Gerookte zalm wrap taartjes

14 juli 2017
45

Door Lian – Nu mijn zwangerschap achter de rug is, kan ik weer volop genieten van alles dat ik eerst niet mocht eten. Ik geniet nu extra veel van het uitlikken van de beslagkom en ook de biefstuk en sushi heb ik herontdekt. Dit betekent ook dat ik weer gerookte zalm van mijzelf mag eten. Ik bedacht daarom een variatie op de bekende zalm wrap. In plaats van een wrap besloot ik taartjes te maken met exact dezelfde ingrediënten. Ik wil hiermee laten zien dat je ook met hartige ingrediënten creatief kunt zijn en taartjes niet alleen maar zoet hoeven te zijn. Deze gerookte zalm wrap taartjes zijn hartig, fris en, vergeleken met zoete taartjes, een tikkeltje gezond. Ze kunnen geserveerd worden als voorgerecht of als een hapje bij de picknick of high tea. 

Gerookte zalm wrap taartjes

Wraps met gerookte zalm doen het altijd goed op feestjes. Deze gerookte zalm wrap taartjes zijn ook hartstikke lekker.
Porties: 4 taartjes (16 hapjes)

Ingrediënten

  • 4 grote wraps
  • 200 gram roomkaas
  • 200 gram mascarpone
  • peper en zout
  • 1 tl gedroogde dilletopjes
  • 200 gram gerookte zalm
  • 1 avocado
  • limoensap

Instructies

  • Steek met een ronde uitsteker of kookring 3 rondjes uit iedere wrap, voor ieder taartjes heb je namelijk 3 laagjes wrap nodig. Ik gebruikte een kookring van zo’n 8 cm in doorsnede.
  • Doe de roomkaas met de mascarpone in een kommetje en roer door elkaar. Breng op smaak met een beetje zout en peper en voeg de gedroogde dilletopjes toe.
  • Snijd vervolgens de avocado doormidden, verwijder de pit en de schil, en snijd de avocado helften in kleine blokjes. Sprenkel een beetje limoensap over de avocado om tegen te gaan dat deze bruin wordt.
  • Pak de kookring erbij en leg een uitgestoken rondje wrap op de bodem. Smeer met een klein flexibel spateltje het roomkaasmengsel in een dun laagje hierover uit. Verdeel 1/8 van de avocadoblokjes over de roomkaas en leg hier een plakje zalm op. Smeer over de zalm een tweede laagje roomkaas. Leg hier een tweede uitgestoken wrap op en herhaal het proces.
  • Duw het derde, en laatste, rondje wrap aan en verwijder de kookring. Je hebt nu een stevig gerookte zalm wrap taartje.
  • Steek 4 prikkers in het taartje en snijd met een scherp kartelmes in vieren om het taartje als hapje te serveren. Laat het als een heel taartje als je deze als voorgerecht wilt serveren.
Tips

Mocht je geen fan zijn van avocado, vervang deze dan door komkommer en laat de limoensap achterwege.

Heb je nu ook spontaan zin gekregen in gerookte zalm, maar vind je het te veel werk om er een taartje van te maken? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen een wrap met de ingrediënten te bedekken en deze op de ouderwetse manier op te rollen. Net zo lekker en een tikkeltje sneller klaar.

Bewaren

Afgedekt in de koelkast 1 dag te bewaren.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Lian van Rens

Lian is groot fan van de Amerikaanse keuken en ze is vooral gek op brownies, cheesecake en cinnamon rolls. Favoriete bezigheid als het regent? Verschillende variaties chocolate chip koekjes bakken.

3 reacties

  1. Caroline schreef:

    Ik ben zo dol op zalmwraps. Ga ze nu ook zeker een keer met avocado maken. Leuk idee!??

  2. Miranda schreef:

    Weer zo’n heerlijk recept dat wordt het schort aan doen en lekker in de keuken kokkerellen. Bedankt hiervoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *