Op Pinterest kwam ik een aantal keer een foto tegen van cranberry feta wraps. Dat leek mij best lekker! Ik vond geen duidelijk recept met hoeveelheden, maar de ingrediënten stonden wel vermeld. Ik heb daarmee zelf wat gepuzzeld en hier thuis was iedereen erg enthousiast over het resultaat. Kijk, dat is nog eens mooi! Het is een verrassende smaakcombinatie moet ik zeggen. Een hartig hapje met een zoete twist van de cranberries en de lente uitjes die het weer iets pittigs geven. Dus ben je nog op zoek naar wat lekkers bij de kerstborrel? Stop met zoeken, want dit gaan de gasten zeker lekker vinden!
Cranberry feta wraps
HET BORRELHAPJES BAKBOEK
Met ruim 150 recepten organiseer jij voortaan borrels waar iedereen op afkomt. De recepten zijn opgedeeld in verschillende hoofdstukken zodat je makkelijk kunt kiezen tussen borrelhapjes die je met of zonder oven maakt. De wraps zijn natuurlijk ook van de partij in hun eigen hoofdstuk.
Cranberry feta wraps
Deze cranberry feta wraps zullen het goed doen op elke kerstborrel. Dit hapje is verrassend lekker met de zoete cranberries en pittige lente uitjes.
Porties: 45 hapjes
Ingrediënten
- 4 grote wraps
- 200 gram roomkaas (een heel bakje)
- 100 gram feta
- 2 fijngesneden lente uitjes
- 75 gram gedroogde cranberries
Instructies
-
Doe alle ingrediënten in een kom en meng door elkaar. Zorg dat de cranberries en lente uitjes gelijkmatig zijn verdeeld door het mengsel. Ik verkruimelde de feta eerst, dan is het eenvoudig te vermengen met de rest van de ingrediënten.
-
Verdeel het roomkaas-feta mengsel over de wraps en smeer uit over de gehele wrap. Doe dit ook zo dicht mogelijk bij de randjes, bij het oprollen doet het mengsel ook gelijk dienst als plakmiddel.
-
Rol de wraps strak op vanaf het begin, vouw ze dus niet eerst dubbel.
-
Met een scherp mes snij je de zijkanten van de wraps weg. Snij vervolgens elke wrap in 10-12 plakjes.
Bewaren
Bewaar de cranberry feta wraps afgedekt in de koelkast totdat je ze serveert.
Deze wraps kun je heel goed van tevoren maken zodat je op het moment van serveren niet meer in de keuken hoeft te staan. Je hoeft ze dan alleen nog maar uit de koelkast te halen en te serveren aan je gasten.
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Hoi Laura,
Welke roomkaas heb jij gebruikt?
Groetjes 🙂
het AH huismerk heb ik gebruikt.
Mmm’, wat leuk om voor de feesten cranberries te gebruiken! Helemaal kerstig, maar toch eenvoudig om te maken!
Het ziet er leuk uit zo met die rode stukjes!
Lijkt me heerlijk.
Denk je dat het mogelijk is om, als de wraps nog een rol zijn, er dan stokjes (bv feestelijk kerststokje) in te steken en ze dan te snijden. Dan blijft alles mooi vast zitten, en het serveert zo leuk.
Of is er dan de kans dat de vulling er aan de zijkant (wat eerst de bovenkant was) uitloopt?
Je kunt hier prima stokjes insteken, maar ook zonder blijven ze goed zitten als je het mengsel tot de randjes smeert.
Ik maak vaak wraps als hapje bij verjaardagen. Ik ga deze zeker uitproberen! Nog een tip, verwarm de wrap even in de magnetron voordat je hem besmeerd, zo rolt ie makkelijker omdat ie niet meer zo stug is en scheurt dan ook niet.
Groetjes,
jacqueline
Ik maak deze wraps ook vaak. Ik had ze ook al gespot op Pinterest en ze stonden vorig jaar reeds op de hapjestafel van Kerstmis en een feestje met mijn collega’s.
Ik maak altijd een mengsel van feta en roomkaas, smeer dit op de wraps en strooi vervolgens de cranberries en lente uitjes erop. Ik vind dat je zo nog beter kan zorgen dat de ingrediënten gelijkmatig verdeeld zijn.
groetjes!
Kan ik dit nu al maken voor donderdag aangezien ik morgen en donderdag nog moet werken. Of is dat echt te lang van te voren? Het ziet er zo lekker uit dat ik ze graag meeneem naar de gasten waar ik ben uitgenodigd :-):-)
Ja dat kan wel hoor!
Heerlijk en fraai! Zo snel te maken, ik verpakte ze opgerold nog de dag ervoor stevig in plastic folie en sneed ze een paar uur eerder op 1e Kerstdag in plakjes. Jammer dat ik hier geen foto kan plaatsen, ze zien er namelijk zo lekker uit, ik had de andere helft van het bord gevuld met zalmwrap plakjes, maar die van Laura zijn nóg lekkerder!
Daarnet hebben we de cranberry wraps gegeten. Heerlijk, dat gaan we vaker doen.
Ik ga hier dus even deze wraps aan zitten prijzen want deze zijn en simpel te maken en zo verschrikkelijk lekker. Een wrap die zeker vaker gemaakt gaat worden. Een echte aanrader!!
Liefs, mam ♥
Wat voor roomkaas gebruik je dan moncou/pfiledelfia?
Philedelphia (maar dan een huismerk versie 😉 )
Is er een alternatief voor fetakaas? Ik vind het recept zo leuk, maar dat ze houden hier niet van feta. 🙂
Je zou ook alleen roomkaas kunnen gebruiken, of wat ricotta of mascarpone toevoegen.
Dank je wel! Ik ga ermee aan de slag. Een leuk receptje voor de kerst. 🙂
Heerlijk, makkelijk en het ziet er superfeestelijk uit. Ik heb het neergezet als spread voor op toastjes (van die rondjes brood in de oven lekker getoast). iedereen was heel enthousiast en ik heb de link naar het recept ook al doorgegeven aan diverse mensen. Voor mijn volgende feestje ga ik het ook als wrap proberen.
Goed idee om het als spread op tafel te zetten zeg!
Hallo Laura. Vandaag 18-8-2018 hebben mijn dochter & ik als vrijwilligers je wrap met cranberries, roomkaas enz. gemaakt voor de deelnemers van de Dou-Marathon-Putten. We kregen er echt heel veel positieve reacties op. Dus, hartelijk bedankt voor je mooie recept!
Zijn gedroogde cranberries hetzelfde als die je in het koelvak in een zak koopt? Ben bang dat ik de verkeerde kocht. Ik proefde er net eentje maar die smaakte niet zoet, eerder zuur. Dus denk dat dit niet goed gaat of is er een manier om deze iets zoeter te maken?
Oei nee. Gedroogde cranberry’s vind je bij de rozijnen. Jij hebt waarschijnlijk verse cranberry’s te pakken en die zijn inderdaad erg zuur. Je zou er compote van kunnen maken! https://www.laurasbakery.nl/cranberry-compote/
Dankjewel, ik was er al bang voor…..