Mediterraanse mini muffins

Mediterraanse mini muffins
23

Mini muffins, ik ben er dol op. Om te maken, maar ook om te eten uiteraard. Ik maak ze vaak voor bij een borrel of high tea. Als tussendoortje zijn ze trouwens ook perfect, of stop ze in de picknickmand! Met deze mediterraanse mini muffins kun je dus alle kanten op. Zorg dat je er genoeg maakt, want hier thuis waren ze op voor we er erg in hadden.

Mediterraanse mini muffins

Als tussendoortje of bij een borrel, high tea en picknick. Met deze mediterraanse mini muffins kun je alle kanten op.
Porties: 30 stuks

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 250 ml melk
  • 250 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • peper
  • 50 gram zwarte olijven in stukjes
  • 2 tl rozemarijn
  • 2 tl oregano
  • 50 gram zongedroogde tomaatjes fijngesneden
  • 2 tenen knoflook uitgeperst
  • 50 gram geraspte kaas

Instructies

  • Pak er twee kommen bij. In de eerste kom doe je het ei, de olie en melk. Roer door elkaar.
  • In de tweede kom doe je de rest van de ingrediënten, roer ook dit door elkaar.
  • Giet het melkmengsel bij de droge ingrediënten en gebruik een spatel om het door elkaar te mengen, het is niet erg als er nog wat klontjes in zitten.
  • Verdeel het beslag over de vormpjes, je vult ze tot net iets onder de rand.
  • Bak de mediterraanse mini muffins in 16-18 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) of tot ze mooi goudbruin zijn gekleurd.
Tips

Je kunt hier ook 10-12 grote muffins van maken. Dan zullen ze ongeveer 30 minuten nodig hebben op 180 graden.

Bewaren

In een afgesloten verpakking buiten de koelkast 4-5 dagen houdbaar.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *