Hartige bladerdeeg hapjes inspiratie

17 augustus 2020
Hartige bladerdeeg hapjes inspiratie
13

Het was afgelopen week veel te warm om de oven te zetten, maar gelukkig kan het inmiddels weer. Daarom heb ik een flinke rits hartige bladerdeeg hapjes voor jullie verzameld. Heerlijk als borrelhapje of om mee te nemen naar een picknick. Combineer de hapjes dan met een lekkere salade of wat groentesnacks (met dip natuurlijk). Wie het aandurft raad ik aan om het bladerdeeg zelf te maken met het recept uit mijn Borrelhapjes Bakboek, geen must maar wel ontzettend lekker, luchtig en knapperig.

Ga je aan de slag met een variatie op een van onderstaande hartige bladerdeeg hapjes, of heb je een eigen favoriet? Stuur jouw hapje dan in bij de Bakstrijd, want het thema van deze maand is uiteraard: hartige bladerdeeg hapjes.

Bladerdeeg bakjes. Ik vind ze ideaal! Dankzij de mini-muffinvorm heb je gelijk 24 hapjes en je kunt ze zowel met als zonder vulling afbakken. Ik ben dol op alles dat met caprese te maken heeft, dus natuurlijk maakte ik een caprese bladerdeeg bakje. Ook de variant met brie en cranberry zal heel snel van je borrelplank verdwijnen.

Er gaat niks boven zelfgemaakte bladerdeegstengels of kaasvlinders. De rozemarijn-kaas twisters zijn zo makkelijk om te maken en ontzettend leuk hapje bij een high tea of picknick. Datzelfde geldt voor de kaasvlinder, alleen maakte ik er deze variatie op: bladerdeeg parmaham harten!

Deze bladerdeeg sandwiches zijn perfect voor een picknick of high tea. Ik vulde ze met mozzarella, pesto en kalkoenfilet, maar je kunt er alle kanten mee op. Ook het champignon bladerdeeg hapje laat zich graag richting een picknick of borrel vervoeren.

Bladerdeeg hapjes met spinazie maak ik erg graag. En zoals je ziet smaakt spinazie vooral erg goed met kaas, bijvoorbeeld in de spinazie-ricotta hapjes. De groene kleur van de spinazie geeft het hapje ook meteen een mooi kleuraccent, waardoor het patroon in de spinazie-feta spiralen extra goed te zien is.

Een knakworstjeskrans is eigenlijk bij jong en oud een groot succes, maar het is al helemaal een fijn hapje voor kinderen. Dan kunnen de volwassenen zich bijvoorbeeld storten op de zalige camembert bites.

Met welk hartig hapje ga jij aan de slag? Mocht er nog wat overblijven, dan lees je in dit artikel alles over het bewaren en opwarmen van bladerdeeg hapjes.

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

2 reacties

  1. An van Dam schreef:

    Zo gezellig en mmm lekker en makkelijk de fijne bladerdeeg hapjes. Van mij mag je recepten blijven sturen. Alvast bedankt…….

  2. Anita schreef:

    Ziet er geweldig uit graag zou ik wat lekkere recepten
    Ontvangen voor zoete gerechte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *