Spinazie-roomkaas wraps

Gepost: 20 januari 2017 Laatst bewerkt: 20 januari 2025
Spinazie-roomkaas wraps

Wraps doen het bij ons in de familie op elk feestje goed. Echt hoor, zodra die schaal op tafel staat duurt het niet lang voordat er alleen nog maar prikkers op liggen. Meestal is het de klassieker die wordt geserveerd; met kruidenkaas, kipfilet en sla. Die blijft lekker, maar omdat we er allemaal zo dol op zijn probeer ik regelmatig nieuwe varianten uit. Deze met spinazie-roomkaas wraps zijn daar een geslaagd voorbeeld van. Voor de zongedroogde tomaatjes gebruikte ik overigens de variant uit de koeling. Die zijn sappiger en frisser dan de tomaatjes uit een potje die op olie staan. Die kun je ook gebruiken hoor, maar probeer dit recept zeker eens uit met de tomaatjes uit de koeling.

BAKTIP: Op zoek naar nog meer bakinspiratie voor op de borrelplank? In Het Borrelhapjes Bakboek vind je nog veel meer verassende recepten.

spinazie-roomkaas wraps 2a

Spinazie roomkaas wraps borrelhapje

Opslaan
Recept afdrukken

4.29 van 7 stemmen

Spinazie-roomkaas wraps

Gevulde opgerolde wraps doen het altijd goed op feestjes. Natuurlijk kun je voor de klassiekers gaan, maar deze spinazie-roomkaas wraps met zongedroogde tomaatjes is ook een aanrader.
Porties: 20 stuks

Ingrediënten

  • 2 grote wraps
  • roomkaas
  • verse spinazie
  • zongedroogde tomaatjes (uit de koeling)
  • peper en zout

Instructies

  • Smeer de wraps in hun geheel in met een dun laagje roomkaas, verdeel hier blaadjes spinazie over. Ook deze kun je over de gehele wrap verdelen.
  • De zongedroogde tomaatjes leg je alleen in een rechte strook in het midden. Zo ben je ervan verzekerd dat je in elk hapje ook een stukje tomaat hebt zitten. Tot slot strooi je er nog wat peper en zout overheen.
  • Rol de wraps stevig op, steek er prikkers in en snijd de wrap in plakjes.
Bewaren

Bewaar de hapjes afgedekt in de koelkast tot je ze serveert.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

9 reacties

  1. Homemade by Joke schreef:

    Mmmmm ziet er goed uit hoor.
    Lekker bij een avondje Wie is de mol kijken ?
    Liefs, mam ❤️

  2. Anne schreef:

    Wat een heerlijk recept zeg, ook zulke mooie frisse foto’s!

  3. Loes schreef:

    Zelf je tomaatjes drogen is ook erg lekker hoor!

    1. Laura schreef:

      Zeker weten, daarvoor staat er ook een recept/how to online 🙂

  4. Daniëlle schreef:

    Dat ziet er heerlijk uit! Binnenkort maar eens proberen.

  5. Dees schreef:

    Lieve Laura, Het ziet er iedere keer weer geweldig uit. De spinazie rolletjes lijken me geweldig.
    Waar koop je de zongedroogde tomaatjes uit de koeling, ik ken ze nog niet?
    Bedankt en veel succes!

    1. Laura schreef:

      Ik zie ze zelf altijd bij Deka en AH, maar andere supermarkten zullen ze ook hebben. Liggen meestal in de koeling ergens bij de salades.

  6. Ellen schreef:

    Hoi! Roomkaas naturel of met kruiden, wat raad je aan?

    1. Laura Kieft schreef:

      Wat jij lekker vindt, ik gebruikte naturel.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept