3x verjaardag wraps

Gepost: 11 maart 2016 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022

wraps 1a

Wij zijn vast niet de enige familie die lekkere wraps in elkaar draait voor verjaardagen. De meest bekende is uiteraard de wrap met kruidenkaas, kipfilet en sla. Wie kent hem niet? Deze doet het altijd goed, maar er zijn natuurlijk meer opties. Ik mag graag steeds weer een andere vulling bedenken voor de wraps. Dat doe ik meestal gewoon met dingen die ik in huis heb en vaak komen daar hele lekkere combinaties uit. In dit artikel 3 fijne ideetjes voor verjaardag wraps op een rij! 

Caprese wrap

wraps 3a

De populaire combinatie van basilicum, tomaat en mozzarella doet het ook op een wrap heel erg goed. Ik gebruikte zelfgemaakte pesto (recept!) voor deze wraps, dunne plakjes mozzarella en fijngeknipte stukjes zongedroogde tomaat. Wees niet te zuinig met de pesto en zongedroogde tomaat, deze geven de meeste smaak aan je wrap. Snij je mozzarella echt zo dun mogelijk als je de gehele wrap belegt, maar je kunt uiteraard ook alleen de helft beleggen.

Kruidenkaas, kip en sla

wraps 2a

Een klassieker, haast overbodig om te vermelden misschien. Toch kan deze wrap met kruidenkaas, kipfilet en sla niet ontbreken in een overzicht met verjaardagwraps. Stel je nou voor dat iemand hem nog niet kent. Precies, alleen daarom al mag hij dus niet missen in dit lijstje. Hoe je hem maakt? Simpel! Smeer een laagje kruidenkaas op een wrap, beleg hem met plakjes kipfilet en een beetje fijngesneden ijsbergsla. Oprollen, prikkers erin en in stukjes snijden maar!

Carpaccio

carpaccio wraps 2a

Ik maakte deze carpaccio wraps vorig jaar met kerst en het is direct één van mijn favorieten geworden. Het oogt toch net even wat specialer en luxer dan de standaard wraps. En dan hebben we het nog niet over de smaak gehad, fantastisch! Hiermee maak je zeker indruk op de visite. Hoe je hem zelf maakt kun je teruglezen in dit artikel van de carpaccio wrap.

Wat is jouw favoriete wrap die je maakt voor verjaardagen?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

50 reacties

  1. Caroline schreef:

    Die carpaccio wrap is zo lekker!
    Ik ben ook dol op kruidenkast, gerokte zalm en rucola !

  2. Ria schreef:

    Laura, wat denk je van een wrap met roomkaas gerookte reepjes paprika en ijsberg sla.

  3. Margot schreef:

    Die laatste zien er wel heel erg lekker uit!

  4. Manita schreef:

    Nog een goede lekkere optie:

    Pesto
    Rauwe ham
    Parmezaanse kaas
    (Eventueel nog pijnboompitten / rucola)

    1. Laura schreef:

      Heel goed idee! 😀

  5. Nicole schreef:

    Hmmmm mooie combinaties!

  6. Inge schreef:

    Philadelphia bieslook, dun chilisaus erover, Serano of schwarzwalder ham, evt. nog zongedroogde tomaatjes, en gemengde sla… Heerlijk! Je kunt er ook nog pijnboompitten op doen, ook lekker…

  7. Heidi schreef:

    Wrap insmeren met Philadelphia kaas. Daarop gedroogde saladekruiden, peper en zout. Goed beleggen met ham en honing-mosterd dressing daarover heen (niet te veel!). Laagje rucola erop, oprollen en smullen maar!!!!

  8. Stefanie schreef:

    Dit is mijn favoriete gerecht op een verjaardag!!!

    Lekker makkerlijk en valt bij iedereen in de smaak 🙂

  9. Die carpaccio wrap, wat een goed idee! Stom dat we daar niet eerder aan gedacht hebben.
    Zalm is ook altijd populair bij ons.

  10. Inez schreef:

    Ik maak vaak een wrap met gerookte zalm.
    Een laagje zuivelspread met tuinkruiden, gerookte zalm en ijsbergsla. Doet het altijd goed hier op verjaardagen maar ik eet het ook met alle liefde als lunch!

  11. Yvonne schreef:

    Wrap met roomkaas, gedroogde cranberry en bosuitjes. Heerlijk fris zoet.

  12. Chantal schreef:

    Mmm! Ik kreeg laatst de tip; rode pesto, rosbief en rucola, kan evt nog met wat geraspte parmezaanse kaas. Heerlijk!

  13. Jeanine schreef:

    Geroosterde paprika (uit pot), met geitenkaas en roomkaas half om half, walnoot en honing. Zoooo lekker!

    1. Laura schreef:

      Oh dat klinkt heerlijk zeg!

  14. Je@net schreef:

    Hier zijn de zalm wraps het meest geliefd. Maar zelf ben ik dol op de carpaccio wrap…yummie.
    Maar heb hier nu ook al tips van medebloggers gelezen die me ook wel wat lijken. Bedankt voor het delen, dames!

  15. Tante Dieks schreef:

    Wraps met kruidenkaas, pittige salami en sla. Of kruidenkaas, ham, uitgebakken spekjes en pijnboompitjes (favoriet ) . Rauwe ham, rucola en pijnboompitjes. Oeffff zoveel

  16. Carin van den Heuvel schreef:

    Hmmm lekker zeg! Ik doe eigenlijk altijd kruidenroomkaas met zalm of runderrookvlees 🙂

  17. djo schreef:

    Leuk!
    ik ga deze site vaker opzoeken!

  18. Marieke schreef:

    Kruidenkaas, rode pesto, rode ui, rucola en paprika!

  19. Elsbeth schreef:

    Mmmm. Zien er heerlijk uit! Ik ga ze proberen.

    Hier is favoriet:

    Wrap met:
    Kruidenkaas
    2 Komkommer repen (in lengte met kaasschaaf)
    Laagje pesto daarop
    Pijnboompitten

  20. Melanie schreef:

    Jum! Ik hou zeker van wraps op verjaardagen.
    Persoonlijk maak ik de kipfile wraps altijd met creme fresh en brushettakruiden in plaats van kruidenkaas.
    Die met carpaccio kende ik nog niet dus die ga ik zeker uitproberen.

  21. sonja schreef:

    Ook lekker. Wraps vullen met brie walnoot honing en klein stukje appel. Heerlijk fris.

    1. Laura schreef:

      O goed idee zeg!

  22. Elsbeth schreef:

    Mijn succesrecept:
    De wrap geheel bestrijken met boursin
    2 komkommer repen erop (met kaasschaaf over de lengte)
    Die repen bestrijken met pesto
    Geroosterde pijnboompitten erover en…. rollen maar!

    1. Inge schreef:

      Haha je vindt hem zó lekker dat je hem 2 keer hebt gepost 🙂

      1. Elsbeth schreef:

        Haha… dat zie ik nu ook ?. Dat komt doordat ik de eerste post niet zag. Dus dacht dat er iets fout gegaan was.
        Fijne kerst!

  23. Marushka schreef:

    Wat ook lekker is een wrap besmeren met filet american, rode ui en sla.
    Of tonijnmayo met kalfsfricadeau en sla hmmm
    Zalm en carpaccio blijven mijn favo’s

  24. Marie Louise schreef:

    Zachte geitenkaas met honing, rode pesto en geroosterde pijnboompitten….. succes gegarandeerd

  25. Annemarie schreef:

    Hoi Laura,

    Ik heb nu een aantal keer wraps gemaakt, maar ze komen er nooit zo mooi uit te zien als die van jou! Ik verdeel alles over de wraps en rol ze dan heel strak op en leg ze vervolgens in de koelkast. Toch zie ik nooit een mooie spiraal, maar zit vaak de sla in een rondje heel dik, snap je?
    Heb ik dan te veel of te weinig ingrediënten erop gedaan? Wat is het geheim? 🙂

    Groetjes,
    Annemarie

    1. Laura schreef:

      Klinkt eerder alsof er dan te veel sla op zit. En vanaf de rand beginnen met oprollen maakt het ook mooier (ipv eerst dubbelvouwen)

      1. Annemarie schreef:

        Dat was het inderdaad! Ik heb de wraps nu al twee keer gemaakt en nu zijn ze prachtig. Bedankt!

  26. Astrid schreef:

    Ik maak een wrap met roomkaas met kerrie aangemaakt, kipfilet en verse Mango en sla

  27. vL schreef:

    Beste Laura, onze lekkerste verjaardag wrap staat er niet bij, het recept komt van ene Laura 😉 en het is deze: http://www.laurasbakery.nl/cranberry-feta-wraps/ zeer populair op onze verjaardagen… (naast de carpaccio, de kipfilet en zalmwrapjes)

  28. Sara schreef:

    Tip voor de wrap met kip… dun laagje truffelmayonaise, kipfilet en rucula.. echt super lekker!

  29. Petra schreef:

    Welk merk kruidenkaas gebruiken jullie?

    1. Laura Kieft schreef:

      verschilt per keer, je kunt gebruiken welke jij lekker vindt.

      1. Petra schreef:

        Oke dan ga ik met Philadelphia proberen, bedankt!
        (Ik lust zelf geen kaas/melk/smeerkaas etc) 🙂

  30. Thea mooiman schreef:

    Wat is wrap, ik ben namelijk coeliak dat is dat ik geen tarwemeel enmelk mag gebruiken
    Graag u oordeel vriendelijke groet Thea Kaiser-mooiman

    1. Laura Kieft schreef:

      Ze worden ook wel tortilla’s genoemd, ze bestaan ook glutenvrij.

  31. Anna schreef:

    Het lijkt qua bereiding veel op pannenkoeken. Die maak ik ook wel met boekweitmeel (glutenvrij). En het recept is al melkvrij. Vandaag geprobeerd, ging prima. Voor de smaak probeer ik het volgende keer met wat amandelmelk ipv water.

  32. Betine schreef:

    Kan je de wraps ook 2 dagen voor het feestje alvast maken?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik zou ze persoonlijk niet al zo ver van tevoren maken.

  33. Mirjam schreef:

    Ik maak de kip wrap ook altijd én een vis variant! Meestal maak ik er een tonijn wrap bij, kruidenkaas/Philadelphia, tonijnsalade (zelfgemaakt is natuurlijk het lekkerste maar uit een bakje van bijvoorbeeld de Johma of een huismerk werkt ook prima!), en ijsbergsla! En je kan ‘m ipv met tonijn ook met zalm maken, dan gebruik ik geen zalmsalade maar gerookte zalmfilet. Alsje van vis houdt, erg lekker!!

  34. Ria van Pelt schreef:

    Ik wil ook wraps gaan maken. Welk deegprodukt is het beste? Libanees brood bv. van A.H.?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik zou voor tortilla’s gaan. Die kun je eventueel ook zelf maken: https://www.laurasbakery.nl/mexicaanse-tortillas/

  35. Mirjam schreef:

    Ik gebruik altijd naturel tortilla wraps!

  36. Ria schreef:

    Vind je die niet te dik. Bedankt, trouwens voor je antwoord.

  37. Hanneke Noordermeer schreef:

    Hoi Laura,
    Denk je dat de roomkaas blauw te kleuren is met butterfly pea tea? Voor een hapje bij een baby high tea.
    En hoe zou ik dat dan kunnen doen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik ken dat product niet, dus daar kan ik je helaas geen advies over geven.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *