Het is geen geheim dat ik niet vies ben van een lekkere crumble. Sterker nog, als ik er eentje maak voor mijn blog eet ik ze als lunch. Een van die keren zat ik mij te bedenken dat ik ze zelfs als ontbijt zou kunnen eten, zo lekker vind ik ze. En je raadt het al, dat bracht mij op een idee. Ik ging een heuse ontbijt crumble maken! De vulling van fruit mocht uiteraard blijven, maar als topping gebruikte ik een zelfgemaakte granola die ik in de oven afbakte. Serveren met kwark en het feest is compleet.
Ontbijt crumble met kwark
Ingrediënten
- 150-200 gram rood fruit
- 50 gram havervlokken
- 20 gram pitten en/of zaden (ik gebruikte pompoen- en zonnebloempitten)
- 25 gram hazelnoten
- 2 el honing
- kwark
Instructies
-
Verdeel het fruit over de schaaltjes. In een kom roer je de havervlokken, pitten, zaden, noten en honing door elkaar. Verdeel dit mengsel over het fruit.
-
Bak de ontbijt crumble in 12-15 minuten op 180° C (boven- en onderwarmte).
-
Laat de de crumble een paar minuten afkoelen voordat je hem serveert met wat kwark.
Kun je voor de havervlokken i.p.v. granola ook gewone havermout gebruiken? Ik heb wel grove havermout liggen, dat lijkt me hiervoor wel heel erg geschikt (toch?)… Klinkt echt heel lekker! Ga er binnenkort mijn vriend eens mee verrassen 🙂
Ja hoor dat kan, je krijgt hooguit een iets ander resultaat 🙂
Mag dit diepvriesfruit zijn? Of wordt het geheel dan te waterachtig?
Diepvriesfruit kan prima hoor 🙂
Hoi Laura,
Kan ik ipv honing ook stevia kristalsuiker gebruiken of moet het een vloeibare zoetstof zijn?
Ivm koolhydraatarm dieet.
Volgens mij is er van steviala ook een vloeibare variant, eentje die op honing lijkt. Ik werk er zelf bijna nooit mee dus kan je niet echt adviseren of een stevia kristalsuiker zou werken.
Hoi!
Vraagje..
Voor het recept staat er => 50 gr havervlokken, gebruik ik nu gewoon havermout of maak ik eerst granola en zijn dit de 50 gram havervlokken. Ik ben een beetje in de war :-).
150-200 gram rood fruit
50 gram havervlokken
20 gram pitten en/of zaden (ik gebruikte pompoen- en zonnebloempitten)
25 gram hazelnoten
2 el honing
kwark
Dank je!
Je gebruikt 50 gram havervlokken, dat is vaak wat grover dan havermout, maar havermout kan ook hoor.