Bladerdeeg cadeau pakketjes

33

Sinterklaasrecepten zijn voornamelijk zoet, ook hier op Laura’s Bakery zijn er genoeg Sinterklaas baksels te vinden. De hartige recepten zijn er ook wel te vinden, maar zijn wel in de minderheid. Tijd voor hartige sinterklaasrecepten dus! Vorige week kwam de hartige banketstaaf al online, nu voegen we daar deze bladerdeeg cadeau pakketjes aan toe. Ze zijn gevuld met een heerlijk roomkaasmengsel en zien eruit als ware cadeautjes. Perfect als lekker hapje op pakjesavond.

Bladerdeeg cadeau pakketjes

Een heerlijk hartig hapje op het Sinterklaasfeest: bladerdeeg cadeau pakketjes. De romige vulling met het knapperige bladerdeeg maakt deze hapjes ontzettend lekker.
Porties: 9 stuks

Ingrediënten

  • rol vers bladerdeeg
  • 100 gram roomkaas
  • 15 gram geraspte kaas
  • 1 plakje cervelaat (fijngesneden)
  • 5 zongedroogde tomaatjes (fijngesneden)
  • 5-7 blaadjes basilicum (fijngesneden)
  • peper en zout
  • ei (voor bestrijken)

Instructies

  • Snijd 18 vierkantjes uit het bladerdeeg. Zorg dat je extra bladerdeeg overhoudt waar je de decoraties van kunt maken.
  • Voor de vulling roer je de roomkaas, geraspte kaas, cervelaat, zongedroogde tomaatjes, basilicum en peper en zout door elkaar. Verdeel het mengsel over 9 vierkantjes bladerdeeg, zorg dat je de randen vrijhoudt.
  • Smeer de vrijgehouden randjes in met een heel klein beetje water. Plaats de overgebleven plakjes bladerdeeg over de vulling. Druk eerst aan met je vingers, vervolgens druk je de randen nog eens goed aan met een vork. Smeer ze in met een eerste laagje van het geklutste ei.
  • Van de overgebleven bladerdeeg snijd je dunne stroken van ongeveer 5 mm. Maak hier een kruisje van op elk hapje. De strookjes bladerdeeg die nu overblijven, halveer je in de lengte zodat ze nog dunner worden. Hier vorm je een strikje van dat je in het midden van het kruisje plaatst.
  • Leg de cadeau pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer ze nogmaals in met het geklutste ei.
  • Bak de hapjes in 15-20 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

Je kunt de hapjes ook prima voorbereiden en voor gebruik weer even opwarmen, daar lees je hier meer over.

Je kunt de hapjes ook prima voorbereiden en voor gebruik weer even opwarmen, daar lees je hier meer over.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

11 reacties

  1. M schreef:

    Wat leuk zeg! Wellicht ga ik ze voor 5 december maken 🙂

  2. Betty schreef:

    Hoeveel gram bladerdeeg heb ik nodig?

    1. Laura Kieft schreef:

      Mijn rol was 40×24 cm. Het formaat is in dit geval belangrijker dan het gewicht.

  3. Larissa schreef:

    Super leuk idee, maar wat voor roomkaas had gebruikt? Wil ze voor kerst maken.

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat maakt voor dit recept niet zoveel uit.

  4. RS schreef:

    Kun je ze ook maken met velletjes bladerdeeg? en zo ja wat is de verdeling daar dan van

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor dat kan! Je zou de afmetingen van een grote lap bladerdeeg even moeten vergelijken met de velletjes die je gaat kopen. Je kunt kleinere velletjes aan elkaar plakken bijvoorbeeld of een ander formaat pakketje maken.

  5. RS schreef:

    Heb ze inmiddels gemaakt en een plakje bladerdeeg door de helft gedaan, daarna op op de helft daarvan wat vulsel gelegd en dubbel gevouwd. Werkt prima
    Heb hiervoor 8 velletjes gebruikt, dus 16 hapjes
    Bedankt voor je reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *