Mini muffins, ik ben er dol op. Om te maken, maar ook om te eten uiteraard. Ik maak ze vaak voor bij een borrel of high tea. Als tussendoortje zijn ze trouwens ook perfect, of stop ze in de picknickmand! Met deze mediterraanse mini muffins kun je dus alle kanten op. Zorg dat je er genoeg maakt, want hier thuis waren ze op voor we er erg in hadden.
Mediterraanse mini muffins
Mediterraanse mini muffins
Als tussendoortje of bij een borrel, high tea en picknick. Met deze mediterraanse mini muffins kun je alle kanten op.
Porties: 30 stuks
Ingrediënten
- 1 ei
- 100 ml zonnebloemolie
- 250 ml melk
- 250 gram bloem
- 2 tl bakpoeder
- snuf zout
- peper
- 50 gram zwarte olijven in stukjes
- 2 tl rozemarijn
- 2 tl oregano
- 50 gram zongedroogde tomaatjes fijngesneden
- 2 tenen knoflook uitgeperst
- 50 gram geraspte kaas
Instructies
-
Pak er twee kommen bij. In de eerste kom doe je het ei, de olie en melk. Roer door elkaar.
-
In de tweede kom doe je de rest van de ingrediënten, roer ook dit door elkaar.
-
Giet het melkmengsel bij de droge ingrediënten en gebruik een spatel om het door elkaar te mengen, het is niet erg als er nog wat klontjes in zitten.
-
Verdeel het beslag over de vormpjes, je vult ze tot net iets onder de rand.
-
Bak de mediterraanse mini muffins in 16-18 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) of tot ze mooi goudbruin zijn gekleurd.
Tips
Je kunt hier ook 10-12 grote muffins van maken. Dan zullen ze ongeveer 30 minuten nodig hebben op 180 graden.
Bewaren
In een afgesloten verpakking buiten de koelkast 4-5 dagen houdbaar.
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Dag Laura,
Heb ze nog niet gemaakt…. Maar wat ziet het er heerlijk uit!
En leuk de bereidingsfoto’s er bij.
Sowieso zien jouw gerechtpagina’s er goed uit; en erg handig, het printblok.
Ik ben meer van het hartige; en ontdek dit nu op jouw site. Kom vast later nog kijken naar meer heerlijkheden.
Ik heb ze gemaakt en ze waren heerlijk!
Ziet er heerlijk uit! Kan ik ze 2-3 uur op voorhand maken en in de koelkast bewaren tot ik ze zal afbakken?
Dat kan prima denk ik!