Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Lemon meringue plaatcake

Laura Kieftdoor Laura Kieft
08 oktober 2016
in Cakes, Feestdagen, Pasen, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

lemon-meringue-plaatcake-1a

De vorige keer dat ik het had over herfst en nog even een zomers recept online zette (deze lemon bars, heb je ze al gemaakt?), was het een prachtige warme en zonnige dag. Nu twee weken later lijkt het herfstweer dan toch echt door te zetten. Er zijn al flink wat buien gevallen, de bomen verliezen hun blaadjes en afgelopen week zette ik de verwarming voor het eerst weer aan. Nog even wennen die temperatuur, maar ik vind het heerlijk. Ik ben een echte koukleum en zit dan ook weer in een dik vest achter de computer te werken en ’s avonds op de bank trek ik toch ook dat dekentje maar weer tevoorschijn. Daarom heb ik nog een laatste recept voor jullie dat lekker fris en zomers is, want vanaf nu ga ik weer bakken met kruiden, appels, peren en andere smaken die bij het najaar horen. Met deze lemon meringue plaatcake kun je je nog net een beetje vasthouden aan dat zomerse gevoel terwijl je met een kop thee binnen zit, genietend van die laatste fijne zonnestralen.

INGREDIËNTEN lemon meringue PLAATCAKE

VOOR EEN OVENSCHAAL VAN ONGEVEER 16×25 CM, 15 PERSONEN
  • 100 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 6-8 el lemon curd (recept)
  • 2-3 handjes meringue stukjes*

* Ik kocht een verpakking met kleine meringues de een stukje in chocola gedipt waren. Dat stukje sneed ik eraf, en de rest verkruimelde ik om over de cake te verdelen. Je kunt natuurlijk ook zelf meringues maken volgens dit recept.

lemon-meringue-plaatcake-2a

Doe de boter en suiker in een kom, mix dit tot een romig geheel. Voeg dan de eieren en het vanille extract toe, mix tot deze zijn opgenomen. Als laatst voeg je het zelfrijzend bakmeel toe, mix tot dit is opgenomen en dan is je beslag klaar.

Verdeel het beslag over een met bakpapier bekleder bakvorm, gebruik een spatel om het gelijkmatig te verdelen. Verdeel met een lepel de lemon curd in hoopjes over het beslag, roer dit er met een mes een klein beetje doorheen. Als laatst strooi je de meringue stukjes over de cake. Druk ze zachtjes aan.

Bak de plaatcake in 20-25 minuten op 180 graden gaar en goudbruin.

lemon-meringue-plaatcake-3a

Dat is het, niet moeilijk zoals je ziet. Geniet nog van die laatste mooie dagen allemaal!

liefs laura nieuwsbrief

Vorige post

Volgende post

Bacon-kaas minimuffins
Welke bloem gebruik je om te bakken?

Related Posts

Bruschetta met brie en bramen

door Laura Kieft
13 december 2019
0

Terwijl ik in maart weer een serie recepten aan het maken was voor Het Borrelhapjes Bakboek, vond ik...

Chocolade crèmekoekjes

door Laura Kieft
12 december 2019
0

Vorige week was het tijd voor een van mijn favoriete kerstkoekjes: de kaneelsterren koekjes. Vandaag een variatie op...

Frambozen-cheesecake soesjestoren

door Laura Kieft
11 december 2019
3

Een soesjestoren is geen onbekend fenomeen, zeker niet met de kerstdagen. Maar meestal bestaat zo'n toren toch uit...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 14

  1. Daniëlle says:
    3 jaar geleden

    Oeh, dit lijkt mij echt super lekker en niet te moeilijk! Die ga ik zeker proberen!

    Beantwoorden
  2. Jonna@burgertrutjes says:
    3 jaar geleden

    Dit heb ik eigenlijk nog nooit gemaakt! Ga het eens proberen

    Beantwoorden
  3. Annet says:
    3 jaar geleden

    Zojuist lemon curd cake gemaakt, maar helaas niet gelukt.
    Ik heb je werkbeschrijving gevolgd. Na 25 minuten was de cake nog niet gaar.
    De baktijd iets verlengd, waardoor de buitenrand te donker is en de binnenkant niet gaar.
    Laura heb je een tip voor mij waar ik de volgende keer op kan letten.
    Groeten Annet.
    P.s de lemon curd heb ook gemaak en goed gelukt?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      3 jaar geleden

      Dat is zo lastig te zeggen, wat voor oven heb je?

      Beantwoorden
      • Annet says:
        3 jaar geleden

        Een heteluchtoven.

        Beantwoorden
        • Laura says:
          3 jaar geleden

          Bij een heteluchtoven moet je de temperatuur lager zetten, zo’n 10-20%. Je zult zien dat de cake dan gelijkmatiger gaar (en goudbruin) wordt, kan dan nog wel zijn dat jouw oven net iets meer tijd nodig heeft.

          Beantwoorden
  4. Saskia says:
    3 jaar geleden

    Vandaag gemaakt en hij is erg lekker! Ik had de lemoncurd er iets te laag doorgeroerd, dan blijft de onderkant wat zacht. Maar alsnog lekker. Heb hem ook wat langer in de oven gelaten, denk tien minuten langer.

    Beantwoorden
  5. Geanne says:
    3 jaar geleden

    Ik heb de cake gemaakt maar wel belangrijk om eigenlijk de Lemon Curd een dag van te voren te maken. Ik ben nu aan het wachten tot de lemon curd dikker wordt in de koelkast, terwijl ik alles al klaar heb om in de oven te doen.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat klopt inderdaad, de lemon curd moet wel al klaar zijn voor je aan de plaatcake begint.

      Beantwoorden
  6. Petra says:
    3 jaar geleden

    In afwachting…….
    Ruikt heerlijk. Wel valsgespeeld met curd uit een potje…..
    Groetjes petra

    Beantwoorden
    • Petra says:
      3 jaar geleden

      Heeeeeeeeerlijk met een bakkie koffie
      Aanrader!?

      Beantwoorden
  7. Geanne says:
    3 jaar geleden

    Ik heb hem ook gemaakt, wel een aanrader om de Lemon Curd een dag van te voren te maken. Ik heb deze te dun aan de cake toegevoegd en uiteindelijk niks geproefd van de citroen. Ook ik heb hem iets langer in de oven gelaten.
    Al met al een super lekkere cake.

    Beantwoorden
  8. Marjolein says:
    8 maanden geleden

    Hij is lekker maar wel heel erg mini hoor.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      8 maanden geleden

      Verdubbel de hoeveelheden gerust voor een grotere cake 😉

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura’s Bakery

Laura's Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Volg mij op Instagram

  • INSTARECEPT  Ook voor Kerst mocht ik weer iets lekkers bakken voor  optimel   ik besloot voor een cake te gaan  Eentje op basis van Griekse yoghurt  dat maakt je baksel heerlijk fris  En met sinaasappel en cranberry s past deze prima op tafel tijdens de feestdagen  Hier volgt het recept         Voor een 25cm cakeblik  12 plakjes        200 gram bloem        2 tl bakpoeder        snuf zout        200 gram suiker        2 tl sinaasappelrasp        200 gram Optimel Griekse yoghurt  bijv  speculaassmaak         4 eieren        2 el sinaasappelsap        100 gram zonnebloemolie        150 gram gedroogde cranberry s        100 gram poedersuiker        2-3 el sinaasappelsap        Bereiding        In een kom doe je bloem  bakpoeder  zout  suiker en sinaasappelrasp  Roer door elkaar      In een tweede klop je de Griekse yoghurt  eieren  sinaasappelsap en zonnebloemolie door elkaar      Giet bij het bloemmengsel en roer door tot de droge ingredi  nten zijn opgenomen      Voeg de cranberry s toe en spatel gelijkmatig door het beslag      Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en bak in 55-60 minuten op 175 graden  boven- en onderwarmte       Eenmaal afgekoeld maak je een glazuur door poedersuiker en sinaasappelsap door elkaar te roeren  giet over de cake         Eet smakelijk          voeltgoed  optimel  eindeloosgenieten  laurasbakerypartner  christmasbaking  yoghurtcake
  • ADVENT  Cadeautje van mij voor jullie  deze bruschetta met brie en bramen uit Het Borrelhapjes Bakboek zijn namelijk perfect voor alle kerstborrels deze maand  Het recept vind je daarom nu op het blog         Link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  hetborrelhapjesbakboek  kerstborrel  borrelhapjes  bruschetta
  • PROEFKOKEN VOOR KERST  Superleuk jullie enthousiasme en aanmeldingen voor het proefkoken  De deelnemers hebben inmiddels bericht ontvangen en we gaan zaterdag 14 december samen aan de slag  Ik in de Koffietijd studio  de rest vanuit zijn of haar eigen keuken  Kijk en of kook jij mee met de live uitzending van Koffietijd  Van 15 00 uur tot 17 00 uur ben ik in de uitzending bij koffietijd om al jullie vragen te beantwoorden  heb nu al zin om het diner daarna op te eten  Want dat ziet er heerlijk uit   swipe voor het menu               En kook je met ons mee  Laat dat dan zeker zien  Gebruik  PLUSproefkoken en  proefkoken en tag  PLUSsupermarkt in je post zodat ik jullie resultaten kan zien                laurasbakerypartner  kerstkoken  kerstdiner
  • ADVENT  De klassieke cr  mekoekjes hebben een twist gekregen voor de feestdagen  Nu met een chocoladekoekje als basis en prachtige gouden sprinkles voor de kerstdagen  Ga jij ze maken         Recept staat nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  cremekoekjes  kerstkoekjes  koekjesbakken  kerstkoekjes  christmascookies
  • ADVENT  Maak van je kerstdessert een echt showstuk  Wat dacht je van deze frambozen-CHEESECAKE soesjestoren  Precies  meer hoef ik niet te zeggen  Alleen nog dat het recept nu online staat         Recept via link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  soesjes  debakstrijd  soesjestoren  cheesecake  cheesecakesoesjes  frambozencheesecake  chouxpastry  croquembouche
  • ADVENT  Deze kwarktaart vermomd als charlotte taart is perfect voor de kerstdagen  Hier heb ik er in ieder geval heel veel mensen blij mee gemaakt  en toen was het nog niet eens kerst   Hoe je hem maakt  staat nu online          Link in profiel    laurasbakery        PS  In het artikel staat ook nog een leuke winactie voor jullie          kerstopdetaart  laurasbakerypartner  charlotte  kwarktaart  chocolatestars  christmasbaking     bakkennl  Droetkerbakken nl

De meest populaire artikelen

Basisrecept vanillecake
Basisrecepten

Basisrecept vanillecake

Vandaag is het tijd voor een  goed basisrecept: een lekkere vanillecake. Inmiddels staan er toch al een aantal recepten op...

door Laura Kieft
26 februari 2013
Basisrecept vanille botercrème
Basisrecepten

Basisrecept vanille botercrème

Dit overheerlijke recept voor vanille botercrème is echt een must als je regelmatig bakt! Deze botercrème smaakt niet naar boter...

door Laura Kieft
04 april 2013
Basisrecept Koekjes
Basisrecepten

Basisrecept Koekjes

Misschien wel mijn meest favoriete basisrecept: koekjes! Ik kan een dag vullen met het bakken (en eten!) van allerlei soorten...

door Laura Kieft
12 september 2013
No bake stroopwafel cheesecake
Taarten

No bake stroopwafel cheesecake

Soms...

door Laura Kieft
26 oktober 2019
Volgende Post
Welke bloem gebruik je om te bakken?

Welke bloem gebruik je om te bakken?

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Bruschetta met brie en bramen

13 december 2019

Chocolade crèmekoekjes

12 december 2019

Frambozen-cheesecake soesjestoren

11 december 2019
Mijn bakboeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek

Het Laura’s Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

© 2019 | all rights reserved

Generic filters
Zoek op Categorieën
No Result
View All Result
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan

Ik bak niet alleen graag koekjes, ik verzamel ook digitale cookies.OkLees meer