Aardbeien lemon curd croissants

28 mei 2016
43

Aardbeien lemon curd croissants 1a

Toen ik met het warme weer van 3 weken geleden extra langzaam langs alle gekoelde schappen liep in de supermarkt, zag ik de blikjes croissantdeeg staan. Normaal een schap waar ik alleen kom als ik iets nodig heb. Bij het zien van de blikjes bedacht ik mij dat het lang geleden was dat ik croissants had gemaakt. Of nou ja gemaakt, ik had er al even geen lekkere vulling meer voor bedacht. Ik pakte dus een blikje uit het schap en nog voordat het in mijn mandje lag had ik al besloten waarmee ik ze ging vullen. Dit zouden zomerse aardbeien lemon curd croissants worden!

Aardbeien lemon curd croissants 2a

Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Aardbeien lemon curd croissants

Croissants met een heerlijke zomerse vulling: aardbeien lemon curd croissants. Lekker als ontbijtje, maar ook als lunch zijn ze erg geschikt.
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

 • blikje croissantdeeg (voor 6 croissants)
 • lemon curd
 • paar aardbeien
 • geklutst eitje

Instructies

 • Rol het deeg uit op je werkblad en snijd het deeg langs de stippellijnen. Smeer elk stukje deeg in met een theelepel lemon curd. Snijd vervolgens een paar aardbeien in dunne plakje en beleg de croissants voor de helft met deze plakjes.
 • Met een mes zet je nog even een inkeping aan de smalle kant van het deeg en dan rol je ze op. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer ze in met het geklutste eitje.
 • Bak de croissants in 14 minuten gaar en goudbruin op 200 °C (boven- en onderwarmte).
 • Laat de croissants een beetje afkoelen voordat je je eerste hap neemt, de vulling is namelijk loeiheet!
Bewaren

Eenmaal belegd zijn de croissants vers het lekkerst. Bewaar ze niet langer dan 1-2 dagen en geef ze (optioneel) even een oppepper in de oven voor serveren.

Aardbeien lemon curd croissants 3a

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

4 reacties

 1. Sandra schreef:

  Lekker zomers, klinkt heerlijk!

 2. Eline schreef:

  Leuk, maar hier in België hebben ze geen blikjes croissant deeg. Zou je daarom misschien een recept willen posten hoe je croissants zonder blikjes deeg kan maken.

 3. Anke schreef:

  lijkt me een heerlijk ontbijtje. Misschien heb je nog een tip voor me. Bij mij blijft het croissantdeeg nl vaak vochtig aan de onderkant als ik het vul. De bovenkant mooi luchtig en knapperig en de onderkant zo plakkerig. Draai ik ze wel vaker om de laatste 5 min maar het is nooit wat het moet zijn naar mijn idee. Dit gebeurd me ook met de kaneelrolletjes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *