Mexicaanse tortilla’s

3 juli 2020
Mexicaanse tortilla’s
65

Ik zal niet zeggen dat ik tegenwoordig altijd zelf mijn tortilla’s bak, maar sinds ik ze maakte voor Het Borrelhapjes Bakboek doe ik dat wel steeds vaker. Het is ook echt niet moeilijk om zelf Mexicaanse tortilla’s te bakken. Als het deeg eenmaal klaar is verdeel je het in stukken en rol je het superdun uit. Het is altijd mijn doel om de tortilla’s zo dun mogelijk te maken. Als ik tevreden ben leg ik ze in een hete pan, bak ze even kort aan beide zijdes en daarna is je zelfgemaakte tortilla klaar. Ga jij ze eens proberen?

Mexicaanse tortilla’s

Heb je wel eens zelf Mexicaanse tortilla's gemaakt? Is dus helemaal niet moeilijk, ik deel het recept met je!
Porties: 16 stuks

Ingrediënten

  • 450 gram bloem
  • 1 tl zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 ml olijfolie
  • 250 ml lauwwarm water

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in een kom en kneed met een mixer in een paar minuten tot een mooie bal. Verdeel het deeg in 16 stukken, maak er mooie balletjes en leg ze op een bebloemd oppervlak. Druk ze met de hand wat platter en dek ze af met een schone theedoek.
  • Laat minimaal 15 minuten rusten (en maximaal 60) voordat je verdergaat.
  • Pak steeds een bolletje deeg. Bestuif je werkblad goed met bloem en rol het deeg zeer dun uit. Mijn tortilla’s zijn ongeveer 20 centimeter in doorsnede.
  • Verhit een pan op hoog vuur (er is geen olie nodig). Bak de tortilla’s ongeveer 1 minuut, draai dan om en haal na zo’n 20 seconden uit de pan. Het kan per pan iets verschillen, de kenmerkende bruine plekjes zijn een goede indicatie om te zien of je tortilla gaar is.
Bewaren

In een afgesloten bak in de koelkast ongeveer 2 dagen houdbaar. Invriezen is niet aan te raden.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

10 reacties

  1. Pieternel schreef:

    Ha Laura, bedankt voor het recept het ziet er inderdaad eenvoudig uit. Heb je ook tips voor het verminderen van het recept? Ik ben namelijk single en 16 wraps in 3 dagen op eten is een beetje spontaan vrees ik.

    1. Yvon schreef:

      Ik zou dan gewoon een kwart nemen van de aangegeven hoeveelheden (dus alles delen door 4) en dan heb je 4 tortilla’s.

      1. Pieternel schreef:

        Hoe doe je dat dan met het zout en de bakpoeder?

        1. Yvon schreef:

          Ik heb een setje met maatschepjes, een theelepel is 5ml en er zit er ook 1 bij van 1ml. Ik zou dan die van 1 ml met een kopje erop doen (maar waarschijnlijk gewoon een snuf voor het zout).

        2. Dennis schreef:

          Gewoon allebei een snufje.
          Of 1/4 tl.

    2. s schreef:

      je kunt ze ook makkelijk invriezen in een plastic zak.

  2. Merel schreef:

    Super lekker recept, bedankt voor het delen! Heb er echt van genoten! Ga het vaker maken.

  3. Fenneke schreef:

    Hoi Laura, wat voor bloem gebruik je? Tarwebloem of patentbloem?

  4. Linda schreef:

    Wauw,deze zijn zo lekker. Gebakken in een gietijzeren pan. De hoeveelheid voor 1 persoon is meer dan genoeg voor 2.
    Jammie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *