Toen ik met het warme weer van 3 weken geleden extra langzaam langs alle gekoelde schappen liep in de supermarkt, zag ik de blikjes croissantdeeg staan. Normaal een schap waar ik alleen kom als ik iets nodig heb. Bij het zien van de blikjes bedacht ik mij dat het lang geleden was dat ik croissants had gemaakt. Of nou ja gemaakt, ik had er al even geen lekkere vulling meer voor bedacht. Ik pakte dus een blikje uit het schap en nog voordat het in mijn mandje lag had ik al besloten waarmee ik ze ging vullen. Dit zouden zomerse aardbeien lemon curd croissants worden!
BAKTIP: Om de croissants met geklutst ei te bestrijken gebruik ik zelf het liefst een siliconen bakkwast, omdat deze makkelijk schoon te maken zijn en vaatwasserbestendig zijn.
Lekker zomers, klinkt heerlijk!
Ziet er heerlijk uit!
Leuk, maar hier in België hebben ze geen blikjes croissant deeg. Zou je daarom misschien een recept willen posten hoe je croissants zonder blikjes deeg kan maken.
lijkt me een heerlijk ontbijtje. Misschien heb je nog een tip voor me. Bij mij blijft het croissantdeeg nl vaak vochtig aan de onderkant als ik het vul. De bovenkant mooi luchtig en knapperig en de onderkant zo plakkerig. Draai ik ze wel vaker om de laatste 5 min maar het is nooit wat het moet zijn naar mijn idee. Dit gebeurd me ook met de kaneelrolletjes…
Bij mij zijn ze helaas in de groene kliko verdwenen. Op de een of andere wijze wordt de combinatie van croissantdeeg en vers fruit nooit wat bij mij. Enerzijds komt er vocht aan alle kanten uit het croissant. Vervolgens wordt de bovenkant donker (bolt niet mooi op) terwijl de onderkant nog rauw blijft. Dit wordt steeds veroorzaakt door het vocht.
Heb je daar mogelijk een tip voor?
Wat jammer! Misschien dat je ze dan te vol doet? Een dun laagje lemon curd en dunne plakjes aardbei heb ik gebruikt. Wat nog kan helpen is om het fruit door een beetje bloem of maizena te wentelen, dat kan dan het vocht opnemen.