Ontbijt crumble met kwark

Gepost: 10 juli 2017 Laatst bewerkt: 22 januari 2024

Het is geen geheim dat ik niet vies ben van een lekkere crumble. Sterker nog, als ik er eentje maak voor mijn blog eet ik ze als lunch. Een van die keren zat ik mij te bedenken dat ik ze zelfs als ontbijt zou kunnen eten, zo lekker vind ik ze. En je raadt het al, dat bracht mij op een idee. Ik ging een heuse ontbijt crumble maken! De vulling van fruit mocht uiteraard blijven, maar als topping gebruikte ik een zelfgemaakte granola die ik in de oven afbakte. Serveren met kwark en het feest is compleet.

Opslaan
Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Ontbijt crumble met kwark

Deze ontbijt crumble met kwark is een ontzettend goed én zoet begin van de dag. Maar ook als lunch is het een aanrader.
Porties: 2 schaaltjes (van ongeveer 12 cm)

Ingrediënten

  • 150-200 gram rood fruit
  • 50 gram havervlokken
  • 20 gram pitten en/of zaden (ik gebruikte pompoen- en zonnebloempitten)
  • 25 gram hazelnoten
  • 2 el honing
  • kwark

Instructies

  • Verdeel het fruit over de schaaltjes. In een kom roer je de havervlokken, pitten, zaden, noten en honing door elkaar. Verdeel dit mengsel over het fruit.
  • Bak de ontbijt crumble in 12-15 minuten op 180° C (boven- en onderwarmte).
  • Laat de de crumble een paar minuten afkoelen voordat je hem serveert met wat kwark.
Bewaren

De crumble zelf blijft 4-5 dagen in een gesloten verpakking goed.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

8 reacties

  1. Esmee schreef:

    Kun je voor de havervlokken i.p.v. granola ook gewone havermout gebruiken? Ik heb wel grove havermout liggen, dat lijkt me hiervoor wel heel erg geschikt (toch?)… Klinkt echt heel lekker! Ga er binnenkort mijn vriend eens mee verrassen 🙂

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor dat kan, je krijgt hooguit een iets ander resultaat 🙂

  2. Kimberly schreef:

    Mag dit diepvriesfruit zijn? Of wordt het geheel dan te waterachtig?

    1. Laura Kieft schreef:

      Diepvriesfruit kan prima hoor 🙂

  3. Willeke schreef:

    Hoi Laura,
    Kan ik ipv honing ook stevia kristalsuiker gebruiken of moet het een vloeibare zoetstof zijn?
    Ivm koolhydraatarm dieet.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Volgens mij is er van steviala ook een vloeibare variant, eentje die op honing lijkt. Ik werk er zelf bijna nooit mee dus kan je niet echt adviseren of een stevia kristalsuiker zou werken.

  4. Annelien schreef:

    Hoi!
    Vraagje..
    Voor het recept staat er => 50 gr havervlokken, gebruik ik nu gewoon havermout of maak ik eerst granola en zijn dit de 50 gram havervlokken. Ik ben een beetje in de war :-).

    150-200 gram rood fruit
    50 gram havervlokken
    20 gram pitten en/of zaden (ik gebruikte pompoen- en zonnebloempitten)
    25 gram hazelnoten
    2 el honing
    kwark

    Dank je!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je gebruikt 50 gram havervlokken, dat is vaak wat grover dan havermout, maar havermout kan ook hoor.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept