Mini burrito hapjes

Gepost: 22 september 2017 Laatst bewerkt: 3 oktober 2024
Mini burrito hapjes

Heb jij zin in een heuse fiesta Mexicana dit weekend? Want als je deze mini burrito hapjes gaat maken, bouw je vanzelf een gezellig feestje. Ik vond het in ieder geval een feestje om deze mini burrito’s te maken en daarna op te eten. Ze zijn niet alleen heel erg smeuïg en lekker, maar staan ook nog eens zo schattig. Ik zie al een tafel voor me met popcorn, nacho’s, chocolade en deze burrito hapjes voor een ultiem avondje film kijken. Lekker met z’n allen op de bank, om die herfst even officieel in te luiden. Ik vergeet dan maar gauw even dat we al een paar weken herfstweer hebben. 

Mocht je geen filmavondje op de planning hebben staan, maar komen er wel gasten over de vloer dan zijn deze hapjes natuurlijk ook een leuke afwisseling op de loempia’s of bitterballen. Of serveer ze er gewoon naast, nog lekkerder! Ik beloof je dat je geen spijt zult krijgen als je deze hartige Tex-Mex snack maakt.

mini-burritos-2

 

Kleine burritos

Opslaan
Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Mini burrito hapjes

Deze mini burrito hapjes zijn de perfecte snack voor tijdens een filmavondje of ander feestje. Ze zijn gemakkelijk te maken en waarschijnlijk ook snel op!

Ingrediënten

  • 4 grote tortilla’s
  • 450 gram half-om-half gehakt
  • 75 gram geraspte kaas
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 l koflookpoeder
  • 3/4 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl komijnzaad gemalen
  • 1/2 tl koriander
  • Snufje chilipoeder (of meer naar wens)

Voor erbij

  • 75 gram geraspte kaas
  • Guacamole (volgens recept)
  • zure room
  • hot sauce

Instructies

  • Begin door de vulling te bereiden. Bak het gehakt rul en voeg de tomatenpuree en alle kruiden toe. Roer goed door en laat even bakken. Voeg als laatste de geraspte kaas toe. Haal de pan van het vuur zodra de kaas gesmolten is.
  • Snijd de tortilla’s in vieren zoals je hierboven ziet. Iedere mini tortilla wordt een mini burrito hapje.
  • Neem een kwart tortilla en schep hier 1 el van het gehaktmengsel op. Zorg dat de vulling zo hoog mogelijk ligt, maar houd wel een klein vouwrandje vrij.
  • Breng de zijkanten naar binnen toe en houd vast. Vouw nu de mini burrito door deze zo strak mogelijk naar de punt toe dicht te rollen.
  • Rol door totdat de mini burrito goed dichtgevouwen is en en ook dicht blijft zitten. Plaats met de vouw naar beneden in een met aluminiumfolie beklede ovenschaal.
  • Herhaal bovenstaande stappen totdat alle vulling op is.
  • Strooi de 75 gram geraspte kaas voor erbij over de mini burrito’s en zet voor 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Serveer met zure room, guacamole en een beetje hot sauce.
Bewaren

Wil je de burrito’s van tevoren bereiden, maar niet direct afbakken? Vouw dan de aluminiumfolie dicht en plaats afgekoeld in de koelkast tot aan gebruik.

mini-burritos-svs

Het leuke aan deze mini burrito’s is dat je ze makkelijk van tevoren kunt bereiden en pas vlak voor het moment van serveren in de oven afbakt. De hapjes zijn niet alleen origineel, maar ook nog eens ontzettend lekker. Ik ben benieuwd of er Tex-Mex fans zijn die deze hapjes dit weekend nog gaan maken!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

11 reacties

  1. Broodjeskantine schreef:

    Ik ben geregeld aan het googelen op nieuwe trends in de wereld van warme en koude hapjes voor mijn eigen onderneming. Zo kwam ik op jouw blog terecht. Erg innovatief zo een mini burrito, heb ik nog niet eerder voorbij zien komen!

    1. Lian van Rens schreef:

      In Nederland zie je sowieso weinig Tex-Mex hapjes. Ik vind mijn inspiratie graag in Amerika!

  2. Hallo schreef:

    Hoi, is het recept voor 15 hapjes of voor 24? Want het recept zegt 15 maar als je 6 wraps in 4en snijdt heb je toch 24 puntjes? Of is daar niet genoeg vulling voor? Groetjes

    1. Lian van Rens schreef:

      Het is voor 14-16 mini burritos. Je ziet ze in de schaal liggen. Ik was waarschijnlijk niet wakker toen ik dat schreef van die 6 wraps. Ik pas het aan! Bedankt voor de oplettendheid ?

      1. Hallo schreef:

        Ze waren echt super lekker! Dankjewel voor het leuke idee 🙂
        (Ik kon trouwens met 500g vlees er 22 van maken)

        1. Lian van Rens schreef:

          Wellicht heb je minder vulling per burrito gebruikt dan ik 😉 Maar door meer gehakt en kaas te gebruiken kun je natuurlijk wel alle 6 de vellen in zo’n pak gebruiken.

  3. Yvonne schreef:

    Volgens mij is 6 x 4 ook 24. Neem toch aan dat je de rest niet weggooit ?
    Lijkt mij overigens wel erg lekker !

    1. Lian van Rens schreef:

      Het is voor 14-16 mini burritos. Je ziet ze in de schaal liggen. Ik was waarschijnlijk niet wakker toen ik dat schreef van die 6 wraps. Ik pas het aan! Bedankt voor de oplettendheid ?

  4. Karen schreef:

    Vandaag gemaakt voor familie die langskwam. Iedereen super enthousiast… Super lekker!

  5. Danielle schreef:

    Zouden deze ook koud gegeten kunnen worden?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor dat kan.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept