Al een paar jaar geleden maakte ik schuimbakjes die ik vulde met lemon curd, helemaal nieuw is dit idee dus niet. Ik heb er echter wel een twist aan gegeven en vond het resultaat zo leuk en lekker dat ik het graag met jullie wilde delen. De bakjes werden een stuk kleiner en ik voegde ook biscuitjes toe. Zo ontstonden deze lemon meringue pie bites. Deze hapjes hebben alles wat de lemon meringue pie ook heeft, alleen is de meringue gebakken bij deze kleine zomerse hapjes. Ze zijn perfect als petit fours op feestjes en je kunt ze lekker makkelijk uit de hand eten. Ik kan eigenlijk geen nadeel bedenken, alleen maar dat ze veel te snel op zullen zijn.
Lemon meringue pie bites
Ingrediënten
- 2 eiwitten
- 60 gram fijne kristalsuiker
- 60 gram poedersuiker
- lemon curd volgens recept
- biscuitjes
Instructies
-
Klop de eiwitten met de suiker in een vetvrije kom tot stijve pieken. Voeg dan de poedersuiker toe, klop dit erdoor tot het is opgenomen. Je moet nog steeds pieken kunnen maken.
-
Neem een spuitzak met rond glad spuitmondje (opening van ongeveer 1 cm doorsnede) en vul deze met meringue. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
-
Spuit eerst een klein cirkeltje van ongeveer 3,5-4 cm, op de buitenste rand spuit je nog 2 lagen meringue om zo een bakje te vormen. Maak op deze manier alle schuimbakjes tot de meringue op is.
-
Bak de schuimpjes in 1,5 uur op 100 graden.
-
Ze zijn klaar wanneer ze makkelijk loslaten van het bakpapier.
-
Wanneer ze zijn afgekoeld kun je ze vullen met lemon curd, dit kan eventueel ook met een spuitzak. Breek of snijd een paar biscuitjes in stukjes en steek deze in de schuimbakjes met lemon curd.
Dag Laura,
Wat zijn biscuitjes aub? Ik ben van België en ben niet helemaal mee. 🙂
Groetjes
Biscuitjes zijn droge koekjes zonder vulling zoals bv mariakoekjes of theebiscuit.
Wat een luxe taartjes <3. Dit ga ik snel een keer maken
Superschattig! Kan je de schuimpjes (zonder de lemon curd erin) invriezen?
Schuimpjes zou ik niet invriezen, dat gaat met ontdooien niet goed. Door vocht zullen de schuimpjes smelten.
Oké, bedankt!
Hoi, heb je het hele recept voor de lemon curd nodig?
Groetjes!
Waarschijnlijk niet helemaal, maar anders ook heel lekker in de yoghurt ’s ochtends 😉