Chocolade-karamel paasei croissants

Gepost: 20 maart 2015 Laatst bewerkt: 19 augustus 2023
57

paasei croissants

Ik had afgelopen weekend via Instagram beloofd dat ik een nieuw ‘recept’ voor croissants zou delen als het resultaat lekker zou zijn. Nou, het was dus heel erg lekker! Daarom vandaag mijn nieuwe variatie op gevulde croissants. Met het oog op Pasen heb ik ze gevuld met een paasei met karamel vulling: chocolade-karamel paasei croissants! Denk aan een chocolade croissant, maar dan nog beter. Een super deluxe versie! Je kunt natuurlijk ieder paaseitje in het croissantje stoppen dat jij lekker vindt. Eentje met een crunch vulling, cappucino smaakje of combineer juist met twee verschillende smaken. Alles kan!

paasei croissants

paasei croissants

CHOCOLADE-KARAMEL PAASEI CROISSANTS

Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Chocolade-karamel paasei croissants

Perfect voor bij het paasontbijt: paasei croissants. Ze zijn in een handomdraai gemaakt en dat ik fijn voor zo'n ontbijt waar al genoeg voor te regelen is.
Porties: 6 croissants

Ingrediënten

 • blikje croissantdeeg
 • paaseitjes in smaak naar keuze, reken 2 eitjes per croissant
 • een geklutst ei

Instructies

 • Rol het croissantdeeg uit en snij volgens de stippellijnen in driehoeken. Maak op de korte zijde in het midden een inkeping van zo’n 2-3 centimeter.
 • Pak alle paaseitjes uit die je nodig hebt. Leg twee eitjes op het deeg en rol de croissant op. Zorg dat je eventuele kiertjes dicht maakt, zo kan de chocola er niet uitlopen.
 • Leg de croissants op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer ze in met een geklutst eitje. Je kunt er nu eventueel nog wat hagelslag over strooien, dat heb ik ook bij een paar gedaan.
 • Bak de paasei croissants in 15-20 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
 • Warm zijn deze paasei croissants het lekkerst. De chocola en karamel zijn dan nog helemaal gesmolten, zó lekker! Ik heb er natuurlijk ook eentje geproefd die al was afgekoeld, ook die was heerlijk!
Bewaren

Afgedekt tot 2 dagen te bewaren.

paasei croissants

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

10 reacties

 1. Ellen schreef:

  Oooh, wat een zalig idee! Ik maak ze regelmatig met chocolade, maar dit is to the next level! 😀

 2. Joyce schreef:

  Dit receptje komt net op tijd. Morgen staat er een uitgebreide brunch gepland, dan kan ik deze meteen even uittesten met wat verschillende soorten paaseitjes 🙂

 3. Laura schreef:

  Wat grappig dat je er chocolade eitjes voor gebruikt. Echt een heel leuk idee! Zo kan je inderdaad elke smaak die je wil toevoegen aan je croissant. Yum.

 4. Margot schreef:

  Wat een leuk idee!

 5. Corinne schreef:

  Ohhh wat doe je me aan! Dit lijkt me echt heel erg lekker. Komt zeker bij ons op tafel met Pasen. (Of eerder :-))

 6. Leny N schreef:

  Ga ik meteen proberen voor de paasbrunch! Er zijn zoveel smaken paaseitjes tegenwoordig, dat wordt nog wat om iets te kiezen!!

 7. Lieke schreef:

  Ooooh was het maar alvast Pasen! Wat een geweldig recept lijkt mij dit, en zoooo simpel!!!

 8. Jenske schreef:

  Hoi Laura,
  Even een hele gekke vraag: maar is het mogelijk om ze klaar te maken, maar dan in de koelkast te leggen om ze vervolgens pas een paar uur later af te bakken? Ik zou graag iets met croissant-/bladerdeeg met chocolade van te voren kunnen maken en pas later af te bakken. Het lijkt me met chocolade niet lekker om ze tweede keer af te bakken.
  Alvast hartelijk bedankt voor uw reactie.

  1. Laura's Bakery schreef:

   Het lijkt me dat dat prima kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *