Lemon meringue pie bites

Gepost: 24 juni 2017 Laatst bewerkt: 6 februari 2023

Al een paar jaar geleden maakte ik schuimbakjes die ik vulde met lemon curd, helemaal nieuw is dit idee dus niet. Ik heb er echter wel een twist aan gegeven en vond het resultaat zo leuk en lekker dat ik het graag met jullie wilde delen. De bakjes werden een stuk kleiner en ik voegde ook biscuitjes toe. Zo ontstonden deze lemon meringue pie bites. Deze hapjes hebben alles wat de lemon meringue pie ook heeft, alleen is de meringue gebakken bij deze kleine zomerse hapjes. Ze zijn perfect als petit fours op feestjes en je kunt ze lekker makkelijk uit de hand eten. Ik kan eigenlijk geen nadeel bedenken, alleen maar dat ze veel te snel op zullen zijn.

Opslaan
Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Lemon meringue pie bites

Deze kleine lemon pie meringue pie bites hebben alles wat een normale lemon meringue pie ook heeft, maar zijn weer nét even anders.
Porties: 14 stuks

Ingrediënten

  • 2 eiwitten
  • 60 gram fijne kristalsuiker
  • 60 gram poedersuiker
  • lemon curd volgens recept
  • biscuitjes

Instructies

  • Klop de eiwitten met de suiker in een vetvrije kom tot stijve pieken. Voeg dan de poedersuiker toe, klop dit erdoor tot het is opgenomen. Je moet nog steeds pieken kunnen maken.
  • Neem een spuitzak met rond glad spuitmondje (opening van ongeveer 1 cm doorsnede) en vul deze met meringue. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Spuit eerst een klein cirkeltje van ongeveer 3,5-4 cm, op de buitenste rand spuit je nog 2 lagen meringue om zo een bakje te vormen. Maak op deze manier alle schuimbakjes tot de meringue op is.
  • Bak de schuimpjes in 1,5 uur op 100 graden.
  • Ze zijn klaar wanneer ze makkelijk loslaten van het bakpapier.
  • Wanneer ze zijn afgekoeld kun je ze vullen met lemon curd, dit kan eventueel ook met een spuitzak. Breek of snijd een paar biscuitjes in stukjes en steek deze in de schuimbakjes met lemon curd.
Bewaren

Wacht niet te lang met serveren, de lemon curd zal het schuim uiteindelijk zacht maken. Je kunt wel al prima de schuimbakjes van tevoren maken natuurlijk, bewaar ze dan op een droge plek.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

8 reacties

  1. Prisje schreef:

    Dag Laura,

    Wat zijn biscuitjes aub? Ik ben van België en ben niet helemaal mee. 🙂

    Groetjes

    1. Marleen schreef:

      Biscuitjes zijn droge koekjes zonder vulling zoals bv mariakoekjes of theebiscuit.

  2. Wat een luxe taartjes <3. Dit ga ik snel een keer maken

  3. Mathilde schreef:

    Superschattig! Kan je de schuimpjes (zonder de lemon curd erin) invriezen?

    1. Laura Kieft schreef:

      Schuimpjes zou ik niet invriezen, dat gaat met ontdooien niet goed. Door vocht zullen de schuimpjes smelten.

      1. Mathilde schreef:

        Oké, bedankt!

  4. Milou schreef:

    Hoi, heb je het hele recept voor de lemon curd nodig?
    Groetjes!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Waarschijnlijk niet helemaal, maar anders ook heel lekker in de yoghurt ’s ochtends 😉

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept