Een paar jaar geleden maakte ik voor het eerst een appel-kaneel tosti. Een heerlijke tosti die me een beetje doet denken aan appeltaart, zo ontstond ook het idee voor deze appeltaart wentelteefjes! Dat begint natuurlijk bij het basisrecept voor wentelteefjes, die je vervolgens vult met een appeltaart-achtige vulling. Zoiets had ik ook al eens eerder met Nutella gedaan. Dit keer gingen er schijfjes appel met kaneel en een beetje suiker tussen twee witte boterhammen. Qua verdere bereiding is er niets anders aan, het enige verschil is dat je deze appeltaart wentelteefjes in de pan wat voorzichtiger moet omdraaien. Daarna hoef je alleen nog maar te genieten.
BAKTIP: Om het klokhuis eenvoudig en snel te verwijderen, kan je gebruikmaken van een appelboor.
Appeltaart wentelteefjes
Ingrediënten
- 6 witte boterhammen
- 1 appel
- lichtbruine basterdsuiker
- beetje kaneel (voor tussen de wentelteefjes)
- 2 eieren (M)
- 250 ml melk
- 1-2 el vanillesuiker
- 2 tl kaneel (voor het melk mengsel)
Instructies
- Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in dunne schijfjes. Beleg drie boterhammen met de appelschijfjes, doe dit niet te dik. Strooi een beetje lichtbruine basterdsuiker en kaneel over de appeltjes heen. Leg de niet belegde boterhammen er bovenop.
- In een diep bord of ovenschaaltje klop je de eieren, melk, vanillesuiker en kaneel door elkaar. Leg een wentelteefje in het mengsel en draai om zodat ook de andere kant in het mengsel kan trekken. Doe dit met alle boterhammen. Draai de geregeld om en laat ze rusten zodat het mengsel er goed in kan trekken.
- Mocht er veel van het melk mengsel overblijven kun je de bovenste boterham een beetje optillen en met een lepel het mengsel ertussen verspreiden.
- Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak de wentelteefjes op een laag vuur aan beide kanten goudbruin. Keer ze regelmatig en neem er de tijd voor, dan kan de suiker in het midden een beetje karamellieren en worden de appeltjes het lekkerst.
- Strooi voor serveren wat poedersuiker over je appeltaart wentelteefjes en serveer gelijk.
- Eet smakelijk!
Tips
Waarom is al het lekkere eten zo ongezond?! 🙁
Dat valt toch wel mee bij dit recept? Je zou eventueel de suiker weg kunnen laten, verder gewoon genieten met mate, is er niets aan de hand 😉
Ohhh verrukkelijk!
Hoi Laura! Zijn deze appeltaart wentelteefjes ook te maken met donkere basterdsuiker?
Ja hoor, de smaak zal wel ietsjes anders zijn.
Zou het ook zonder ei kunnen?
Een vervanger van ei!
Ik ken zelf geen vervanger voor ei in dit recept helaas.
Ik ga het recept maken voor een lunch met ook kinderen. Ik denk dat in de smaak gaat vallen! Bedankt!
Bij de bewaartips staat dat je het 3 maanden kunt bewaren? Je bedoelt denk ik 3 dagen?
Dat klopt inderdaad haha, ik pas het meteen aan. Dankjewel!
Het was trouwens heerlijk! En viel zeer in de smaak bij de kids.
Super lekker, alleen heb ik er voor de smaak iets meer suiker over heen gedaan na het bakken zo smolt het meteen.😋