Behind the scenes – April 2014

30 april 2014 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
0

BTS april 2014 1

Ik kan terugblikken op een hele drukke maand. Een maand waarin ik ook flink zoet gegeten heb! Het toetje op bovenstaande foto at ik bij Parck hier in Haarlem. Het is hangop met rood fruit, gevulde rood fruit macarons en een bolletje frambozenijs. De korrels waar het bolletje ijs op ligt zijn stukjes gevriesdroogde yoghurt. Het had qua structuur wel iets weg van schuimpjes, heel erg lekker in ieder geval!

BTS april 2014 2

Dit zelf samengestelde bakje frozen yoghurt at ik in amsterdam bij Koel. Één van de zoete zaken die ik met nog een paar andere bloggers bezocht. Daarover heb je alles al kunnen lezen in het artikel over de zoete hotstpots in Amsterdam. Daar lees je ook hoe het zelf samen stellen van dit bakje heerlijkheid in zijn werk gaat.

BTS april 2014 3

Voor Koningsdag ging ik met candy melts aan de slag. Ik dip de laatste tijd pops meestal in een glas. Zo heb ik niet heel veel extra chocola of candy melts nodig en het glas is precies diep genoeg. Deze candy melts moesten nog gesmolten worden voor de tulpen pops en Hollandse aardbeien. Ook leuk voor het WK voetbal dat er alweer bijna aankomt!

BTS april 2014 4

YES! Driemaal is scheepsrecht 😀 Dit keer is de glutenvrije cake wel gelukt. Bij eerdere pogingen zakte de cake al in de oven in, in dat recept was de cake ook lactosevrij. Omdat die combinatie maar niet wilde lukken besloot ik hem alleen glutenvrij te maken waardoor ik het recept minder aan hoefde te passen. Dat ging goed! Het recept komt deze maand online, dus hou het goed in de gaten 😉 .

BTS april 2014 5

Ik had deze maand een zoete dag in Amsterdam maar ook in Haarlem had ik een heerlijke zoete dag. Ik had een vriendin verteld over de Dessert Bar en die vond dat we daar heen moesten gaan. Zo gezegd, zo gedaan. We gingen dus op pad om toetjes te proeven. Ik koos voor deze goddelijke moelleux. Hmm, als ik de foto zie krijg ik alweer trek! We liepen later bij de Raaks in het zonnetje en zagen daar veel mensen met ijsjes lopen. Tijd om er ook eentje te halen dus. Bij Crostino Gelateria koos ik drie bolletjes uit; aardbeien cheesecake, bokkepootjes en tiramisu. Heerlijk!

BTS april 2014 6

Ken je de snelle tiramisu nog? Ik maakte hem ook weer voor Pasen. Niet in de glazen bakjes dit keer, maar in vrolijke kopjes. Bovenop een paaseitje natuurlijk, met cappuccino smaak!

BTS april 2014 7

Afgelopen weekend was het Koningsdag en dat was een zoete dag! Met mijn moeder ging ik naar de rommelmarkt op de Zaanenlaan, daar is ook een Kermis. Het was lang geleden dat ik op de Kermis was geweest dus besloten we daar even overheen te lopen nu het nog rustig was. De eettentjes waren allemaal al open en daar hebben we gebruik van gemaakt. Mijn moeder kocht bij de snoepkraam een zachte kersen zuurstok, daar is ze dol op. Ik ben zelf niet zo’n fan van zuurstokken. Zo’n kraam vind ik er super uitzien maar er staat maar weinig in wat ik écht lekker vind. Ik heb meer met de kraam die er tegenover stond; de suikerspin kraam! Daar nam ik dus ook een emmertje mee voor thuis. Bij de wafelkraam kochten we oranje wafels, weer eens iets anders dan de tompoucen.

Toen we net weg wilden gaan viel mijn oog op de cronuts bij de gebakskraam. Die had ik nog nooit gegeten en wilde ik graag eens proeven. Ik nam er vier mee voor thuis maar was eerlijk gezegd een beetje teleurgesteld. Ze kwamen net uit het vet toen ze werden voorzien van chocola en dergelijke, door de warmte liep dit er onderweg af wat ze er niet mooier op maakte. Maar goed, het ging vooral om de smaak natuurlijk. Tot mijn teleurstelling zat er geen vulling in de cronuts en waren ze ook nog eens heel erg vet. Wij denken zelf dat het vet nog niet warm genoeg was. Zonde dus. Maar ik laat mij niet uit het veld slaan, ik zal ze zeker nog eens proeven als ik ze tegenkom. Maar wel ergens anders dan natuurlijk ;).

BTS april 2014 8

Thuis hebben wij een Droste blikje waar we de cacaopoeder in bewaren. Zelf wilde ik ook graag zo’n blikje en ik zocht er dan ook met enige regelmatig naar bij de kringloop etc.. Na een speurtocht op marktplaats kwam mijn moeder toevallig diezelfde middag nog thuis met een prachtig groot Droste blik (linkerfoto) met verschillende kanten. Hoe toevallig is dat?! Afgelopen weekend kon ik mijn verzameling verder uitbreiden, in mijn ooghoek zag ik op de rommelmarkt een aantal Droste blikjes staan. Van elke soort nam ik er eentje mee! Ik heb nu dus al één grote en drie blikjes van normaal formaat. Ik weet dat er ook nog kleinere blikjes bestaan, leuk om aan de collectie toe te voegen.

Als echte Haarlemse vind ik deze blikjes natuurlijk extra leuk. Ik woon dicht bij de voormalige Droste fabriek en toen die nog in gebruik was rook je dat regelmatig, dan hing de geur van cacao in de stad. Soms was dat lekker, maar het kwam ook wel eens voor dat de geur zo sterk was dat het niet meer zo heel erg lekker rook. Toch blijf ik jammer vinden dat de fabriek nu gesloten is. Aan de schildering op de muur is nog wel duidelijk te zien dat de fabriek hier was gevestigd.

BTS april 2014 9

Afgelopen maandag was een héle leuke dag. Ter ere van de nieuwe Magimix Patissier mocht ik een masterclass patisserie volgen van top patissier Jeroen Goossens. Daar gaat mijn bakhartje sneller van kloppen! Onder strenge begeleiding van Jeroen toverden wij allerlei lekkers op tafel met de nieuwe machine van Magimix. Een prachtig apparaat waar je binnenkort meer over zal lezen op het blog. Ook over de dingen die ik maakte, hieronder vast een klein voorproefje: apple crumble taartjes, financiers met lemon curd en een goddelijke salty caramel chocolade taart (met noten crumble bodem). De taart had zoveel smaken en structuren, goddelijk! Bovenstaand zie je mij bezig met de bodems voor de apple crumble taartjes en daarnaast Jeroen Goossens die in moordend tempo de vorm voor de financiers vulde.

BTS april 2014 10

Wat was april een leuke en drukke maand zeg! Ook voor mei heb ik alweer voldoende gepland staan. Er zit weer een zoet dagje in Haarlem aan te komen, verjaardagen waarvoor ik aan de bak ga en nog wat meer leuke dingen. Dat zul je volgende maand allemaal in behind the scenes voorbij zien komen. Kun je niet zo lang wachten? Volg mij dan via @laurasbakery op instagram. Daar deel ik regelmatig foto’s van achter de schermen!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

5 reacties

 1. Brenda (kookt) schreef:

  Wat een heerlijke zoete maand heb je gehad Laura! En je workshop met Jeroen Goossens lijkt me hemels, wat een mooie dingen hebben jullie gemaakt met de Magimix Patissier!

 2. Rensina Steursma schreef:

  Wat een fijne maand heb je!
  Lekker zoet en wat zijn je gemaakte dingen bij de patisserie workshop mooi zeg.
  Ben heel benieuwd naar het nieuwe apparaat.
  Lieve groet, Rensina

 3. Trudy schreef:

  Wat een leuke aflevering vandaag!
  Bij Parck kan je inderdaad heerlijke eten, rond de Kerst was het dessert ook prachtig.

 4. Wat een leuke maand zal je gehad hebben! Vooral de workshop ziet er superleuk uit. Ik kijk ook al uit naar je ervaringen met die Magimix, want van gadgets om mee te bakken gaat mijn hartje sneller kloppen.

 5. MySimplySpecial schreef:

  Wat een heerlijke dingen allemaal zeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *