Mocht je de Jordaanse kofta van afgelopen week al op je planning hebben staan: zet dit recept voor baba ganoush er dan ook gelijk maar op. In Jordanië at ik deze aubergine dip dagelijks, vaak nog meerdere keren per dag ook. De baba ganoush en hummus stonden namelijk zo’n beetje bij iedere lunch op tafel en later ook weer bij het avondeten. De dip maak je van gegrilde aubergine en is helemaal niet moeilijk. Lekker om flatbread in te dippen, maar op een stokbroodje of toastje smaakt het ook uitstekend.
BAKTIP: Op zoek naar nog meer inspiratie? In Het Borrelhapjes Bakboek staan nog veel en veel meer sauzen, dips en spreads.
Wat heerlijk hè om op vakantie kookinspiratie op te doen. Ik maak ook graag baba ganoush sinds een vakantie in de Sinaï ?
Destijds kon ik niet makkelijk tahin vinden (is nu gewoon bij AH) en dan maakte ik eerst zelf een prutje van sesamzaadjes en wat water en/of olijfolie en/of citroensap. Ook lekker en goed te doen ??
Volgens mij bedoel je in de ingrediëntenlijst paprikapoeder (niet paprika). Hoewel die typo me doet denken aan mijn nieuwste verslaving.. muhammara! Past ook goed bij de kofta en baba ganoush ?
Dat bedoelde ik inderdaad, thanks voor je berichtje!
Ik maak het ook regelmatig, op advies van iemand maak ik het met gegrilde aubergine uit een pot die ook al fijn gemaakt is. Makkelijk als je alleen bent en hoef je niet een grote hoeveelheid te maken. De rest uit de pot gebruik ik eventueel in soep of ovenschotel
Wat slim! Bij mij gaat de baba ganoush er toch altijd heel snel doorheen, ook al ben ik alleen haha.