekker! Heb ze gemaakt met pure chocolade en mint-eitjes. Heerlijk. En super simpel om te maken.

  15. Judy van der Linde schreef:

    Heel lekker en makkelijk te maken! Ziet er leuk uit met die witte gevulde chocolade eitjes!

  16. Petra Derksen schreef:

    Pas vorige week deze pagina ontdekt door de paasfudge op FB. Gelijk iemand voor me naar Hema gegaan maar blijkbaar zitten deze eitjes niet meer in het assortiment. Iemand een alternatief idee voor (witte) gevulde paaseitjes?

    1. Laura Kieft schreef:

      Wat jammer dat ze deze smaak niet meer hebben. In principe kun je elke smaak gebruiken die jij lekker vindt 🙂

  17. Chris schreef:

    Met Sinterklaas had ik de pepernoten variant gemaakt en vandaag met Pasen deze en viel wederom weer erg goed in de smaak bij de familie! Thanks to you 🙂

  18. Renee schreef:

    ik heb deze fudge gemaakt, maar inplaats van dat het stevige blokjes worden is het onsnijbare karamellerige kleef geworden. Ik heb precies het recept gevolgd dus heb geen idee wat er mis is gegaan. Iemand een idee?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat gek zeg! Heb je het goed op laten stijven wel?

      1. renee schreef:

        Ja, hij heeft heel lang in de koelkast gestaan, heb het nog een keer geprobeerd, maar hetzelfde probleem.

  19. Linda Van Loon schreef:

    Deze fudge gemaakt en wat is die lekker! En super makkelijk maken ook!

    Vroeg mij alleen af waarom hij maar een week houdbaar is en andere soorten wel langer houdbaar?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Omdat deze fudge niet zo lang doorkookt als de andere fudges.

  20. Lisanne schreef:

    Oe lekker! Kan je als chocola ook caramel melts van callebaut gebruiken? Dat is ook melkchocolade maar dan met caramel smaak. Lijkt me erg lekker. Zijn de verhoudingen dan denk hetzelfde?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Oe lekker inderdaad! Dat lijkt me wel.

      1. Lisanne schreef:

        Super lekker!! Alleen een beetje jammer dat ik er na het maken achterkwam dat de gecondenseerde melk over de datum was. Dus zo maar een nieuwe maken. Ik ben momenteel erg van van chocola waar al een smaakje aan zit. Zoals Ruby en de caramel.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept