Appeltaart wentelteefjes

154

Een paar jaar geleden maakte ik voor het eerst een appel-kaneel tosti. Een heerlijke tosti die me een beetje doet denken aan appeltaart, zo ontstond ook het idee voor deze appeltaart wentelteefjes! Dat je wentelteefjes kunt vullen wist ik al langer, maar verder dan versies met kaas en pesto en eentje met Nutella was ik nog niet gekomen. Dit keer gingen er schijfjes appel met kaneel en een beetje suiker tussen twee witte boterhammen. Qua verdere bereiding is er niets anders aan, het enige verschil is dat je deze appeltaart wentelteefjes in de pan wat voorzichtiger moet omdraaien. Daarna hoef je alleen nog maar te genieten.

Appeltaart wentelteefjes

De klassieke wentelteefjes zijn al ontzettend lekker, dus wat dacht je van deze appeltaart wentelteefjes. Om te smullen!
Porties: 3 wentelteefjes

Ingrediënten

  • 6 witte boterhammen
  • 1 appel
  • lichtbruine basterdsuiker
  • beetje kaneel (voor tussen de wentelteefjes)
  • 2 eieren (M)
  • 250 ml melk
  • 1-2 el vanillesuiker
  • 2 tl kaneel (voor het melk mengsel)

Instructies

  • Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in dunne schijfjes. Beleg drie boterhammen met de appelschijfjes, doe dit niet te dik. Strooi een beetje lichtbruine basterdsuiker en kaneel over de appeltjes heen. Leg de niet belegde boterhammen er bovenop.
  • In een diep bord of ovenschaaltje klop je de eieren, melk, vanillesuiker en kaneel door elkaar. Leg een wentelteefje in het mengsel en draai om zodat ook de andere kant in het mengsel kan trekken. Doe dit met alle boterhammen. Draai de geregeld om en laat ze rusten zodat het mengsel er goed in kan trekken.
  • Mocht er veel van het melk mengsel overblijven kun je de bovenste boterham een beetje optillen en met een lepel het mengsel ertussen verspreiden.
  • Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak de wentelteefjes op een laag vuur aan beide kanten goudbruin. Keer ze regelmatig en neem er de tijd voor, dan kan de suiker in het midden een beetje karamellieren en worden de appeltjes het lekkerst.
  • Strooi voor serveren wat poedersuiker over je appeltaart wentelteefjes en serveer gelijk.
  • Eet smakelijk!

Tips

Gebruik Goudreinetten of Elstar appels voor een resultaat met wat zachtere appels in je wentelteefjes.
Bewaren

Het bewaren van wentelteefjes raad ik niet aan, want dat is niet zo lekker. Het kán wel. Max. drie dagen in een luchtdichte verpakking in de koelkast, met een bakpapiertje tussen losse wentelteefjes.

 

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

10 reacties

  1. Waarom is al het lekkere eten zo ongezond?! 🙁

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat valt toch wel mee bij dit recept? Je zou eventueel de suiker weg kunnen laten, verder gewoon genieten met mate, is er niets aan de hand 😉

  2. Emma schreef:

    Ohhh verrukkelijk!

  3. Amy schreef:

    Hoi Laura! Zijn deze appeltaart wentelteefjes ook te maken met donkere basterdsuiker?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, de smaak zal wel ietsjes anders zijn.

  4. Juliette schreef:

    Zou het ook zonder ei kunnen?
    Een vervanger van ei!

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik ken zelf geen vervanger voor ei in dit recept helaas.

  5. Marloes schreef:

    Ik ga het recept maken voor een lunch met ook kinderen. Ik denk dat in de smaak gaat vallen! Bedankt!

    Bij de bewaartips staat dat je het 3 maanden kunt bewaren? Je bedoelt denk ik 3 dagen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat klopt inderdaad haha, ik pas het meteen aan. Dankjewel!

      1. Marloes schreef:

        Het was trouwens heerlijk! En viel zeer in de smaak bij de kids.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *