Een paar maanden geleden deed ik al eens een poging tot het zelf maken van tortilla chips. Ik vergat toen alleen de kookwekker aan te zetten en zat met een bakplaat vol zwarte chips. Geen succes dus, sindsdien heb ik ook geen nieuwe poging meer gewaagd. Tot afgelopen weekend dan, toen ik hoorde van tortilla chips met Parmezaanse kaas. Dat wilde ik zelf wel eens proberen te maken, gelukkig had ik alles al in huis en kon ik gelijk aan de slag. Binnen 20 minuten zat ik al op de bank met mijn zelfgemaakte tortilla chips en een filmpje.
Tortilla chips met Parmezaanse kaas
Tortilla chips met Parmezaanse kaas
Deze tortilla chips met Parmezaanse kaas zijn hartstikke simpel om te maken en ontzettend lekker. Lekker bij de borrel of gewoon tussendoor.
Porties: 1 bakje vol
Ingrediënten
- tortilla’s (ik gebruikte 3 stuks van medium formaat)
- flinke scheut olijfolie
- 1-2 tl oregano
- Parmezaanse kaas (geraspt)
- peper en zout
Instructies
-
In een schaaltje doe je de olijfolie met de oregano en wat peper. Roer dit door elkaar en smeer de tortilla’s aan beide kanten in met dit mengsel. Snij de tortilla’s in punten en leg ze op een met bakpapier bekleed rooster. Strooi een beetje zout en flink wat Parmezaanse kaas over de tortilla punten.
-
Bak de chips in 12 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte), of tot de randjes mooi goudbruin gekleurd zijn.
-
Als je de chips uit de oven haalt, zijn ze aan de randjes al knapperig en in het midden nog wat zachter. Dat is prima, tijdens het afkoelen zullen ze helemaal knapperig worden.
Bewaren
In een afgesloten trommel tot 2 dagen te bewaren.
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Hmm dit is wel erg gemakkelijk 🙂
Die ga ik snel eens maken.
Wat een goed idee! Makkelijk en lekker!
Wij hebben altijd wel taco’s over. Invriezen kan wel, maar ze zijn dan wat minder. Dus dit is ideaal voor stuks die overblijven na de maaltijd! Super!
Zo had ik het nu ook gedaan inderdaad 😉
Tof idee ! Ik had ze op 200 graden gedurende 12 minuten gebakken, maar waren veel donkerder gebakken dan op de foto. De volgende portie maar 10 min. gebakken.
Heb je misschien een heteluchtoven? Dan moet je de temperatuur altijd 10-20% lager zetten.
Ziet er heerlijk uit! Zelfgemaakt is toch altijd het lekkerst:)
Die wil ik ook wel eens maken, lekker makkelijk!
ik heb een zoete variant gemaakt, leuk voor bij toetje, met kaneelsuiker.
wij vonden het zeker een aanrader.
Ha wat leuk, die heb ik toevallig ook laatst gemaakt (en komen nog online 😛 ) Lekker zijn die he!
Oei yum ga ik eens proberen van het weekend. Wellicht dat ik deze lekker vind want vind tortilla chips en chips überhaupt niet lekker
Hoelang kun je deze bewaren?
Enkele dagen, al zijn ze vers het lekkerst.