Avocado-limoen roomkaasspread + diptips

Avocado-limoen roomkaasspread + diptips
45

Wie had gedacht dat ik nog eens ontzettend enthousiast zou worden van toastjes? Ik dus niet, maar het is echt zo. Toen ik mijn Borrelhapjes Bakboek aan het maken was begin dit jaar, heb ik alle winkels afgespeurd naar toastjes. Ik wilde graag zo veel mogelijk (fotogenieke) soorten hebben voor de fotografie van alle dips en spreads. En eerlijk, het aanbod was niet zo gevarieerd als ik had gehoopt. Vooral de smaken van de toastjes waren vrijwel hetzelfde, daar zat weinig vernieuwends in. Op zich prima, want je gebruikt ze in combinatie met dips en spreads die verschillende smaken hebben, maar er lag een kans. Lag dus, want Haust heeft er waarschijnlijk hetzelfde over gedacht en heeft maar liefst 7 (!) nieuwe soorten producten op de markt gebracht. Allemaal verschillende smaken ook nog eens. Ik testte ze uit met een van mijn favoriete recepten uit Het Borrelhapjes Bakboek: de avocado-limoen roomkaasspread. En dat recept deel ik natuurlijk met jullie, perfect om met Oud en Nieuw op tafel te zetten om te proosten op alle mooie momenten in het nieuwe jaar. Ik heb alleen door de hapjes al zin in deze avond!

Nog even over die nieuwe toastjes. Er zijn twee soorten crostini’s (Thijm & rozemarijn en Rozijn & cranberry) en 5 soorten flatbread (Sweet chili, Olive garlic, Beetroot, Carrot en Kale). Ik ken de ambachtelijke klassiekers van Haust al jaren, er staat hier meestal wel een doosje in de kast. Maar deze nieuwe lijn producten is hier nu favoriet in huis! Voornamelijk door alle lekkere smaakjes. Waar ik normaal alleen varieerde met dips, kan dat nu ook met de toastjes. Perfect. Grote favoriet is de crostini Thijm & Rozemarijn, van de flatbreads zijn de Sweet chili en Beetroot favoriet. Vooral omdat deze net even anders zijn, want ze zijn allemaal heerlijk. Je kunt dus volop dippen en smeren en iedere keer weer andere smaakcombinaties maken.

Avocado-limoen roomkaasspread

Een heerlijke roomkaasspread ui Het Borrelhapjes Bakboek met avocado en limoen voor het dippen van al je toastjes. Eet smakelijk!
Porties: 1 kommetje

Ingrediënten

  • 200 gram roomkaas
  • 1 avocado (ongeveer 100 gram)
  • rasp van 1 limoen
  • 1 el limoensap
  • 0,5 tl knoflookpoeder
  • 0,5-1 tl paprikapoeder
  • peper en zout

Instructies

  • Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel de helften leeg.
  • Doe alle ingrediënten in een foodprocessor en mix tot een egale spread.
  • Breng eventueel verder op smaak met paprikapoeder, peper en zout.
Bewaren

In een goed afgesloten bakje 2-3 dagen houdbaar in de koelkast.

Diptips

Zoals ik al zei, kun je met deze nieuwe producten van Haust al naar hartelust variëren, ook als je maar 1 dip op tafel hebt staan. Maar als je ook maar een klein beetje op mij lijkt, dan wil je er toch graag een paar extra op tafel zetten. Daarom heb ik een overzichtje met een paar van mijn favoriete dips:

Mocht je nog wel wat meer inspiratie kunnen gebruiken, dan raad ik je mijn Borrelhapjes Bakboek aan, hier staan naast 43 sauzen, dips en spreads ook nog eens meer dan 100 andere borrelhapjes in.

Op zoek naar alle nieuwe varianten van Haust? Ren dan snel naar de Jumbo, want hier zijn al deze toastjes te koop.

Dit is een samenwerking met Haust, lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

2 reacties

  1. Trudy schreef:

    Ook toevallig ….
    Heb gister juist de Thijm en Rozemarijn toastjes gekocht. Heerlijk!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk!! Dat is pas een teken om met deze spread aan de slag te gaan 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *