Klaar voor een week vol borrelhapjes? Deze week (vanaf woensdag) ligt Het Borrelhapjes Bakboek eindelijk in de (online) winkels en daarom is dat ook het thema op Laura’s Bakery deze week. Heerlijke borrelrecepten, een kijkje in het boek en wellicht deel ik ook nog wel een recept met jullie uit het boek 😉 . Dat belooft een heerlijke week te worden! We trappen de week af met deze toffe quesadillakrans met dip. Ziet er niet alleen fantastisch uit, smaakt ook nog eens zo. Een aanrader om te maken als je het mij vraagt, ik weet zeker dat iedereen hier enthousiast van wordt.
Quesadilla krans met dip
Quesadilla krans
Deze quesadilla krans is ideaal als borrelhapje. In een keer in de oven en daarna kan iedereen zijn eigen mini quesadilla eraf "scheuren".
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- 2 pakken kleine tortilla's 16 stuks
- 2 kipfilets gekookt in bouillon
- 80 gram geraspte cheddar
- 80 gram geraspte mozzarella
- 1 rode paprika fijngesneden
- 100 gram maïs
- 125 gram tomatensaus
- 1-2 tl bbq kruidenmix (volgens recept)
- extra geraspte kaas
- tomaten salsa saus (volgens recept)
Instructies
-
Halveer de tortilla's. Plaats een kommetje (waar je na het bakken een dipsaus in doet) in het midden van een bakplaat bekleed met bakpapier.
-
Pluis de gekookte kip zodat je kleine stukjes hebt en doe dit samen met de cheddar, mozzarella, paprika, maïs, tomatensaus en bbq kruidenmix in een kom. Roer door elkaar tot een smeuïg geheel.
-
Smeer de vulling uit over de gehalveerde tortilla en rol op als een hoorntje. Plaats de opgerolde tortilla met de smalle kant tegen het kommetje aan en ga zo rond. Stapel vervolgens de tweede laag tortilla's hier bovenop. Ga door tot de vulling op is. Het kan zijn dat je nog een tot een halve tortilla over houdt. Strooi wat extra geraspte kaas over de krans.
-
Haal het kommetje van de bakplaat af en plaats de quesadilla krans in een voorverwarmde oven van 180 °C (boven- en onderwarmte) voor 15-20 minuten. Bereid ondertussen de tomaten salsa saus volgens recept.
-
Schuif de krans op een houten plank of groot bord en plaats je kommetje met salsa in het midden. Serveer direct.
Tips
- Tip: De vulling kan vooraf bereid worden en één dag afgedekt in de koelkast bewaard worden. Ook de salsa kan vooraf bereid worden.
- Bewaren: Eenmaal afgekoeld, afgedekt bewaren in de koelkast voor 1-2 dagen.
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Waar is recept voor salsa?
Die link staat in de ingrediënten, even klikken op het ingrediënten of: https://www.laurasbakery.nl/tomaten-salsa-saus/
Kan je de krans ook een dag van te voren maken en dan met de borrel in de oven doen? Of worden de tortilla’s dan te slap?
Ik denk dat dit prima zou moeten kunnen.
Misschien lees ik het recept verkeerd, maar er staat “haal de schaal van de bakplaat af”. Maar ik lees in het voorafgaande niets van een schaal. Of ben ik nu kippig?
Ik snap je verwarring, ik bedoel het kommetje voor de saus. Heb het even aangepast in de tekst.
Dat betreft het kommetje voor de dipsaus.
Kun je de kip ook vervangen door gehakt of ander vlees?
Ja hoor, dat lijkt me zeker mogelijk!