Ook de hartige recepten zijn dit jaar weer aanwezig in de advent. Waar ik vorig jaar voor Sinterklaas loempia’s maakte in de vorm van de zak van de Sint, leek het mij leuk om dit jaar met filodeeg een hartig kerstrecept te maken. Het werden christmas crackers, met een vulling van kip, feta en pompoen. Een combinatie die het altijd goed doet. Mocht je geen fan zijn van feta, dan is geitenkaas ook een heel erg goed alternatief. Al is in principe alles mogelijk als je het over de vulling hebt. Ja ja, heb je mij weer met de eindeloze mogelijkheden 😉 . Maar het is echt zo. Al ga ik die nu niet allemaal beschrijven natuurlijk. Daar ga ik vanzelf mee aan de slag en dan zie je die recepten wel weer verschijnen hier. Ga ik je nu eerst vertellen hoe je deze christmas crackers met kip, feta en pompoen maakt!
BAKTIP: Om van het opgerolde filodeeg daadwerkelijk christmas crackers te kunnen maken, heb je bindtouw (of keukentouw) nodig.
Hallo, als ik de CHRISTMAS CRACKERS een dag van te voren maak en op het moment van serveren nog even in de over doe, worden ze dan wel weer knapperig?
Zeker!