Behind the scenes: november 2017 #2

26 november 2017 Laatst bewerkt: 15 juli 2022
0

Op een enkele afspraak na stonden de afgelopen twee weken vooral in het teken van vooruit werken. Omdat ik vrijwel alles al gebakken had voor het najaar, moet er nu dus veel uitgewerkt worden. Toch stonden er ook nog twee dagen in het teken van bakken, maar met 2 recepten op een dag is dat een stuk minder dan de drukke bakdagen van vorige maand. Ik was ook nog in Amsterdam om boeken te signeren en ging naar Den Haag voor een afspraak. Kijk je weer mee naar mijn verslag van de laatste twee weken?

Zaterdag ging ik weer eens naar Amsterdam en liep ik vanaf het station naar boekhandel Scheltema. Jeetje, ik was even vergeten hoe druk het daar altijd is op een zaterdag (en eigenlijk ook op iedere andere dag). De Foodmarket werd georganiseerd en ik was deze middag aanwezig om lekker te laten proeven uit mijn boek en deze te signeren. Het was heel erg leuk! De chocolate chip cookies en citroen-maanzaad yoghurtcake die ik maakte vielen ontzettend goed in de smaak en het was leuk om zoveel van jullie te spreken!

Zondag was de bank mijn beste vriend en keek ik bijna het hele seizoen van Zumbo’s Just Desserts op Netflix. Ook heerlijk zo’n dag. Ik deelde deze kijktip overigens ook op Instagram en kreeg zulke leuke reacties van mensen die ook gelijk gingen kijken, heel leuk! Nog niet gezien? Zeker doen, het is echt een leuke show en ik hoop op een tweede seizoen.

Maandag ging ik naar Den Haag voor voorlopig even de laatste afspraak buiten de deur. Ik had een meeting met mijn mediabureau waarin we van alles bespraken. Ik deelde onder andere wat plannen voor 2018, we spraken over mogelijke samenwerkingen en nog wat andere dingen. Wanneer ik naar mijn mediabureau loop kom ik trouwens altijd langs Paleis Noordeinde. De koning was dit keer aanwezig, want de vlag was gehesen.

Dinsdag werkte ik aan campagnes, leegde de mailbox en schreef artikelen. Ook ging ik even boodschappen doen. Ik appte Lian nog dat het gevaarlijk zou worden omdat ik trek had. Alle paden met snoep en anders lekkers ontweek ik, maar toen liep ik ineens tegen deze bakken vol chocoladeletters aan. Ik heb mij gelukkig in kunnen houden 😉 .

Woensdag had ik eigenlijk een paar recepten op de planning staan, maar het was zo ontzettend donker (en dat kan mijn telefooncamera niet echt aan helaas). Uiteindelijk maakte ik op een iets lichter momentje snel de koffie-notenmuffins die afgelopen week online kwamen. Meer was qua licht ook echt niet gelukt helaas. Ik ben toch zo blij dat -op twee na- alle recepten voor december en begin januari al gemaakt zijn. Hoef ik me niet druk te maken om de hoeveelheid licht. Ik heb al bedacht dat ik dit volgend jaar weer zo ga proberen te doen.

Donderdag begon de dag met een FaceTime meeting met Lian. We bespraken de laatste dingen voor de decembermaand en bekeken wat er nog gedaan moest worden. Daarna werkte ik verder aan een campagne, was bezig met een heel leuk decemberartikel (je kunt iets winnen, houd de site zeker in de gaten!) en schreef kerstrecepten uit! Yes, eindelijk 😀 .

Vrijdag ging ik daar vrolijk mee verder. Met een kerstmuziekje erbij schreef ik een hele serie kerstrecepten uit. En heel erg, stiekem dacht ik alweer na over recepten voor de advent van 2018. Ik weet niet wat dat is, maar de ideetjes ploppen gewoon zo in mijn hoofd. Dus dat schrijf ik gelijk op mijn al hele lange lijst met ideeën voor kerstrecepten. ’s Avonds ging ik eten bij mijn zusje en haar vriend en speelden we gezellig een spelletje.

Het weekend keek ik allerlei films en zocht naar interieur inspiratie voor de slaapkamer die ik in december wil veranderen/opleuken. Een rustig, maar heerlijk weekendje.

Maandag en dinsdag zagen er grotendeels hetzelfde uit. Mail bijwerken, artikelen schrijven en video’s editen. Op dinsdag kreeg ik ook nog het New York kerstmis bakboek binnen. Ik ben gek op Kerst, dus ik was dan ook erg benieuwd. Er staan heerlijke recepten in die stuk voor stuk prachtig gefotografeerd zijn. Er zijn al een paar die ik graag wil proberen. Ik vind alleen niet per se alle recepten goed bij Kerst passen (citroenkoekjes?) en snap de link met New York in de recepten ook niet zo goed, dat komt eigenlijk alleen terug in de sfeerfotografie en opmaak. Maar verder wel een erg leuk boek dus.

Woensdag was het best licht buiten en daar maakte ik gebruik van, ik stond weer eens in de keuken. Ik maakte een laatste kerstrecept en werkte aan een campagne die binnenkort online komt.

Donderdag zat ik de hele dag achter de computer, konijn Lotje komt dan altijd gezellig bij mn voeten liggen. Nu lag ze zo languit dat ik mijn voeten amper durfde te verplaatsen haha. Ik kon mijn focus niet helemaal vinden vandaag, maar heb uiteindelijk toch nog best wat artikelen kunnen schrijven.

Vrijdag begon ik met het online kijken van leuke aanbiedingen, het was immers black friday. Uiteindelijk kocht ik vrijwel niks, want ik had het eigenlijk helemaal niet nodig. Enige dat ik wel bestelde was een nieuw bijzettafeltje waar ik al langere tijd naar op zoek was, eindelijk vond ik een leuke. Na een flinke regenbui afgewacht te hebben deed ik wat boodschappen en weer thuis schreef ik artikelen en zocht foto’s uit voor de decembermaand onder het genot van een schaaltje kruidnootjes. ’s Avonds kwamen mijn ouders, zusje en haar vriend eten en hielden we gelijk een spelletjesavond, altijd gezellig!

En dan zit ook november er alweer bijna op. Op naar de laatste maand van het jaar! Ik heb heel erg veel zin in december, de laatste tijd heb ik namelijk flink vooruit gewerkt om in december lekker rustig aan te doen. De komende week werk ik nog de hele week, maar in december zelf zal ik maar half werken. Halve dagen, of om de dag. Ik heb nog geen idee, wat mij op dat moment uitkomt. Ik weet nog niet of er halverwege december een behind the scenes online komt, of dat deze begin januari volgt van de hele maand december. Dat hangt een beetje af van wat ik allemaal meemaak. Je kunt mij sowieso op Instagram volgen om niets te missen 😉 .

Wat kun je verder verwachten van december? Nou, de advent natuurlijk! Die start op 1 december en hij zit weer vol met 24 leuke kerstartikelen, daarna volgt gelijk de inspiratie voor Oud en Nieuw. De komende tijd komt er dus -net als de laatste weken- elke dag een nieuw artikel online. Soms zelfs een extra artikel!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

3 reacties

 1. Yvonne schreef:

  Weer leuk om te lezen Laura.
  Ben heel erg benieuwd naar de recepten in december !

 2. Marion schreef:

  Het is weer een leuk artikeltje geworden, Laura. Ben reuze benieuwd naar wat we gaan eten met de Kerst 😉

 3. Iris schreef:

  Oooh, Zumbo’s desserts heb ik ook vorige weekend helemaal afgekeken. Heel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *