Vitello tonnato wrap hapjes

Gepost: 27 juli 2018 Laatst bewerkt: 3 oktober 2023

VITELLO TONNATO WRAP HAPJES
maken

Misschien kende je het al, maar misschien nog niet. Na de carpaccio, begint nu ook de vitello tonnato steeds vaker op een menukaart op te duiken. Het is een voorgerecht van kalfsvlees overgoten met een saus op basis van tonijn. In deze wraps heb ik de tonijn uit de saus gelaten en het ingrediënt als een losse laag toegevoegd. Zo hebben deze vitello tonnato wrap hapjes net wat meer structuur. Daarnaast is kalfsvlees niet altijd heel makkelijk verkrijgbaar, dus geef ik daar hieronder een alternatief voor. Ik vind het een leuke en lekkere twist op dit klassieke gerecht waar ik zelf best wel fan van ben én het is natuurlijk een perfect hapje voor bij een picknick.

recept VITELLO TONNATO WRAP HAPJES

VITELLO TONNATO WRAP HAPJES
recept

VITELLO TONNATO WRAP HAPJES
Opslaan Recept afdrukken
Nog geen beoordeling

Vitello tonnato wrap hapjes

Deze vitello tonnato zijn heerlijke hartige hapjes voor bij de picknick of op feestjes. Makkelijk te maken en zo weer op!
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 2 grote tortilla wraps
  • 100 gram kalfsfricandeau
  • 1 blikje tonijn
  • rucola
  • 100 gram mayonaise
  • 1 tl kappertjes
  • 1/2 tl mosterd
  • 1 tl citroensap
  • zout en peper

Instructies

  • Begin met het maken van de saus door de mayonaise, enkele kappertjes, 1/2 tl moster en 1 tl citroensap in een blender of met de staafmixer te pureren. Breng de saus verder op smaak met zout en peper.
  • Smeer beide wraps in met de saus en beleg met de fricandeau. Houd één rand een beetje vrij, zodat je de wraps mooi kunt sluiten na het rollen. Verdeel de tonijn en de rucola over de fricandeau. Druppel nog wat extra saus over het geheel en voeg eventueel nog enkele kappertjes toe.
  • Rol strak op en omwikkel met vershoudfolie. Draai de uiteinden van de folie strak op en leg minstens 1 uur weg in de koelkast.
  • Snijd de opgerolde wraps in kleine rolletjes en steek er een prikker in. Je vitello tonnato wrap hapjes zijn nu klaar.

Tips

  • Tip: kalfsfricandeau vind je niet standaard bij je slager of supermarkt, kies daarom voor gewone fricandeau. Rosbief is ook nog een optie als je geen fricandeau kunt vinden.
  • Bewaren: afgedekt in de koelkast. 

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

4 reacties

  1. Marjolein schreef:

    Lijkt mij heerlijk!
    Een klein vraagje..
    Wat voor tonijn uit blik heb jij gebruikt? Tonijn in olie of tonijn in water?
    (Of maakt dat helemaal niks uit?)

    1. Lian van Rens schreef:

      Maakt voor dit recept niet uit. Is eerder een voorkeur in smaak.

  2. Diane schreef:

    Heerlijk, maar met kerst heb ik ook een vis hater. Wat is een Goed alternatief voor de tonato voor deze gast?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept