Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Behind the scenes – April 2014

Laura Kieftdoor Laura Kieft
30 april 2014
in Behind The Scenes, Inspiratie
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

BTS april 2014 1

Ik kan terugblikken op een hele drukke maand. Een maand waarin ik ook flink zoet gegeten heb! Het toetje op bovenstaande foto at ik bij Parck hier in Haarlem. Het is hangop met rood fruit, gevulde rood fruit macarons en een bolletje frambozenijs. De korrels waar het bolletje ijs op ligt zijn stukjes gevriesdroogde yoghurt. Het had qua structuur wel iets weg van schuimpjes, heel erg lekker in ieder geval!

BTS april 2014 2

Dit zelf samengestelde bakje frozen yoghurt at ik in amsterdam bij Koel. Één van de zoete zaken die ik met nog een paar andere bloggers bezocht. Daarover heb je alles al kunnen lezen in het artikel over de zoete hotstpots in Amsterdam. Daar lees je ook hoe het zelf samen stellen van dit bakje heerlijkheid in zijn werk gaat.

BTS april 2014 3

Voor Koningsdag ging ik met candy melts aan de slag. Ik dip de laatste tijd pops meestal in een glas. Zo heb ik niet heel veel extra chocola of candy melts nodig en het glas is precies diep genoeg. Deze candy melts moesten nog gesmolten worden voor de tulpen pops en Hollandse aardbeien. Ook leuk voor het WK voetbal dat er alweer bijna aankomt!

BTS april 2014 4

YES! Driemaal is scheepsrecht 😀 Dit keer is de glutenvrije cake wel gelukt. Bij eerdere pogingen zakte de cake al in de oven in, in dat recept was de cake ook lactosevrij. Omdat die combinatie maar niet wilde lukken besloot ik hem alleen glutenvrij te maken waardoor ik het recept minder aan hoefde te passen. Dat ging goed! Het recept komt deze maand online, dus hou het goed in de gaten 😉 .

BTS april 2014 5

Ik had deze maand een zoete dag in Amsterdam maar ook in Haarlem had ik een heerlijke zoete dag. Ik had een vriendin verteld over de Dessert Bar en die vond dat we daar heen moesten gaan. Zo gezegd, zo gedaan. We gingen dus op pad om toetjes te proeven. Ik koos voor deze goddelijke moelleux. Hmm, als ik de foto zie krijg ik alweer trek! We liepen later bij de Raaks in het zonnetje en zagen daar veel mensen met ijsjes lopen. Tijd om er ook eentje te halen dus. Bij Crostino Gelateria koos ik drie bolletjes uit; aardbeien cheesecake, bokkepootjes en tiramisu. Heerlijk!

BTS april 2014 6

Ken je de snelle tiramisu nog? Ik maakte hem ook weer voor Pasen. Niet in de glazen bakjes dit keer, maar in vrolijke kopjes. Bovenop een paaseitje natuurlijk, met cappuccino smaak!

BTS april 2014 7

Afgelopen weekend was het Koningsdag en dat was een zoete dag! Met mijn moeder ging ik naar de rommelmarkt op de Zaanenlaan, daar is ook een Kermis. Het was lang geleden dat ik op de Kermis was geweest dus besloten we daar even overheen te lopen nu het nog rustig was. De eettentjes waren allemaal al open en daar hebben we gebruik van gemaakt. Mijn moeder kocht bij de snoepkraam een zachte kersen zuurstok, daar is ze dol op. Ik ben zelf niet zo’n fan van zuurstokken. Zo’n kraam vind ik er super uitzien maar er staat maar weinig in wat ik écht lekker vind. Ik heb meer met de kraam die er tegenover stond; de suikerspin kraam! Daar nam ik dus ook een emmertje mee voor thuis. Bij de wafelkraam kochten we oranje wafels, weer eens iets anders dan de tompoucen.

Toen we net weg wilden gaan viel mijn oog op de cronuts bij de gebakskraam. Die had ik nog nooit gegeten en wilde ik graag eens proeven. Ik nam er vier mee voor thuis maar was eerlijk gezegd een beetje teleurgesteld. Ze kwamen net uit het vet toen ze werden voorzien van chocola en dergelijke, door de warmte liep dit er onderweg af wat ze er niet mooier op maakte. Maar goed, het ging vooral om de smaak natuurlijk. Tot mijn teleurstelling zat er geen vulling in de cronuts en waren ze ook nog eens heel erg vet. Wij denken zelf dat het vet nog niet warm genoeg was. Zonde dus. Maar ik laat mij niet uit het veld slaan, ik zal ze zeker nog eens proeven als ik ze tegenkom. Maar wel ergens anders dan natuurlijk ;).

BTS april 2014 8

Thuis hebben wij een Droste blikje waar we de cacaopoeder in bewaren. Zelf wilde ik ook graag zo’n blikje en ik zocht er dan ook met enige regelmatig naar bij de kringloop etc.. Na een speurtocht op marktplaats kwam mijn moeder toevallig diezelfde middag nog thuis met een prachtig groot Droste blik (linkerfoto) met verschillende kanten. Hoe toevallig is dat?! Afgelopen weekend kon ik mijn verzameling verder uitbreiden, in mijn ooghoek zag ik op de rommelmarkt een aantal Droste blikjes staan. Van elke soort nam ik er eentje mee! Ik heb nu dus al één grote en drie blikjes van normaal formaat. Ik weet dat er ook nog kleinere blikjes bestaan, leuk om aan de collectie toe te voegen.

Als echte Haarlemse vind ik deze blikjes natuurlijk extra leuk. Ik woon dicht bij de voormalige Droste fabriek en toen die nog in gebruik was rook je dat regelmatig, dan hing de geur van cacao in de stad. Soms was dat lekker, maar het kwam ook wel eens voor dat de geur zo sterk was dat het niet meer zo heel erg lekker rook. Toch blijf ik jammer vinden dat de fabriek nu gesloten is. Aan de schildering op de muur is nog wel duidelijk te zien dat de fabriek hier was gevestigd.

BTS april 2014 9

Afgelopen maandag was een héle leuke dag. Ter ere van de nieuwe Magimix Patissier mocht ik een masterclass patisserie volgen van top patissier Jeroen Goossens. Daar gaat mijn bakhartje sneller van kloppen! Onder strenge begeleiding van Jeroen toverden wij allerlei lekkers op tafel met de nieuwe machine van Magimix. Een prachtig apparaat waar je binnenkort meer over zal lezen op het blog. Ook over de dingen die ik maakte, hieronder vast een klein voorproefje: apple crumble taartjes, financiers met lemon curd en een goddelijke salty caramel chocolade taart (met noten crumble bodem). De taart had zoveel smaken en structuren, goddelijk! Bovenstaand zie je mij bezig met de bodems voor de apple crumble taartjes en daarnaast Jeroen Goossens die in moordend tempo de vorm voor de financiers vulde.

BTS april 2014 10

Wat was april een leuke en drukke maand zeg! Ook voor mei heb ik alweer voldoende gepland staan. Er zit weer een zoet dagje in Haarlem aan te komen, verjaardagen waarvoor ik aan de bak ga en nog wat meer leuke dingen. Dat zul je volgende maand allemaal in behind the scenes voorbij zien komen. Kun je niet zo lang wachten? Volg mij dan via @laurasbakery op instagram. Daar deel ik regelmatig foto’s van achter de schermen!

Liefs Laura PNG

Vorige post

Volgende post

MonChou Taart
Review Bakken met Paul Hollywood + winactie

Related Posts

Gingerbreadtaart met kerstkoekjes

Kersttaarten inspiratie

door Laura Kieft
10 december 2019
7

Voor...

Eetbare boomdecoratie

door Laura Kieft
03 december 2019
0

Staat de kerstboom al bij jou thuis? Ikzelf heb vast een mini boompje in de keuken neergezet en...

De Bakstrijd december 2019

De Bakstrijd december 2019

door Laura Kieft
01 december 2019
7

Mijn favoriete maand van het jaar is aangebroken: december! Iedereen is lekker aan het bakken, de adventmaand...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 5

  1. Brenda (kookt) says:
    6 jaar geleden

    Wat een heerlijke zoete maand heb je gehad Laura! En je workshop met Jeroen Goossens lijkt me hemels, wat een mooie dingen hebben jullie gemaakt met de Magimix Patissier!

    Beantwoorden
  2. Rensina Steursma says:
    6 jaar geleden

    Wat een fijne maand heb je!
    Lekker zoet en wat zijn je gemaakte dingen bij de patisserie workshop mooi zeg.
    Ben heel benieuwd naar het nieuwe apparaat.
    Lieve groet, Rensina

    Beantwoorden
  3. Trudy says:
    6 jaar geleden

    Wat een leuke aflevering vandaag!
    Bij Parck kan je inderdaad heerlijke eten, rond de Kerst was het dessert ook prachtig.

    Beantwoorden
  4. Carla | Sugar&Pies says:
    6 jaar geleden

    Wat een leuke maand zal je gehad hebben! Vooral de workshop ziet er superleuk uit. Ik kijk ook al uit naar je ervaringen met die Magimix, want van gadgets om mee te bakken gaat mijn hartje sneller kloppen.

    Beantwoorden
  5. MySimplySpecial says:
    6 jaar geleden

    Wat een heerlijke dingen allemaal zeg!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura’s Bakery

Laura's Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

kerst galette

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Volg mij op Instagram

  • INSTARECEPT  Ook voor Kerst mocht ik weer iets lekkers bakken voor  optimel   ik besloot voor een cake te gaan  Eentje op basis van Griekse yoghurt  dat maakt je baksel heerlijk fris  En met sinaasappel en cranberry s past deze prima op tafel tijdens de feestdagen  Hier volgt het recept         Voor een 25cm cakeblik  12 plakjes        200 gram bloem        2 tl bakpoeder        snuf zout        200 gram suiker        2 tl sinaasappelrasp        200 gram Optimel Griekse yoghurt  bijv  speculaassmaak         4 eieren        2 el sinaasappelsap        100 gram zonnebloemolie        150 gram gedroogde cranberry s        100 gram poedersuiker        2-3 el sinaasappelsap        Bereiding        In een kom doe je bloem  bakpoeder  zout  suiker en sinaasappelrasp  Roer door elkaar      In een tweede klop je de Griekse yoghurt  eieren  sinaasappelsap en zonnebloemolie door elkaar      Giet bij het bloemmengsel en roer door tot de droge ingredi  nten zijn opgenomen      Voeg de cranberry s toe en spatel gelijkmatig door het beslag      Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en bak in 55-60 minuten op 175 graden  boven- en onderwarmte       Eenmaal afgekoeld maak je een glazuur door poedersuiker en sinaasappelsap door elkaar te roeren  giet over de cake         Eet smakelijk          voeltgoed  optimel  eindeloosgenieten  laurasbakerypartner  christmasbaking  yoghurtcake
  • ADVENT  Cadeautje van mij voor jullie  deze bruschetta met brie en bramen uit Het Borrelhapjes Bakboek zijn namelijk perfect voor alle kerstborrels deze maand  Het recept vind je daarom nu op het blog         Link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  hetborrelhapjesbakboek  kerstborrel  borrelhapjes  bruschetta
  • PROEFKOKEN VOOR KERST  Superleuk jullie enthousiasme en aanmeldingen voor het proefkoken  De deelnemers hebben inmiddels bericht ontvangen en we gaan zaterdag 14 december samen aan de slag  Ik in de Koffietijd studio  de rest vanuit zijn of haar eigen keuken  Kijk en of kook jij mee met de live uitzending van Koffietijd  Van 15 00 uur tot 17 00 uur ben ik in de uitzending bij koffietijd om al jullie vragen te beantwoorden  heb nu al zin om het diner daarna op te eten  Want dat ziet er heerlijk uit   swipe voor het menu               En kook je met ons mee  Laat dat dan zeker zien  Gebruik  PLUSproefkoken en  proefkoken en tag  PLUSsupermarkt in je post zodat ik jullie resultaten kan zien                laurasbakerypartner  kerstkoken  kerstdiner
  • ADVENT  De klassieke cr  mekoekjes hebben een twist gekregen voor de feestdagen  Nu met een chocoladekoekje als basis en prachtige gouden sprinkles voor de kerstdagen  Ga jij ze maken         Recept staat nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  cremekoekjes  kerstkoekjes  koekjesbakken  kerstkoekjes  christmascookies
  • ADVENT  Maak van je kerstdessert een echt showstuk  Wat dacht je van deze frambozen-CHEESECAKE soesjestoren  Precies  meer hoef ik niet te zeggen  Alleen nog dat het recept nu online staat         Recept via link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  soesjes  debakstrijd  soesjestoren  cheesecake  cheesecakesoesjes  frambozencheesecake  chouxpastry  croquembouche
  • ADVENT  Deze kwarktaart vermomd als charlotte taart is perfect voor de kerstdagen  Hier heb ik er in ieder geval heel veel mensen blij mee gemaakt  en toen was het nog niet eens kerst   Hoe je hem maakt  staat nu online          Link in profiel    laurasbakery        PS  In het artikel staat ook nog een leuke winactie voor jullie          kerstopdetaart  laurasbakerypartner  charlotte  kwarktaart  chocolatestars  christmasbaking     bakkennl  Droetkerbakken nl

De meest populaire artikelen

Basisrecept vanillecake
Basisrecepten

Basisrecept vanillecake

Vandaag is het tijd voor een  goed basisrecept: een lekkere vanillecake. Inmiddels staan er toch al een aantal recepten op...

door Laura Kieft
26 februari 2013
Basisrecept vanille botercrème
Basisrecepten

Basisrecept vanille botercrème

Dit overheerlijke recept voor vanille botercrème is echt een must als je regelmatig bakt! Deze botercrème smaakt niet naar boter...

door Laura Kieft
04 april 2013
Basisrecept Koekjes
Basisrecepten

Basisrecept Koekjes

Misschien wel mijn meest favoriete basisrecept: koekjes! Ik kan een dag vullen met het bakken (en eten!) van allerlei soorten...

door Laura Kieft
12 september 2013
No bake stroopwafel cheesecake
Taarten

No bake stroopwafel cheesecake

Soms...

door Laura Kieft
26 oktober 2019
Volgende Post
Review Bakken met Paul Hollywood + winactie

Review Bakken met Paul Hollywood + winactie

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Bruschetta met brie en bramen

13 december 2019

Chocolade crèmekoekjes

12 december 2019

Frambozen-cheesecake soesjestoren

11 december 2019
Mijn bakboeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek

Het Laura’s Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

© 2019 | all rights reserved

Generic filters
Zoek op Categorieën
No Result
View All Result
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan

Ik bak niet alleen graag koekjes, ik verzamel ook digitale cookies.OkLees meer