Tortilla cups met ei

Gepost: 24 januari 2020 Laatst bewerkt: 8 november 2024
Tortilla cups met ei

Ze staan alweer bijna 4 jaar online, maar de broodjes met spek en ei zijn nog steeds hartstikke populair. Snap ik best, want ik maak ze zelf ook nog regelmatig. Inmiddels heb ik al verschillende varianten gemaakt, van gewoon met een sneetje brood tot het gebruiken van croissantdeeg. Nieuw zijn de tortilla cups met ei, ik maakte ze dit keer ook vegetarisch en met een klein Mexicaans tintje. Ik gebruikte onder andere maïs en paprika als smaakmakers, heerlijk! Als je ze wilt serveren bij het avondeten zou je ze verder kunnen vullen met bonen en gehakt, dan vullen ze wat meer. Maar ook gewoon zo met een lekkere salade erbij zijn ze heerlijk als maaltijd.  Ik heb nu al zin om nog meer variaties te maken.

Tortilla cups met ei-2a

 

Tortilla cups ei

Opslaan
Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Tortilla cups met ei

Vul een tortilla met ei en diverse groenten voor een heerlijke maaltijd. Samen met een salade zowel heerlijk bij de lunch als voor het diner.
Porties: 4 stuks

Ingrediënten

  • 4 mini tortilla's
  • 4 eieren
  • 1-2 bosui
  • 3-4 el maïs
  • halve (rode) paprika
  • handje geraspte kaas
  • peper en zout

Instructies

  • Gebruik 4 ramekins of kleine ovenschaaltjes. Een muffinvorm vond ik zelf net iets te klein om de tortilla goed te vormen.
  • Vouw de randen van de tortilla's rondom een beetje om er een bakje van de maken dat je in het ovenschaaltje verder kunt vormen.
  • Snijd alle groenten fijn en verdeel vast een deel over de bodem van de vormpjes.
  • Breek de eieren en zorg dat er in ieder bakje een ei zit. Verdeel de rest van de groenten erover. Strooi er wat geraspte kaas over en breng op smaak met peper en zout.
  • Zet de tortilla cups in de oven en bak ze in ongeveer 15 minuten op 200 graden (boven- en onderwarmte)
Tips

Houd de tortilla cups in de gaten. Als ze te donker worden kun je ze afdekken met aluminiumfolie. Zo gaart het ei wel verder, maar zullen de tortilla's niet verbranden.
Bewaren

2-3 dagen in de koelkast houdbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

8 reacties

  1. Jenske schreef:

    Hoi Laura,
    Klinkt super lekker! Je zou dit vast ook in de Airfryer kunnen maken. Heb je enig idee op hoeveel graden en hoe lang ze daar dan in zouden moeten?
    Alvast bedankt voor je reactie.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat durf ik niet te zeggen, maar ik zou beginnen met dezelfde temperatuur en 6-7 minuten.

  2. Meike schreef:

    Hoi Laura, zou hier gehakt bij kunnen? Zo ja, hoe raad jij dit aan te verwerken in het recept?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Zelf heb ik het niet uitgetest, maar je zou kunnen proberen het (gebakken) gehakt met het ei te mengen voor het in de cups gaat.

  3. Anke schreef:

    iki heb de tortilla bakvormpjes van Laura gekocht maar kan daar nergens een recept van vinden.
    Kunt u me daar bij helpen?

  4. Anke schreef:

    iki heb de tortilla bakvormpjes van Laura gekocht maar kan daar nergens een recept van vinden.
    Kunt u me daar bij helpen?
    Sorry fout gemaakt in email adres vandaar opnieuw.

    1. Laura Kieft schreef:

      We delen daar binnenkort een lekker recept voor, maar tot die tijd is dit recept ook erg lekker om te maken in de tortilla bakvormpjes!

  5. Anke schreef:

    Ik kijk al uit naar het recept.
    Ik hoop dat het snel komt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept